Sayfa 318/1000 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: Viop XLIII

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bu tekstil sektorunde neler oluyor ??
    Koyun yunu neden artik tekstil sektorunde kullanilmiyor. ?

Gecenlerde Doguda uzak bir ile bir yaylaya gittim. 400 koyun sahibi bir ciftci kirptigi koyunlarin yununu kimse alip 5 kurus vermedigi icin hepsini atti.....Adam diyordu ki hem yun para etmiyor. Hemde kirpmasi icin cepten 4-5 bin lira para oduyorum. ....Yine oralarda baska yaylalarda dogaya atilmmis bir suru koyun yunune rastladim. Ciftcilik cok zor is. Oyle sanildigi gibi hicte risksiz bir is degil.

Insan cok uzuluyor. Bir zamanlar cocuk iken cok degerli oldugu icin o koyun yunlerini biriktirip koye gelen cercilere seker karsiliginda satardik...

Vay be....Devran nasilda degisiyor...
    Konya’da bir firma devletten teşvik alarak yünden gübre yapmayı başardı. Bu gübre daha çok seraların işine fayda sağlıyor. Doğudan getirse hafif bir ürün nakliyesi çok yüksek, ancak aynı fabrika doğuya da yapılabilir. Tabi bizde planlama sistemi işlemediği için bunu ançak bireysel tüccar yapabilir.

Yatak yorgan işinde 3-5 yılda bir temizlik istediği için 20 yıldır tercih edilmiyor ama esasen çok sağlıklı. Bende inadına yün kullanıyorum, daha dün bahçede yıkadık kuruyor şimdi, 3-5 yılda bir meşakkatli ama çok rahat ve faydalı.

Çiftçilik ve keci koyun konusunda yetişen nesil Malasef haksız, baba yadigarı sürüyü satıp telefon ve araba alarak şehir hayatı özentisi içindeler. Küçükbaş hayvancılık İçin aile olmalı ve aile kendisi çalışmalı, aksi durumda para kazanmadı imkansız. Tabi birde geçmiş 30 yılda yapılan hatalar var, mesela en büyük hata keçilerin 1965-70 yıllarından itibaren alınan kararla ormanlara girmemesi. Halbuki ormanın nefes almasını sağlayan bu hayvanlar olmuştur. Son 3 yıldır her gün aklımdan geçiyor, bu işi nerede nasıl yaparım diye ama cesaret edemiyorum. Emeklilik gelmedi ama 2 aydır 32 yıllık çalışma hayatımı sonlandırdım, birikimler temettü firmasında, bir aklım hep bu işi yapmak istiyor. Nasip kısmet artık.

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Konya’da bir firma devletten teşvik alarak yünden gübre yapmayı başardı. Bu gübre daha çok seraların işine fayda sağlıyor. Doğudan getirse hafif bir ürün nakliyesi çok yüksek, ancak aynı fabrika doğuya da yapılabilir. Tabi bizde planlama sistemi işlemediği için bunu ançak bireysel tüccar yapabilir.

Yatak yorgan işinde 3-5 yılda bir temizlik istediği için 20 yıldır tercih edilmiyor ama esasen çok sağlıklı. Bende inadına yün kullanıyorum, daha dün bahçede yıkadık kuruyor şimdi, 3-5 yılda bir meşakkatli ama çok rahat ve faydalı.

Çiftçilik ve keci koyun konusunda yetişen nesil Malasef haksız, baba yadigarı sürüyü satıp telefon ve araba alarak şehir hayatı özentisi içindeler. Küçükbaş hayvancılık İçin aile olmalı ve aile kendisi çalışmalı, aksi durumda para kazanmadı imkansız. Tabi birde geçmiş 30 yılda yapılan hatalar var, mesela en büyük hata keçilerin 1965-70 yıllarından itibaren alınan kararla ormanlara girmemesi. Halbuki ormanın nefes almasını sağlayan bu hayvanlar olmuştur. Son 3 yıldır her gün aklımdan geçiyor, bu işi nerede nasıl yaparım diye ama cesaret edemiyorum. Emeklilik gelmedi ama 2 aydır 32 yıllık çalışma hayatımı sonlandırdım, birikimler temettü firmasında, bir aklım hep bu işi yapmak istiyor. Nasip kısmet artık.
    Cocuklugumda gerek cobanlarin yaninda cirak coban gerek yaylalara goturulmeyen sutluk kucuk bas hayvanlara cok cobanlik yaptim. Zor bir is olmasina ragmen cocuklugumun en guzel yillariydi.

Kucuk bas hayvanciligi zor bir is. Serbest otlatma icin yayalalariniz yada meralariniz olmasi gerekiyor. Turkiye de Bir karis bile sahipsiz mera yada yayla yok. Her sene bu yuzden yayla ve meralar yuzunden kan dokuluyor.

Geriye kucuk bas hayvancilik besiciligi kaliyor. Bu maliyet faktorunden dolayi dahada zor is....

Bunun yerine buyuk bas hayvancilik besiciligi daha kolay daha karli...2-3 buyuk bas hayvana karsilik 1 donum yoncalik araziniz varsa cok karli bir is...Bir buyuk bas hayvan 10 kucuk bas hayvan kadar et verir.....Dolayisiyla 10 hayvanla ugrasacaginiza bir hayvanla ugrasma hesabina donuyor is.

Hayvan pazarlarinda uygun fiyatlardan bir kac aylik erkek kucuk buzagalari topla bir sene besle... 500-600 kiloya cikart....Yillik %100 gibi kar yapabilirsiniz...,Ama ot ve yoncanizi kendi arazinizde ekip bicmeniz ve 1 kilo dahi fabrika yemi satin almamaniz sarti ile. .

Romantik hayallere dalip, bu ise bilmeden giren sehirlilerin hepsi batmistir. Aslinda basit bir istir. Ama isin en onemli kriter ve kosulun(kendi arazi ve otunuz) cignendikten sonra o is zaten basarisizliga mahkum olur.

Birde sut sigirciligi vardir. O da kolay bir is sayilmaz..... Hastaligi, derdi, yavru olumu, dol tutmama sorunlari coktur. Fakat sut digirciliginda bile yeterli araziniz varsa, disardan ot ve yeme bagli degildeniz sut sigirciliginda da basari sansi yuksektir.

Sunuda ilave edeyim...Sut sigirciligi yapsaydim, sut verimini artirmak icin disardan bir kilo dahi sagliksiz hormonlu kesif fabrika yemi vermezdim. ....onun yerine hep yonca, korunga, regrass gibi saglikli kaba yem verirdim.....Birakin hayvan gunde 10 kilo daha az sut versin.....Az verim ama az masraf olsun...Ama dogal yontem... daha az hastalik, daha az dert ve sorun....Hayvanlarin fizyolojik sinirlarini zorlamaya gerek yoktur.
    Son düzenleme : abartin; 21-08-2022 saat: 11:56.

Bırakalım romantizmi..
    Kendinizi heba edersiniz..
    Türk insanı artık çocuğunu bu sektörde çalılştıramaz..
    Aile işiyle olacak iş değil artık..
    Ticari olarak düşünülüyorsa hepsini İşçiye yaptırmak zorunda..
    Arazi tarım aleti bakım yem masrafı hepsi hesaplanmalı..
    Ticari işletme vasfı ile yapılmalı.
    Hatta devlet artık köylünün yerini almalı..
    Ticari işletme kurup ücretli çalıştırmalı.
    Ülkeye hiç bir katkısı olmayan ziraat fakülteleri ile yaşlı çiftçinin artık bu ülkeyi doyurması çok zor..
    Doğu güney hayvan yetiştirilen diğer yerlere modern ahır ve işletmeler kurup teşvikli sanayi mantığına geçilmeli..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Çobanı köylüyü aşağılayan bir şehirli kesimi var bu ülkede.
    Salak gibi bu kesimi bedavadan doyurmam abi..
    Bırak pahalı yesinler..
    Bu ülke kim kime
    Gerek yok meşakkatli işlere.
    Yap bir çiftlik
    Besle iki keçi
    Bak keyfine

5. nebati cuma günü ağustos başından beri borsaya 13.6 milyar TL yabancı girişi olduğunu söylemişti, rakamı teyit etmek için hisse bazında yabancı takasındaki artışı inceledim, rakam doğru

bankalar, havacılık, koç grubu en yüksek alım ordinolarına sahip, ilk kolon net TL olarak alım miktarını, son takas yüzdesi ve takasta kaç puanlık artış sağladığına baktım.. örneğin akbnk tahtasında net alış 2.3 milyar kusür TL (242 milyon lot) ve yüzde 46 olan yabancının takas payı 8 puan artışla yüzde 54 olmuş

tabloda olmayan satış yiyenler- tcell 527 milyon TL, isgyo, aksa, kozalar 200- 300 milyon satış yemişler yabancı takasından

6. Kasımda seçim hikayeleri var twitterda. Yatırımcıyı deli ettiler. Bir iyi bir kötü haber.

7.  Alıntı Originally Posted by onuncu köy Yazıyı Oku
    Kasımda seçim hikayeleri var twitterda. Yatırımcıyı deli ettiler. Bir iyi bir kötü haber.
    Bankalara para girişi ve Kasım da seçim hikayesi örtüşüyor bence.

Hoş Kasım da olmasa en geç mayista ona da pek birşey kalmadi

Eylül bitince bu balon da söner..
    O zaman da seçim olmayacak balonunu üflerler...

Sayfa 318/1000 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •