Bence bilinçelenelim ve bir kampanya başlatalım. Türkiye'deki iç tüketime gelip yurt dışına para transferi amaçlayan tüm yabancı yatırımların değerini sıfırlamak için... Türkiye'de üretip, dışarıya satmak için gelene kapımız sonuna kadar açık...
Türkiye'deki son yıllardaki fakirleşmenin esas sebebi bu tür yatırımlardır.
Ülke iç ticaret hacminin büyük bir kısmını ellerine geçirerek esnaf ve tüccarın yok olmasının sebebi budur ve Ülkesini seven her vatandaşımızın da buna dur demek için bir başlatacağımız seferberliğe katılması gerekiyor.
Aracımıca yakıtı Yerli sermayeli dağıtım şirketlerinden alalım mesela... Benim bildiklerim : Türkiye Petrolleri, OPET, Aytemiz mesela...
Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...
YÖK sitesinde hangi alanlarda en çok mezun veriliyor bilgisi var. Yönetim bilimleri en fazla, açık öğretimin de etkisi vardır. Öğretmenlik ikinci sırada, ilahiyat da üstlerde sayılır.
Elektronik hariç mühendislik daha altlarda, tıp ortalarda, tasarım ise en diplerde gözüküyor.
Geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı ve risklere karşı her işi yapabilme arzusu uzmanlaşmayı engelliyor olabilir.
Bazı bilgiler var ki ancak biri talep eder ise anlamlı olabiliyor, oralarda insanların ilerlemesi daha zor.
İnsanların gelecek kaygısı en azından aç ve açıkta kalma korkusu kalksa insanlar bir sonraki kişisel gelişim aşamalarını hedefleyebilir. Yönetici olmak cazip olmaktan çıkarılması lazım, o da stratejik, sistematik ve veriler ile yönetimin güçlendirilmesi ile olabilir.
Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde ben potansiyel görüyorum ama illa yatırım yapmak gerekiyor. Süs eşyası da bir ihtiyaç. ABD geldi sizden ithalat yapacağız dedi çok eşya veye ürün bulunamadı.
Tabi dayanıklı kolay şarj olabilen bir pil teknolojisi çok fark ettirebilir. Elektrik üretiminde daha verimli güneş panelleri veya başka teknolojiler de ilginç olabilir. Tıp, ilaç ve zararı az faydası çok suni beslenme malzemeleri de geleceği çok parlak bence.
Artık kişinin evde tek başına oturarak icat çıkarması bence çok zor olmaya başladı, bir şekilde başkaları ile fikir alış verişi ve kollektif bir şeyler üretmenin organizasyonel ve ahlaki yapısı geliştirilmeli. Büyük şirketler bir miktar yönlendirilmiş bazı işlere kaynak ayırıyor ama daha fazla teşvik olmalı. Şehirlerde kütüphane yanında atölyeler, laboratuvarlar açılabilir ya da üniversiteler bu işlere daha fazla kaynak harcayabilir.
Eskiden ev hanımlarına fason işler veriliyordu, şimdi evde yapılabilecek klasik çok şey kalmadı gibi. Bilgi işlem işleri fason verilebilir. Mesela programın input ve output verileri tanımlanıp içini doldur şeklinde de işler neden verilmesin.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Muharrem ince nin kuracagi parti ilginc gelismelere gebe olabilir
Onemli bir kırılım bence
Chp icindeki kürtçü hdp ci lerden arinip Ataturk yolunda bir parti kurarsa harika isler olabilir , akp nin en istemeyeci is bu olacaktir bence
Yer İmleri