Sayfa 320/1019 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: Viop XLV

1. TCELL'de birileri düşeni kırdırmaya çalışmış, seçimlere kadar telekomda çok zam olmaz diye düşünüyorum, Ukrayna'da iştiraki var.

Yerli arama motoru dediler, Televizyon kanalı dediler hep güdük kaldı, büyük potansiyel var ama demek yönetim veya konjoktör sorunu var. Dijital bankacılık filan da çok yaygınlaşmadı.

Eskiden 532'li hat prestijdi şimdi çok etkisi kalmamıştır, ben de Turktelekom'a geçtim tivibu, internet, GSM tek yerde olsun dedim.

Öte yandan çok daha fazla etmesi gerekir, önemli bir imtiyaz, zamanında 20 milyar dolar ediyordu diye hatırlıyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Yarın yeşillenir ortam. Eregl, Migros->Bimas, Sahol, Turkcell bunlar hep iyi. Bankalara kamyonu dayamazlarsa onlar da bi nefes alır.

3.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    yarın ereğlide hareketli olacak gibi.
    bi de o var, tcell yukarıymış, sasa zaten banko, o zaman endeks yukarı olur.. bankalar da dayansın artık biraz

yalnız bankalar satış yiyorsa makas daralıyor, long için handikap.. makas bu kadar yüksekken long gitmek her türlü handikaplı, mümkünse vob yapmayın.. iyilerinden 2-3 tane u30 kağıdına yatmak daha safe

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    bi de o var, tcell yukarıymış, sasa zaten banko, o zaman endeks yukarı olur.. bankalar da dayansın artık biraz

yalnız bankalar satış yiyorsa makas daralıyor, long için handikap.. makas bu kadar yüksekken long gitmek her türlü handikaplı, mümkünse vob yapmayın.. iyilerinden 2-3 tane u30 kağıdına yatmak daha safe
    Dostum ben yön konusunda birşey diyemem.Sen benden daha kıdemlisin bu konuda.Sana ve bilgine güveniyorum
    sadece işlem hacmi olur hareket olur robotlar çalışır anlamında söyledim.bol bol lotlar dönebilir .
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

5. Elle hesaplamalara göre vadeli hisselerde durum.
    GUBRF geçiyorum orada birileri hacim olmadan pozisyon taşıyor gibi.

ASELS, SASA, HEKTS, PGSUS ve KRDMD de mevcut APS'ye göre hacim fazla, bencegün içi şansını denemiş bir çok kişi.

6. Bu işlerde cahil adam gibi düşünmek gerekiyor, o yapılamıyor ise az az oynamak lazım.

Karşı taraf akıllı adam ne yapar diye düşünüyor ve ona göre plan yapıyor bence.

Eğer akıl geçer akçe olsa idi bir akıllı adam çoktan dünyayı ele geçirirdi veya belki ele geçirdi biz farkında değiliz.

7. turkcell hikayesi bol- superonline halka açacak, paycell stratejik ortak, global tower arz/ortaklık, togg ortağı.. körfez sermayesine bi blok satış dedikodusu vardı bi ara, mesela 9.9 pay satışı olabilir, çağrı olmasın diye minör satış, kalanını da girsin tahtadan alsın suud- yabancı takasından ödünç mal en çok alınan tahta tcell öteden beri, fonlama kağıdıdır.. bu işlemler citibank takası içinde gerçekleştiği için boyutunu bilemeyiz, ama her daim yüklü short vardır tcellde, bi short skuiz olursa tozu dumana katar

tcell ortaklık yapısında varlık fonu yüzde 26 payla yönetim hakkını elinde tutuyor, kalan yüzde 74 takasta-
    bunun 19.8 payı ruslar- eski alpha- 435 milyon lot deutsche takasında duruyor..
    citibank sahipliğindeki yüzde 9,5 pay- 209 milyon lot newyorkta işlem gören kısım, direkt hisse değil ama makbuz olarak adr işlem görüyor
    kalan 1 milyar lotun 600 milyonu yabancıda 400 milyon lot yerlide.. cebine 1 milyar dolar koyan bi arap yada hintli turkcell yabancı takasını siler süpürür.. sonrası sasani model

8. Olumsuz yazınca hiseler gidiyor.

Geçen BBHT'de telekomlar neden gitmiyor diye konuşuyorlardı, zam yapılamıyormuş ve çok yatırım ihtiyacı varmış.

En yavaş internet Türkiye'de vs dediler.

Elektrik işinde, üretim, iletim ve dağıtım var, yine kendi içinde de ayrılıyor. Telekom işinde de alt yapı bebce önemli. Hatlar, barındırma hizmeti, satış, pazarlama, barındırma, içerik üretim vs bir şekilde tekrar düzenlenmeli.

Milli güvenlik vs nedenleri ile kamu bu işin içinde olmak istiyor gibi, yeniliker vs ise çok zayıf.

Sayfa 320/1019 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •