Sayfa 31/774 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

1.  Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    Sadece tarihsel nedenlerini sayayım
    1940 lar açık oy gizli sayıma geri dönmemek için EVET
    1950 ler halkın oyuyla seçilen başbakanı asmamak için EVET
    1960 lar askeri darbeleri önlemek için EVET
    1970 ler koalisyonlarla ülkeyi 1 sente muhtaç etmemek için EVET
    1980 ler askeri darbeleri önlemek için EVET
    1990 ler basınla bürokrası ile sermayeyle askeri cunta ile 28 Şubatları oluşturan güçlerin hükümet yıkmalarını engellemek için EVET
    2000 ler gazete küpürleri ile iktiadar partisini kapatmaya çalışan zihniyete ve halkın oyu ile iktidar olanları farklı güçlerle engellemeye çalışanlara karşı EVET
    evet tabiki.14 yıl ev telefonu bekledim.istanbulda.72 müracaat 86 da özalın yap işlet devret modeli sayesinde alabildim.yuh ki ne yuh.ekmek prinç.sigara benzin su kuyruğuna girdim.EVET

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Böyle giderse orada-burada.
    Gönderi
    28,622
    Almanyada Cumhurbaşkanı var, Avusturyada halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı var orada ÇİFT başlılık yok, bizde var hemi...Almanya-Japonyanın anayasasını 2. dünya savaşı galibi ABD yazmıştır, İngiltere nin yazılı Anayasası yok bile, Şimdi Evet dersek, Anayasa değişince süper güç olacagız, ekonomi uçacak hemi..Akp yol, köprü, tünel yaptı, ekonomi iyi diyerekten Evet oyu vereceğim diyenlerede bir çift lafım var... Demekki siz ABD kişi başı 100bin dolar vereceğim dese, ABD eyaleti, ABD Mandası olmaya seve seve can atarsınız....

Almanya Avusturya deme gözünü sevem Cemal abi.. onlar tam iki yüzlü ..onlara uygun bir sistem
    Eğer bir yanlış yapacaksan bari onu yanlış yap

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Lütfen bu yazıya cevap vermeden önce, iyice okuyup, biraz da düşünün... Sonra cevap verin...

Eğer bu 18 maddelik anayasa teklifi referandumdan geçerse....

Cumhurbaşkanı hemen partili olabilecek mi... OLABİLECEK..

Diyelim ki; Cumhurbaşkanı partilli olmak istedi ve gitti TBMM'de temsil edilmeyen bir partiye üye oldu...

Bu durumda 2019 yılına kadar kaç başlılık olacak.. Üç başlılık olacak.. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanının Partisi...

Hani iki başlılığı kaldırmak için EVET dediydik... ( Kaldırdık ya iki başlılığı, üç başlılık getirdik mi diyeceğiz.)

Burası kafama takıldı..

Not: " İhtimal varsa, gözardı edilemez." diye bir özlü söz var..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Bir de...

17. Değişiklik maddesinin B fıkrası kafamı karıştırıyor.

Bu maddeyi açık seçik açıklayabilecek birisi var mıdır. ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
     Alıntı Originally Posted by julyen Yazıyı Oku
    Almanya Avusturya deme gözünü sevem Cemal abi.. onlar tam iki yüzlü ..onlara uygun bir sistem
    Yahu demek istediğim ekonomi iyi olacak, memleket şahlanacak, hızlı karar alınacak diyorlar ya koca bir YALAN...Kaddafi tek adamdı, Saddam tek adamdı, esad tek adam ne oldu o ülkelerin hali...Ekonominin ve ülkenin gelişmesi için illa da Anayasa değişecek diye birşey yok onu anlatıyoruz..Güçlü hükümet ve siyasi istikrar deniliyorsa yapsınlar 2 turlu seçim o zaman..Kapınıza gelen akp lilere sorun bakalım neden 2 turlu seçim değilde, illada başkanlık istiyorlar diye..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
    Soma da 301 madenci yanan ocaga bile bile ölüme gönderildi. 432 çocuk yetim kaldı, adam emekli olmuş kızı üniversite okuyor diye girmiş madene can vermiş. şimdi soruyorum bu ülkede madenleri denetleyen, işçi güvenliğini kontrol eden bir çalışma bakanlığı varmı, bu maden faciasında bu akp lilerin hiç mi sorumluluğu yok, hiç vebali yokmu bunların...zulme sessiz kalanda zulme ortaktır..Çalıyor ama çalışıyor diyenler, bunlara destek verenler mahşer günü ben sizden olmayacagım.. O yetim kalan 432 çocugun babalarını haklarını yedi bu iktidar, gerisi hikaye...

Türkiye ırak Libya mısır gibi ülkelerle nasıl bir tutarsın abi... Türkiye de halk seçiyor... oradaki sistem cok farkli.. Bizim ki cumhuriyet onlarınkiyle tam zıt.. Bu halkın yüzde 65 i tayyibe oy veriyor... Yüzde 65 boşa oy vermeyecek.. Bir kere de millete güvenin
    Eğer bir yanlış yapacaksan bari onu yanlış yap

Sayfa 31/774 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •