sayın cauti.
grafik pahalı söylemini sürekli olarak kullanıyorsunuz açmanız mümkün mü?
teknik analizden pek anlamam.biraz rsi ve ağırlıklı ortalamalara bakıyorum fakat kafam basmıyor açıkçası.
yalnız hisse değerlerine baktığımda bimas için uçuk karlara rağmen pp/dd-fk 2008 seviyelerinde.ve o günden bugüne de sürekli olarak bir düşüş eğiliminde. satışlarını acayip arttırmış. döviz fazlası var ,nakit akışı yüksek vs. şu anki değerlerle tarihsel ortalamalarının yüzde 50 altında seyrediyor değer ve fiyat olarak. her yıl sürekli mağaza açıyorlar ve çılgın büyümeye devam etmekle birlikte file market projeleride var. önümüzdeki 20 yıllık perspektifte ben kendilerinden bir internet atağı da bekliyorum çünkü sektör o yöne doğru kayıyor.
bir de diğer marketlerden bahsedilmiş ama ben mi yanlış gözlemliyorum bilemedim. hangi bime gitsem (istanbul-fatih)çift kasa çalışıyor mesai saati çıkışlarında da en az onar kişi kuyrukta oluyor. şok da evimin yanında ne zaman gitsem sıra beklemeden alıp çıkıyorum marketten ve çok markette bu durumu gözledim ,migros da da aynı durumu gözlemledim. fiyatlar hala daha bim de en ucuz gördüğüm kadarıyla. kalitesiz mal sattığı için mümkünse pek gitmiyorum (şok veya a101 tercihimdir)ama krizden sonra bim kuyrukları level atladı resmen. ben bu hissede hala uv de iyi ekmek olduğunu düşünüyorum ,gerekli manevraları yaparsa.
ben de sat butonu aktif değil. sizin tarzınız farklı tabi. çeyreklik verilerle al-sat yapıyorsunuz. güzel kazandığınızı çalışmadan buradan geçindiğinizi yazmışssınız her ne kadar inanmak istemesem desadece borsa ile mi geçiminizi sağlıyorsunuz. insan beceremediği şeye pek inanmak istemez baştan kabul ediyorum
40 yaş için yeterli birikim olmama ihitimalini düşündüğümden sordum. art niyetim yoktur.
grafik pahalı söylemini biraz açar mısınız?
benim için önemli olan alış fiyatı,satışla pek işim yok açıkçası. çünkü diğer türlü pek başarılı olabileceğimi düşünmüyorum.
selametle.
Yer İmleri