teşekkürler sn achiles, uzman görüşleriniz çok değerli
ırak sınırını aşan ilk operasyon çelik harekatı diye hatırlıyorum, 40 bin askerle sınırı geçip bi kaç ay süreyle pkk kovalamıştı, birleşmiş milletler sözleşmesinin 51.maddesine isnat edilmişti- bugün suriyede bulunmamız da aynı madde.. türk ordusunun ırak sınırötesi üslenmeye başlaması ilk o zaman bildiğim kadarıyla, nerdeyse 30 sene
pkk hikayesi 1978- 84 dönemi başladı, 40 kusür senedir hayatımızda, ben daha çok küçükken apocular grubunu ismen hatırlıyorum, tabii 12.eylül hemen öncesi bissürü grup vardı, kawa, rizgari, ala rizgari, ddko vs.. pkk yani apocular, marksist/leninist söyleme sahipti ama ilk dönem kavgalarının tamamı diğer kürtçü sol gruplara karşıydı, sonra 1984 eruh asıl sayfa açıldı, 90larda zirve yaptı, 99 aponun derdest edilmesinden sonraki 4-5 senelik ara hariç hep hayatımızda
mesela sene 2012 selahattin demirtaş meydan okumuş-
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Hakkari'nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki 400 kilometrekarelik alanın PKK denetiminde olduğunu açıkladıktan sonra Taraf gazetesine yaptığı değerlendirmede, bu bölgede askerlerin karakollara çekildiğini ve kontrolün tamamen PKK'de olduğunu belirterek, inanmayan yetkilileri bölgeye davet etti.
https://bianet.org/haber/400-kilomet...rolunde-140581
Yer İmleri