Sayfa 31/637 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 241 - 248 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    1995 yılından beri borsa endeksimizin enflasyondan arındırılmış grafiği (reel getiriyi gösteriyor, o açıdan önemli).
    Görülebileceği gibi uzun vadede yükselme falan yok, bir şeye benzemez.
    Kısaca endekse toptan yatırımı unutun, hisse bazında yatırım yapmalısınız yoksa bir yere varamazsınız. Ya da çok ustaca tepelerde satıp altlardan yerine koymalısınız.
    Bunun sebebi temettülerin geçmiş endeks fiyatlarından düşülmemesi bence. Ama diğer hisselerde düşülmekte.

2. too good to be true

bana damdan düşen birini getirin

aklıma gelenler
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Herkese merhaba,

Konuyu her gün takip etmeye çalışıyorum. Güzel bilgiler paylaşılıyor. Çok değerli büyüklerimiz konuya katkıda bulunuyorlar. Fakat konudan ara sıra uzaklaşıp detaylara fazla iniyoruz. Mümkünse derinlik gerektiren konuları buradan yazmasak çok daha güzel bir başlık olacak. Artık BES ile ilgili yazılanları okumadan geçiyorum. BES başlığında yazalım yada BES ile sorulan sorulara cevap vermeyelim.
    BES ile ilgili eski forumdaki başlığı koyayım ilgilenler baştan sona okuyabilir. Bütün sorulara cevaplar yer almaktadır.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=13849

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel grafik...enflasyon ölçümüne güvenmediğim için ben usd bazlı grafiğe bakıyorum..reel kazanç olarak daha doğru bir resim ortaya koyuyor bence...peki farklı bir resim mi ortaya çıkıyor, hayır..hemen hemen yukarıdaki grafik gibi.

Yani, reel olarak endeksin bir şey kazandırdığı yok..doğru...ama olaya hisse bazlı bakmamız gerekiyor, doğru hisseleri seçmek de hem çok kolay, hem çok zor...eğer kısa vadede 2-3 kat kazanmak istiyorsan, sık trade ediyorsan..çok zor...ama uzun vadeli biriktirme metodu uyguluyorsan, çeyreklik bazda değerlendirme yapıpı portföyünü aktif şekilde yönetiyorsan..kazanmak kolay.

hedef ne olmalı...bence enflasyon üzerinde %10, ya da dolar bazlı %10 minimum hedef olarak alınabilir...şimdi böyle diyince bazı arkadaşlar bu hedefi mütevazi bulabilir...ama sevgili dudu nun eklediği yazıyı hatırlayın...eğer vadeniz 20-25 yıllara uzanıyorsa her %1 lik reel kazanç çok fak yaratır...25 sene boyunca ortalama %10 luk reel kazanç...50 li yaşlara geldiğinizde hayatınızın kalan kısmı için emekli maaşından fazla aylık gelir elde etmenizi sağlar.

bunun için uzun vadeli disiplini yatırımın mucizevi etkisine inanmak, ve sabırla tasarruf edip, yaptığımız tasarrufla düzenli hisse almak gerekiyor.
    yıllık reel %10 kazanç muhteşem bir performans olur bence. hem de 25 sene üst üste bunu gerçekleştirebilirsen reel olarak paranı 10 katına çıkarmış olursun ki bunu kim yapabiliyor merak ediyorum.
    bu kadar iyi getirisi olan portföyün sahibi zaten fon yönetsin başka iş yapmasın

...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun değeri tarihte ilk kez 1 trilyon doları aştı.
    Fonun CEO'su Yngve Slygnstad, "Petrol gelirlerinin ilk transferinin yapıldığı 1996 yılının Mayıs ayında fonun 1 trilyon dolara ulaşacağını kimsenin beklediğini düşünmüyorum. 1 trilyon dolara ulaşmak bir dönüm noktası ve fonun piyasa değerinde gerçekleşen büyüme etkileyici" diye konuştu
    O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    yıllık reel %10 kazanç muhteşem bir performans olur bence. hem de 25 sene üst üste bunu gerçekleştirebilirsen reel olarak paranı 10 katına çıkarmış olursun ki bunu kim yapabiliyor merak ediyorum.
    bu kadar iyi getirisi olan portföyün sahibi zaten fon yönetsin başka iş yapmasın
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=9400&page=24

linkteki sistemin son 12,5 yıllık REEL getirisi %50'nin biraz üzerinde....

7.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Biraz matematik bilen, biraz da ayakları yere basan herkes yıllık ortalama %10 reel kazancın ne kadar büyük olduğunu anlar...ama gözünü hayal bürümüş pek çok arkadaş yıllık %10 reel kazanca burun kıvırır, %40-50 hatta %100 peşinde koşar...belki 1-2 yıl becerdigi olur...ama süreklilik sağlanamaz, günün birinde duvara toslanir..bu nedenle hedeflerin makul, risklerin yönetilebilir, kazançların sürdürülebilir olması kritik.

%10 reel kazanç da evet zor...ama bence ulaşılabilir, bunun icin mutlaka risk-getiri oranı yüksek hisse yatırımı yapılması...ancak bu yatırımın endeksin geneline yapılması da yetmez(endeks fon), uzun vadeli güzel hisseler de bulmak gerekir..,temel ve teknik analiz öğrenmek şart...hatta düşüşlere karşı portföyü korumak icin vadeli işlemlerde endeks short kontratı da yapmak gerekecektir.

8.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary,
    BES'ten sonraki konulara geçebilirmiyiz? Herkes görülerini bildirdi ve seçimini yaptı sanırım.
    Dön dolaş aynı şeyler söylenmeye başladığına göre, konu herkes için çok netleşmiş demek ki.
    Evet, geçmeye çalışıyoruz😄

Sayfa 31/637 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •