Eyt hakkında yazmıştım sildim. Çok çok özür dileyerek bu topic bu konunun yeri değil.
Merhaba Ortaklar ,
Az önce 5 ton için soğuk sac dc01 kalite malzeme sordum bir firma 890$+ kdv fiyat verdi.
Bugün pulpack gibi görünüyor. Görünsün de.
Galvaniz de ve soğukta bu fiyatlar siyah mal olmadığı için oldu. 2-3 aydır bugünler için haddeciler sipariş girmedi. Bu durum siyah malın fiyatını da tetikleyebilir. Her ne kadar Çin düşük kalsa da az az tetikler. Çinde başkan toplantı yaptı bitirdi. O bölgede fiyatlarda düşüş durmuş olabilir. 10-15 dolarlık bir toparlanma düzene girmeyi sağlar. Çin fiyatlarına 100-120 dolar navlun eklemek yeterli gelmiyor. Daha başka bir sürü sorunu var. Özellikle yaz aylarında yaşanan ani fiyat hareketleri uzun vadeli terminlere girişi zorlaştırıyor.
Eregl şaşırtmadı. Dün %3 koydu. Bugün ekside.
Aracı kurumların dedikleri rakamlar gelirse ortalık karışır.
Beklemeye devam.
Bazı mesajlardan sapla samanın yine birbirine karıştırıldığını üzülerek görüyorum. Öncelikle belirtmek lazım kimse kimseye alın ya da satın demiyor. Herkesin aklı fikri var karar almak için. Benim geriye dönük paylaşımlarına bakıldığında belki tek bir tanesi hariç (teknik analize göre bir kez paylaşım yaptım) bile hisse fiyatı şu olur bu olur tarzında paylaşımım olmadı. Israrla vurguladığım bir nokta vardı ve halen vurguluyorum benim Eregl tercihimin ana nedenini yüksek temettü verimliliği oluşturuyor. Yüksek temettü tutarı değil Yüksek temettü verimi. Çünkü şahsen ben temettü ile geçinmiyorum temettüyü harcamıyorum kend profesyonel işim gücüm var. Dünyanın en zengin insanı da olsam profesyonel iş hayatıma devam ederim çünkü kendi işim. Yüksek temettü verimi ile de hisse sayısını artırabiliyor olmam bana cazip geliyor. Haa yarın öteki gun Rus malları nedeniyle Eregl batarsa o da benim riskimdir. Trade yapmak için Eregl almam almanızı da önermem. Temettücü olduğunu zannedenlerin belki bir kaçı çoğunun da temettü değil momentum trader olduklarını görüyorum.
Yer İmleri