Sayfa 314/1012 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,505 - 2,512 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ekonomik kriz var diyorsunuz ? Batan bir tane büyük firma söyler misiniz ?
    İnanlar inşaat.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Araliktan itibaren asgari ucret gorusmeleri basliyor ki bence cok onemli.

Asgari ucretin su anda isverene maliyeti yaklasik 2400 TL.

Olurda 2000 TL ye cikarilirsa ortalama 3000 TL gibi bir maliyet olacak. (Rakamlari kabaca yuvarladim)

Yani ektra bir kisi icin aylik 600 TL yillik 7200 TL tl isverenden cikacak.

Toplam asgari ucretli sayisi 9 milyon ve isverenlerin 2019 da cebinden 60 65 Milyar TL fazla cikacak.

Daralan ekonomide, kotulesen reel sektorde bu sirketlere ekstra yuk getirecektir.

Bunun sonucunda issizlik artacak, devletin gelir ve SGK gelirleri azalacaktir.
    Enflasyon artar mı üstadım ?

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Araliktan itibaren asgari ucret gorusmeleri basliyor ki bence cok onemli.

Asgari ucretin su anda isverene maliyeti yaklasik 2400 TL.

Olurda 2000 TL ye cikarilirsa ortalama 3000 TL gibi bir maliyet olacak. (Rakamlari kabaca yuvarladim)

Yani ektra bir kisi icin aylik 600 TL yillik 7200 TL tl isverenden cikacak.

Toplam asgari ucretli sayisi 9 milyon ve isverenlerin 2019 da cebinden 60 65 Milyar TL fazla cikacak.

Daralan ekonomide, kotulesen reel sektorde bu sirketlere ekstra yuk getirecektir.

Bunun sonucunda issizlik artacak, devletin gelir ve SGK gelirleri azalacaktir.
    Yani her durumda sonuç mokoko diyorsunuz.Ve maalesef doğru diyorsunuz.

Iktidar eminim keske su emeklilere 2 kez 1000 TL ikramiyeyi vermeseydik diyordur.

Turkiye de emekli sayisi 12 milyon uzeri ve devletin kasasindan yaklasik 25 Milyar TL cikiyor

Emeklilere ocakta muhtemelen yuzde 12 - 15 arasinda enflasyon zammi yapilacak.

Diyelim ortalama bir emeklinin maasi 250 TL artsin. 6 ayda 1500 TL toplamda 18 Milyar TL fazladan odeme cikacak.

Sonraki 2019 un ilk 6 aylik enflasyonu yuzde 10 olsa ekstra bir 250 TL daha binecek. 36 Milyar TL de oyle odenecek

Takribi 2019 da ikramiye ve zamlarla emekliler icin 75 - 80 Milyar TL de butceye yuk binecek

------------------

Bu sartlar altinda iktidarin soz verdigi gibi ek 3600 un gelmesi zor. EYT liler ise daha cok bekleyecekler gibi.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Enflasyon artar mı üstadım ?
    Bu yil sonuna kadar baskilanir ama ocaktan sonra artmasi surpriz olmaz. Zaten negatif baz etkisi de olacak ilk ceyrekte.

UFE ile TUFE makasi cok acik.

Yili yuzde 24.45 te (TCMB beklentisi) kapatirsa Mart - Nisan ayinda yuzde 30 - 35 arasinda bir yerde olmasi beklenebilir.

------------------

Tahminim Mayistan sonra enflasyon gerilemeye baslar. Cok kuvvetli olumlu baz etkisi olacak.

Ben de bu söyleme hep şaşırarak bakmışımdır.Bu memlekette nelere ne paralar dökülür,ne paralar iç edilir hiçbiri gündeme gelmez iş emekliye asgari ücretliye zamma gelince ya biz şimdi bu zammı yaparsak bunlar harcar, enflasyon artar, bu garipler zam aldık sanırlar ama netice değişmez, bık bık bık.Ya değişmezse değişmesin enflasyon azarsa azsın bu garipler bu paraları havaide yemiyecek,gece hayatında karı kız alemlerine dalmıyacaklar,kıbrısa kumara gitmeyecekler ,evlerine ekmek alacaklar, borçlarını ödeyecekler ,zamlı doğalgaz elektrik faturalarını öderken biraz daha rahat edecekler.Enflasyon azacaksa bunlardan azıversin ne olacak ki.Ekonomi öyle de mokoko böyle de.Bu garipler tasarruf edecek az bişi para birikecek,gidip ihale yapacağız çinlilere kanal istanbul yaptıracağız para onlara gidecek ne farkedecek ki.))))))))))))

Martind forumdaşın sorusuna istinaden yazmadım,onun kastı farklı olabilir ,genel bir fikir ifadesi olarak kabul edin arkadaşlar.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Martind forumdaşın sorusuna istinaden yazmadım,onun kastı farklı olabilir ,genel bir fikir ifadesi olarak kabul edin arkadaşlar.
    Hocam haklısın ama kan emiciler var. Ben yine de bir ümidim var, reis inşaatcılara muslugu kesti sanırım. Eğer böyle 1-2 yıl para akmasın devlete-belediye iş yapan inşaatcılara, memleket nefes alır. Doları da gevşeten en büyük etken de ihalelerin iptal olması.

Sayfa 314/1012 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •