Siz düşebileceğini öngörürsünüz ona göre pozisyon alırsınız bir 👶 kası yükselebileceğini öngörür ona göre pozisyon alır vs.. vs.. ancak kesin ifadeler kullanmak bence etik değil sn mavi.. iyi akşamlar
Cıkacak olan kağıt böyle yapmaz arkadaşlar basar gider. Bu.....
Bana spek de yön konusunda sıkışmış gibi geliyor. Aşağı sürse trenden inenler tekrar binecek ve ilk durakta tekrar inecekler. Yukarı sürse inecek çok kişi var ve sonrasında tekrar binmeye çok hevesli olmayabilirler (nasılsa daha düşükten alabilme durumu hala var).
Bir süre böyle takılma olasılığımız daha kuvvetli gibi.
Şahsi düşüncelerimdir.
Hisseyle ilgili önceki bilanço konuşulurken xxtrader ya da başka bir arkadaş ilk sorularınızın cevabını vermişti aslında cemba38. Bu hissenin spekülatif bir hisse olduğunu, bilanço vb şeylerle bağlantılı olarak değil de daha ziyade bir grubun toplamasıyla harekete geçeceğini söylemişti. Güncel durum da bunu doğruluyor gibi.
Elinizde 10M nakit varsa faize bile yatırsanız 2M getirir ancak bu para toplu olarak yok. Firma bunun belki de çok daha azıyla üretim-satış yapıyor, istihdam sağlıyor, vergi veriyor ve bütün bunlardan sonra da “kar†denen kısmı türetmiş oluyor. Benzer durum benzin istasyonları için de geçerli. Kar marjları tahminen %10 mertebesinde ve bu değer enflasyonun altında, onların da kapatıp gitmesi lazım ancak ortada toplu bir para yok. Faaliyet sonrası %10’luk bir gelir türetilmiş oluyor. Açıklanan karlar bana göre de beklenilenin altında ama ben spekülatif hareketler haricinde de bu hissede potansiyel olduğu, iyi yolda olduğu düşüncesindeyim ve bu nedenle gerekiyorsa çok UV olarak burdayım. Tabii işler bozulmadığı sürece.
Şirkete güvendiğiniz ve çok iyi noktalara geleceğini düşündüğünüz sürece bence ortalama düşürmek mantıklı ama ortalama düşürmek için ayıracağınız parayla başka yerlerde daha iyi yatırımlar da yapılabilir mi sorusunu da sormak lazım.
Kendi bilgim ölçüsünde şahsi düsüncelerimi paylaştım. Mesajınızı kalabalık olmaması için bilerek alıntılamadım.
ameeg çok teşekkür ettim![]()
Yer İmleri