Sayfa 322/1122 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 2,569 - 2,576 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Çogunluk dava açtı ğaraları aldı hainlik etti dediğiniz şeyler muhtemelen kıdem tazminatı ve fazla çalışmaya ilişkin ücretlerdir. 2 defa yönetimi devir aldım 2 sindede 1 önceki yönetici kıdem tazminatı için ayırtığım parayı bile harcamıştı. İlk devir aldığımda adamın 11 yıllık kıdem tazminatı ayrılmamıştı emekli olduğunda ise ben tüm kıdem tazmianatını biriktirmiştim ve şak diye ödedim. Yönetici yıllık tazminatını ayırmayın en son oturanların üstüne yıkıyorsa adamda tazminat davası açıyorsa ve söke söke hakkını alıyorsa ödeyeceksiniz. Ek iş yapıyor olabilirler eşleri temizliğe gidiyor olabilir. Bir çok kişi yardım ediyor olabilir. Bizimkilerin her birinin birer evi vardı kirada alıyorlardı. Köydede yerleri vardı. Binadaki baI kişilerden fazla geri vardı. Bu onun suçumu oluyor.
    2008 de yaşadık benzer durumu, 10 yıllık kıdem tazminatları yok ortada, bir ara bir kanun değişmiş, uygulama ilk haliyle kalmış kimsenin haberi yok o da karıştırmış ortalığı, bazı yöneticiler son maaşa göre hesaplanması gerektiğinden habersiz parayı eritmiş, v.s. v.s.

Toplayalım dedik, herkes şarladı ben geçen sene girdim bana ne öncesinden diye. İşin içinden şöyle çıktık, bütün gelirleri belgeledik, bankayla anlaşma yaptık, kredi çektik 60 aydı sanırım, hepsini ödedik, hepsini işten çıkarıp, tekrar işi aldık, sıfırdan sözleşme yaptık, çünkü ayrılmak isteyen var ayrılamamış, işi savsaklamış kovamamışlarda, öyle takılıyordu onu yapmam bunu yapmam, çünkü sözleşme dandikdi, kazan yakma yoktu mesela iş tanımlarında, ama yakıyorlardı lütfen gibi.

Sonra, daha sonraki dönemlerde de aynı sorunlar çıkmasın diye otomatiğe bağlamıştık, her yıl sonu gelince kıdem tazminatlarını ödüyorduk, hesap sıfırlanıyordu, yeni yılda yeniden başlıyorduk. Onlar da memnundu bilmiyorum bu uygulama ne derece doğru da. Bizimkiler garibandı, ne dersen yapıyorlardı, herkes fitresini filan verirdi, o bir iki problemliyi de ayırınca süper olmuştu, birikmiş kıdem tazminatlarını bir kerede ödeyince sevinmişlerdi, belki de o yüzden ne bileyim motive olmuşlardı.

Her meslekte, zümrede, iyiler de var, kötüler de var, genelleme yapılamaz dediğiniz gibi. Bir yanlışa bakıp, tamamıyla ilgili hüküm verme yaftalama konusunda pek mahiriz.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla SGK'sı tam olarak yatırılmış son 20 yıl. Bana fazla mesai yaptırdılar bu fazla mesailer de brüt maaşa eklenmeli diye de şikayette bulunmuş.
    Şansımıza biz evi aldığımızda tam da o ay kapıcı emekli olmuştu. 5 sene önce 250.000TL istemiş tüm bu saydıklarım için. Mahkeme sanırım 80-100.000TL gibi bir meblağ çıkardı. Biz apartmanın avukatına sorduk daireye düşen kısmı eski sahibi ödemeli dedi. Kapıcı biz daireyi almadan önce emekli olduğu için. Evin eski sahibi ödemeyi yapmak zorunda kaldı.

