Sayın ric tam kafamdan geçenleri ifade etmişsiniz inşallah böyle olsun
Sayın ric tam kafamdan geçenleri ifade etmişsiniz inşallah böyle olsun
2 milyar , Ereğli nin isdmr ile konsolide olduğunu göz önünde bulundurursak , iki şirketten birinin ya çok az kar etmesi yada birinin zarar etmesi demek …
Ki ziraat yatırım kurdan ereğli nin 1 milyar pozitif etkilenmesini beklediğini yazmıştı …inşallah bu sefer aracı kurumlar yanılır ancak maalesef ereğli yatırımcısından esirgediği şeffaflığı aracı kurumlara sağlıyor anlaşılan …
1,7 milyar falan gerçekten şu enflasyon ve kur artışı da göz önünde bulundurulduğunda ciddi olarak hayal kırıklığı olur ve fiyatı da her ne kadar fiyatlandı desek de aşağı çeker …
Zaten açık konuşalım 150 milyonluk yabancı satışı sonrası belimizi doğrultamamızın sebebi de ilerideki döneme ilişkin olumsuz beklentiler
Kar da Kızıldağ üstadın hesaplamalarına katılıyorum...Ama karda azalisa beklenmedik bir azalisa finansal giderler neden olabilir...Gerçi kur artışı bunu törpülemeli...Ama tek risk bunu görüyorum...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Patron, stoklarda 1,4 ton cevher kullansa, günümüz fiyatı 130 dolar. 3-4 ay önce cevher 100 dolar mertebelerinde işlem gördü, 150 dolar ile töleranslı şekilde geçmiş sayfada maliyet yazdık. Ereğli’de hurda stoğa olmaz, üretimde %5-10 veya daha az kullanır. Oda fiyatı uygunsa. Hurda kullanımı bir seçenek ama şart koşul değil. Kömür ise iniş çıkışlı fiyat izledi. Onuda ton başı 200 dolar aldık. Normalde 0,380-400 kg 1 ton Çelik için tüketilir. Proses maliyetlerinide ekledik. Bir önceki dönem karında 3 milyar vergide sistemden düşüldü. Sürpriz ne olur dersen, finansal giderler olabilir. Yani ödediği faiz. Faizi hesap etmek zor, ne kadar kredi kapattı. Diyelim 15 milyar kredi var %20 den yıllık 3 milyar yapar, dörtte biri 750 milyon yapar. Ama buna karşılık kur farkı geliri de var. Yani ortada majör bir stok sorunu olması şimdilik zor. Mesela 1-30 Eylül arasında hazır stoklardan 670-680-690 dolara satışlar yapıldı.
Kolay bir dönem değil, en yüksek fiyatın yaşanıp bür anda Rus etkisi ile en düşük fiyata gerilemek kolay değil. Önemli olan şuanki ticaretinde yatırımcı gözünde kabul görüyor olmasıdır.
Hocam faiz oranları belli , afaki bir kredi kullanması lazım ki bu da işlerin hali ortada iken ancak stok finanse etmeye yönelik olur ama yine dediğim gibi o kadar yüksek olmaz …
Benim korkum 3. Çeyrekte % 50 gibi bir kapasite kullanımı ile karşılaşmak … eğer kar kurumların beklediği gibi 1,7 milyar gelirse bu oranda bir kapasite kullanım 4. Çeyreğin de benzer geleceğinin habercisi olur …ve korkarım ucuz Rus Çelik hikayesi bitene kadar bu baskı devam eder
Hocam rotatif kredileri varsa, ki mutlaka vardır, finansal giderleri tahmin etmemiz çok zor ... Kurumsal bankacılıkta çalışdigim için biliyorum...Diğer yönden ciddi kar düşüşü ancak maliyet giderinin artması ile olur ama Kızıldağ üstadın hesaplamasina göre o da zor gözüküyor..Benim kar tahminim 3.3 milyar civarı..
Eğer karı 3 milyarın üstü gelirse 4.ceyrekten korkmamak gerekir diye düşünüyorum
Yer İmleri