too good to be true
bana damdan düşen birini getirin
aklıma gelenler
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Herkese merhaba,
Konuyu her gün takip etmeye çalışıyorum. Güzel bilgiler paylaşılıyor. Çok değerli büyüklerimiz konuya katkıda bulunuyorlar. Fakat konudan ara sıra uzaklaşıp detaylara fazla iniyoruz. Mümkünse derinlik gerektiren konuları buradan yazmasak çok daha güzel bir başlık olacak. Artık BES ile ilgili yazılanları okumadan geçiyorum. BES başlığında yazalım yada BES ile sorulan sorulara cevap vermeyelim.
BES ile ilgili eski forumdaki başlığı koyayım ilgilenler baştan sona okuyabilir. Bütün sorulara cevaplar yer almaktadır.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=13849
yıllık reel %10 kazanç muhteşem bir performans olur bence. hem de 25 sene üst üste bunu gerçekleştirebilirsen reel olarak paranı 10 katına çıkarmış olursun ki bunu kim yapabiliyor merak ediyorum.
bu kadar iyi getirisi olan portföyün sahibi zaten fon yönetsin başka iş yapmasın![]()
Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun değeri tarihte ilk kez 1 trilyon doları aştı.
Fonun CEO'su Yngve Slygnstad, "Petrol gelirlerinin ilk transferinin yapıldığı 1996 yılının Mayıs ayında fonun 1 trilyon dolara ulaşacağını kimsenin beklediğini düşünmüyorum. 1 trilyon dolara ulaşmak bir dönüm noktası ve fonun piyasa değerinde gerçekleşen büyüme etkileyici" diye konuştu
O egeli ben değilim
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=9400&page=24
linkteki sistemin son 12,5 yıllık REEL getirisi %50'nin biraz üzerinde....
Biraz matematik bilen, biraz da ayakları yere basan herkes yıllık ortalama %10 reel kazancın ne kadar büyük olduğunu anlar...ama gözünü hayal bürümüş pek çok arkadaş yıllık %10 reel kazanca burun kıvırır, %40-50 hatta %100 peşinde koşar...belki 1-2 yıl becerdigi olur...ama süreklilik sağlanamaz, günün birinde duvara toslanir..bu nedenle hedeflerin makul, risklerin yönetilebilir, kazançların sürdürülebilir olması kritik.
%10 reel kazanç da evet zor...ama bence ulaşılabilir, bunun icin mutlaka risk-getiri oranı yüksek hisse yatırımı yapılması...ancak bu yatırımın endeksin geneline yapılması da yetmez(endeks fon), uzun vadeli güzel hisseler de bulmak gerekir..,temel ve teknik analiz öğrenmek şart...hatta düşüşlere karşı portföyü korumak icin vadeli işlemlerde endeks short kontratı da yapmak gerekecektir.
Yer İmleri