Ev alırken bu tür detaylar da önemli.
    Kıdem tazminatını vermemiştir yada ekstra ödemeyi maaşla vermiştir. Onları biz boya yaptırdık. Kanal kqzdırdık kanalı kapattırdık kaldırımı söktürdük kaldırımı yeniden yaptırdık diye veriyoruz. Yani ekstra hizmet alımı dışarıya yqptıracağımız işi ona yqptırmışız gibi
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    aynen şımartanları bende gözümle gördüm ne temizlik var ne başka bir şey bir gün eczaneden ilaç alırmısın dedim size alırsam herkes ister diye tersledi sırf bu yüzden yöneticilikten kaçıyorum yıllardır yönetici olsam kavga ederim işten çıkartmaya çalışırım ancak onu destekleyen kat malikleri kapıma gelir bir de onlarla uğraş o yüzden yıllardır tornistan
    Adam calistirmak kadar zor bir sey yok bu ulkede.
    Gecen gun Vehbi Koc belgeselini izliyordum.
    Bir yerinde o da cook sikayetci idi bundan.
    Coook cektim ben de dedi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    2008 de yaşadık benzer durumu, 10 yıllık kıdem tazminatları yok ortada, bir ara bir kanun değişmiş, uygulama ilk haliyle kalmış kimsenin haberi yok o da karıştırmış ortalığı, bazı yöneticiler son maaşa göre hesaplanması gerektiğinden habersiz parayı eritmiş, v.s. v.s.

Toplayalım dedik, herkes şarladı ben geçen sene girdim bana ne öncesinden diye. İşin içinden şöyle çıktık, bütün gelirleri belgeledik, bankayla anlaşma yaptık, kredi çektik 60 aydı sanırım, hepsini ödedik, hepsini işten çıkarıp, tekrar işi aldık, sıfırdan sözleşme yaptık, çünkü ayrılmak isteyen var ayrılamamış, işi savsaklamış kovamamışlarda, öyle takılıyordu onu yapmam bunu yapmam, çünkü sözleşme dandikdi, kazan yakma yoktu mesela iş tanımlarında, ama yakıyorlardı lütfen gibi.

Sonra, daha sonraki dönemlerde de aynı sorunlar çıkmasın diye otomatiğe bağlamıştık, her yıl sonu gelince kıdem tazminatlarını ödüyorduk, hesap sıfırlanıyordu, yeni yılda yeniden başlıyorduk. Onlar da memnundu bilmiyorum bu uygulama ne derece doğru da. Bizimkiler garibandı, ne dersen yapıyorlardı, herkes fitresini filan verirdi, o bir iki problemliyi de ayırınca süper olmuştu, birikmiş kıdem tazminatlarını bir kerede ödeyince sevinmişlerdi, belki de o yüzden ne bileyim motive olmuşlardı.

Her meslekte, zümrede, iyiler de var, kötüler de var, genelleme yapılamaz dediğiniz gibi. Bir yanlışa bakıp, tamamıyla ilgili hüküm verme yaftalama konusunda pek mahiriz.
    Ben şimdi harcanmasın kıdem tazminatı diye 1 yıllık kkm ye bağladım döviz artarsa maaş okadar artmazsa önümüzdeki yılın kıdem tazminatıda çıkar
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Amma cok kapici magduru varmis.
    Baslik hareketlendi birden
    Post yagiyor..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Adam calistirmak kadar zor bir sey yok bu ulkede.
    Gecen gun Vehbi Koc belgeselini izliyordum.
    Bir yerinde o da cook sikayetci idi bundan.
    Coook cektim ben de dedi.
    Syg,
    Sorun orada zaten hepimizin kafasında kısa yoldan köşeyi dönmek iş varsa kaç aş varsa yanaş işi en kestirme wn ucuz şekilde yaparım mantığı var. Yöneticide apqrtman görevliside aynı kqfada olunca.
    Dün uydu dağıtım sistemi için usta geldi 2 marka söylüyor biri 2.000 tl biri 2.450 tl fqrkı ne diyorum abi farkı yok 2 side 3 yıl garantili diyor. 3 yılda ikisinde bişey olmaz bana 3 yıldan sonrasını söyle diyorum 2.450 tl liği daha kaliteli 10 yıl sorun çıkarmaz diyor. Onuda taksa ötekinidw taksa işçiliği ayrıca alacak. İşi almak için güya ucuz mala yönlendiriyor ki bende apartmana 2 side 3 yıl garantili ucuza yaptırdım diyeyim. Pahalısını tak dedim. En bişeeyde indirim yaptı. Muhtemelen cihazdanda kaktırmıştı biraz
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Amma cok kapici magduru varmis.
    Baslik hareketlendi birden
    Post yagiyor..
    Syg,
    Bence adamları kıskanıyorlar. Bulamadık şöyle köfte bi iş modundalar
    bir halt olacağı yok.

8. Bomboş mekanlara oturmazsınız da, içinde 3-5 de olsa müşteri olan mekanlara girersiniz ya, onun gibi Sn Dudu

Sabah muhabbeti...konusu bahane..

Sayfa 322/1122 İlkİlk ... 222272312320321322323324332372422822 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •