Almanyada Cumhurbaşkanı var, Avusturyada halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı var orada ÇİFT başlılık yok, bizde var hemi...Almanya-Japonyanın anayasasını 2. dünya savaşı galibi ABD yazmıştır, İngiltere nin yazılı Anayasası yok bile, Şimdi Evet dersek, Anayasa değişince süper güç olacagız, ekonomi uçacak hemi..Akp yol, köprü, tünel yaptı, ekonomi iyi diyerekten Evet oyu vereceğim diyenlerede bir çift lafım var... Demekki siz ABD kişi başı 100bin dolar vereceğim dese, ABD eyaleti, ABD Mandası olmaya seve seve can atarsınız....
Almanya Avusturya deme gözünü sevem Cemal abi.. onlar tam iki yüzlü ..onlara uygun bir sistem
Eğer bir yanlış yapacaksan bari onu yanlış yap
Lütfen bu yazıya cevap vermeden önce, iyice okuyup, biraz da düşünün... Sonra cevap verin...
Eğer bu 18 maddelik anayasa teklifi referandumdan geçerse....
Cumhurbaşkanı hemen partili olabilecek mi... OLABİLECEK..
Diyelim ki; Cumhurbaşkanı partilli olmak istedi ve gitti TBMM'de temsil edilmeyen bir partiye üye oldu...
Bu durumda 2019 yılına kadar kaç başlılık olacak.. Üç başlılık olacak.. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanının Partisi...
Hani iki başlılığı kaldırmak için EVET dediydik... ( Kaldırdık ya iki başlılığı, üç başlılık getirdik mi diyeceğiz.)
Burası kafama takıldı..
Not: " İhtimal varsa, gözardı edilemez." diye bir özlü söz var..
Bir de...
17. Değişiklik maddesinin B fıkrası kafamı karıştırıyor.
Bu maddeyi açık seçik açıklayabilecek birisi var mıdır. ?
Yahu demek istediğim ekonomi iyi olacak, memleket şahlanacak, hızlı karar alınacak diyorlar ya koca bir YALAN...Kaddafi tek adamdı, Saddam tek adamdı, esad tek adam ne oldu o ülkelerin hali...Ekonominin ve ülkenin gelişmesi için illa da Anayasa değişecek diye birşey yok onu anlatıyoruz..Güçlü hükümet ve siyasi istikrar deniliyorsa yapsınlar 2 turlu seçim o zaman..Kapınıza gelen akp lilere sorun bakalım neden 2 turlu seçim değilde, illada başkanlık istiyorlar diye..
Soma da 301 madenci yanan ocaga bile bile ölüme gönderildi. 432 çocuk yetim kaldı, adam emekli olmuş kızı üniversite okuyor diye girmiş madene can vermiş. şimdi soruyorum bu ülkede madenleri denetleyen, işçi güvenliğini kontrol eden bir çalışma bakanlığı varmı, bu maden faciasında bu akp lilerin hiç mi sorumluluğu yok, hiç vebali yokmu bunların...zulme sessiz kalanda zulme ortaktır..Çalıyor ama çalışıyor diyenler, bunlara destek verenler mahşer günü ben sizden olmayacagım.. O yetim kalan 432 çocugun babalarını haklarını yedi bu iktidar, gerisi hikaye...
Türkiye ırak Libya mısır gibi ülkelerle nasıl bir tutarsın abi... Türkiye de halk seçiyor... oradaki sistem cok farkli.. Bizim ki cumhuriyet onlarınkiyle tam zıt.. Bu halkın yüzde 65 i tayyibe oy veriyor... Yüzde 65 boşa oy vermeyecek.. Bir kere de millete güvenin
Eğer bir yanlış yapacaksan bari onu yanlış yap
Yer İmleri