Bazen hisse aþýk olunmaz falan yazýyorlar. Yav ben þirkete ortak olmuþum diye düþünüyorum niye aþýk olmayayým.
Fakat þu var, þirkette kalýcý bozulma emareleri görülür. O zaman durumu tekrar deðerlendiririm. Yakýn gelecekte Ereðli için öyle bir durumun olduðunu þu an öngörmüyorum.
Bu arada aracý kurumlarýn tahminleri tutarsa gerçekten þaþýrýrým. Çünkü beklentiler gerçekten çok kötü. Ýnþallah yanýlýrlar.
Haydar Acun'un risk tarifini tekrar hatýrlatayým. Bu tarif benim çok hoþuma gitti.
"Piyasadaki volatilite, fiyat dalgalanmalarý risk deðildir. Gerçek risk kalýcý para kaybetmektir." diyor. Yani bir hisseyi çok yukarlarda, bir daha o fiyatlarý görmeyecek, ya da bir daha o fiyatlarý görmesi ihtimali çok zayýf noktalardan aldýysanýz geçmiþ olsun diyor. Gerçek risk budur diyor. Ereðli özelinde bunu yorumlarsak bence 2,5 USD den alan kiþi bile en fazla zaman kaybeder. 3-5 yýlý boþa gider. Tamam zaman da çok kýymetli fakat kalýcý para kaybetmektense biraz zaman kaybetmek daha iyi gibi geliyor bana.
Bir de trade olayýný yapýp hisse artýrabiliyorsanýz bu en güzeli, bazen ufak ufak ben de denemeler yapýyorum hatta son froto ereðli deðiþiminde 750 adet lot artýrdým ama buna her zaman cesaret edemiyorum. Yapabilene helal olsun derim, tebrik ederim.
Yer Ýmleri