Sayfa 321/582 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,561 - 2,568 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Sn. ece&efe, bu saatten sonra yapacak bir şey yok zaten.

Dün MAC fonunun yatırımcı sunumunun yarısını izledim youtubeden. Bugün akşam da kalan yarısını izleyecem inşallah.

Haydar Acun Bey çok güzel bakış açıları sunuyor borsada yatırım için. Aslında hepimizin bildiği şeyler ancak bunu içselleştirmek lazım.
    İş hayatında şirketlerin işleri kısa sürede değişmiyor. Uzun vade, gerçekten uzun vadeli bakmalıyız olaylara. Yoksa kısa vadede işimiz gerçekten zor.
    Uzun vade tamam ama geleni de görmek lazım , yazdım kabul edelim Rusya Ukrayna savaşını yanlış okuduk ve anlaşılan o ki ucuz Rus çeliği bir süre daha canımızı yakacak … şimdi bu durumda çeyrektik 2 milyar karlar ile gidersek yıllık 8 milyar tl yapar , 2,29 hbk … temettü ve fk ya göre fiyat hesabını size bırakıyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    Sıkıntı yapmayın..Bu şirket kötü zamanlarında bile çok iyi pirim yaptı geçmişte...Sakin olmakta fayda var..

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by aktauboy Yazıyı Oku
    1988 de ilk sigortalı başlangıcım ve 51 yaşında 10000 den fazla prim gün ile emekli oldum. İşe başlarken 43 yaşında emekli olmam gerekli idi fakat devlet bunu 51 yaş yaptı. Ben bunu hak gaspı olarak görmedim bilakis doğrusu bu dedim. Madem 43 yaşında emekli olmak ile bu devlete birşey olmuyor, tüm ülke vatandaşları yeni işe girenler de dahil herkes 43 yaşında emekli olsun. Yoksa ben 43 yaşında emekli olayım ama 2000 den sonra işe başlayanlar 65 yaşını beklesin. Bu düşünce içinde Adalet i bulamıyorum....
    Arkadaşım sizin gibiler olduğu müddetçe bu ülke düzelmez...Hak gasbini bile normal görüyorsan diyecek bir şey yok...Ama şunu diyeyim size 40 li yaşlarda işten atılan çok fazla insan tanıyorum..çoğu da is bulamıyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Neyse umalım da işler bir an önce yoluna girer , sonuçta hepimiz aynı gemideyiz … şu saatten sonra satıp en kötü % 100 prim yapmış hisse gidip alamayacağım …

5.  Alıntı Originally Posted by aktauboy Yazıyı Oku
    Yoksa ben 43 yaşında emekli olayım ama 2000 den sonra işe başlayanlar 65 yaşını beklesin. Bu düşünce içinde Adalet i bulamıyorum....
    Bu dediğinize katıldığımı yukarıda belirttim. Sistemle siyasi çıkarlar yüzünden oynayan hükümetler iyice çorbaya çevirdi emeklilik olayını. Şimdi düzeltmeye kalksan mutlaka birileri "benim hakkım ne olacak o zaman" diyor ki bence haklı. Fakat EYT olayında bir hukuk garabeti de söz konusu. Bunu da unutmamak lazım.

Ayrıca siz 51 yaşında emekli olduğunuz için bunu sorun etmemişsiniz ancak sorun edecek milyonlarca insan olacak. Bu konu daha çok konuşulur.

Benim itiraz ettiğim nokta EYT de karşı tez oluşturanların ekonomik argümanlar ortaya koyması. Ben buna karşıyım. Her şeye para var EYT için mi para yok? Kaldı ki bu vatandaşlar zaten bir süre sonra emekli olacak.

Adalet herkese eşit davranmak değildir. Hak edene hak ettiğini vermektir. EYT'li vatandaşlar işe sigortalı olduklarında yasa böyleymiş. O yasaya göre işe girmiş. Sözleşme yapmış. Yani o yasaya göre emekliliğini hak etmiş. Hakkını istiyor.

Arabanız için kasko yaptırdığınızda yıl ortasında sizden enflasyon çok arttı diye ekstra prim ödemesi yapmanızı isteseler, ya da kaskoya işiniz düştüğünde "poliçenizi yenilediğimizde enflasyon böyleydi şimdi böyle bu sebeple biraz daha ödeme yapmanız lazım" deyip işinizi halletmeseler ne hissedersiniz. EYT li vatandaşların durumu da buna benzer aslında.

Ayrıca adalet konularına çok girersek o işin içinden çıkamayız. Dünyanın kendisi çok adaletli bir yer değil zaten.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

İnşallah bir süre daha buralarda ve aşağılarda takılır da hedefi tamamlarız. Şunun şurasında ne kaldı 1-2 ay daha buralarda dolandır tahtacı. Hatta mümkünse sal aşağıya.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

7. Dengeleme yada düşüşlerde bize sanayi muamelesi yapıyor, yükselişlerde atölye gibi görüyor.

8. Son bir yıl içinde kendisine yeteceğini düşündüğü miktara ulaştığını ve
    En düşük 5 lira temettü alırım hesabı yaparak işinden gücünden ayrılan ya da ayrılmayı planlayan varsa
    Naçizane tavsiyem planlarını ertelesin
    Önümüzde çok ciddi bir sektörel belirsizlik ve
    Bu güne kadar öngörülen temettü miktarından daha düşük temettü ihtimali ciddi ciddi masada
    Hesaplarınızı ihtiyatlı yapın derim
    5-6 lira temettüyü banko görüp bel bağlayıp düzeninizi bozarsanız bedeli ağır olabilir
    Kimsenin gazına gelmesin bu durumda ki arkadaşlar
    Burada bir kısmın elinde yüz binlerce lot ereğili var
    Onların tok laflarıyla gaza gelmeyin
    Herkesin hesabı hayatı ayrı
    Az insan çok huzur

Sayfa 321/582 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz