Sayfa 306/777 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 2,441 - 2,448 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Hakikaten not defteri gibi burası Gund..ÇİN Ocak ayında ABD bonolarını almamakla tehdit ettiğinde aşağıdaki yazıyı dolar topiğinden alıntılayarak buraya da yazmıştım..

Şimdi konu uzun ama basitçe diyelim Trump bu ay Çin'e ticaret kısıtlamaları getirdi..Çin'de dediki bende sana ticaret konusunda şu şu işlemleri yapacağım vede artık ABD bonolarını almıyorum ve azaltıyorum..

Ne olacak en başta global ticaret sekteye uğruyacak değil mi?

Ehh büyüme düşecek..peki ortada bir sürü borç..

Özellikle Çin'inde içinde bulunduğu, EM borç balonu..

haydaaaa, bütün dünya koş koş ABD bonosu al..

Güvenli liman..

En basit, örnek..

Normal bıraksan ABD bonolarının faizleri coşacakta, Trump'ın 200 milyar dolalık ticaret kısıtlamaları ifadesinden sonra ABD 10 yıllıkları yine güvenli oldu..2,87 -%1,57 , adamlar dünyayı her yerinden bağladılar..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sevgili Bahri yazdıkların kendi başına doğrudur ama aşağıda genel resim ile beraber ele almak lazımdır diye düşünüyorum..

Şimdilerde zayıf halkalar önden buyuruyor..

kuyunun en dibinde olmak zorundamıyız em lerden fazla ayrışmamak benim derdim biri tokat yerken biz uçan tekme yemeyelim bunun içinde dövüş sanatındaki savunma taktiklerini geliştirmemiz şart

Nisan ayına kadar piyasalar FED'in farkına varmadı..özellikle QT'lerin..

Aşağıdakinide ben değiştirdim..piyasalar yine salağa yatıyor, ECB'yi farketmiyor..yada bana öyle geliyor olabilir tabii..

Her hasta iyileşmek ister..İzleyelim bakalım, QE sıfırlanana kadar vakti var..

YTD..

EUR/USD paritesi biraz yükseldi mi EM'lerde dolar hemen aşağı fazlasıyla düşüveriyor..örn. EUR/USD 1,1572 ve DOLAR /TL 4,720 şu an..geçmiş çağrışım yapıyor herhalde..acaba ''risk on'' başladı mı gerçekten..

Malum güçlü doların kimseye faydası yok..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    EUR/USD paritesi biraz yükseldi mi EM'lerde dolar hemen aşağı fazlasıyla düşüveriyor..örn. EUR/USD 1,1572 ve DOLAR /TL 4,720 şu an..geçmiş çağrışım yapıyor herhalde..acaba ''risk on'' başladı mı gerçekten..

Malum güçlü doların kimseye faydası yok..
    Selam..dostum bu saatten sonra dolar zor düşer ...ama asıl yükseliş bence EUR da olacak..

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Selam..dostum bu saatten sonra dolar zor düşer ...ama asıl yükseliş bence EUR da olacak..
    Selamlar niye Euro yükselecek dedin anlamadım..sebeplerini açıklarsan sevinirim..İtalyan bonolarda kriz bekliyen sen değilmiydin..ben mi yanlış anladım..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Selamlar niye Euro yükselecek dedin anlamadım..sebeplerini açıklarsan sevinirim..İtalyan bonolarda kriz bekliyen sen değilmiydin..ben mi yanlış anladım..
    beklentim kısan vade sadece..italya sonbahara ertelendi...........draghi ülkesine kıyak geçti...eurusd , 1,15 e kafar gevşesede eur tl karşısında düşmedi...ve ciddi bir dip çalışması yapıyor gibi...ama sonbahardan sonra dxy de 100 lü seviyeleri bekliyorum...önce 6-6,30 arası Eur....
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Eeee QE'ler sıfırlanacaksa AB bankacılık sisteminin 750 milyar Euro civarındaki bilinen kötü kredileri nasıl yok edilecek..ECB'yi bir telaş sarmış anlaşılan:

ECB seeks compromise solution to banks' bad loans problem

http://www.kitco.com/news/2018-06-19...s-problem.html
    Draghi aşağıdakileri boşuna söylemiyor..ancak şahinler bu sefer kendisini pek iplememiş gözüküyor..

Bu yazıyı yazarken aşağıdakini yeni gördüm;

AMB/Draghi: "Belirgin" miktarda parasal genişlemeye hala ihtiyaç var
    Düşüncelerime destek atmış..

Sayfa 306/777 İlkİlk ... 206256296304305306307308316356406 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz