Sayfa 328/997 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,617 - 2,624 arası.

Konu: Viop XXXIII

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    pandemi nedeniyle ertelenen tatil talebi , diğer harcamaların aleyhine, güçlü olacak bu bir gerçek.. ama fakirleşme bir realite.. 80 milyonluk ülkede 15-20 milyon gayet iyi yaşar.. çarkları da onlar döndürüyor zaten.. isviçre ve bangladeş standartları aynı anda yaşanıyor..
    ne ertelenen tatili bolu dağı tüneli ankara istikametine 10 km ye yakın dip dibe gidiyorlarmış trafik felç covidi tam kapanmada patlatıp memleketin covid bulaşmayan yeri kaldıysa oralarada bulaştıracağız tam kapanmadan sonra herkes covidi atlattığından aşıyada ihtiyacımız kalmayacak
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Pandemi ile beyaz eşya talebi mi ertelendi..
    Hemen hemen bütün sektörler bütün şirketler kar patlaması yaşamış.
    Artış değil bak..
    Patlama..

Hemde 25 kurumlar vergisine rağmen..
    evd ekalan herkes 6 aydır ya mobilyaları değiştiriyor ya beyaz eşyayı yada evi tadilata sokuyor. istikbal 45-60 gün sonra mobilya tesl,mi, yapıyor simens geçen aylarda 1 ay sonraya veriyordu ürünleri 6 aydır her fırsat bulduğumuzda mobilya baktık mobilyacılar hallerinden çok memnundular
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ne ertelenen tatili bolu dağı tüneli ankara istikametine 10 km ye yakın dip dibe gidiyorlarmış trafik felç covidi tam kapanmada patlatıp memleketin covid bulaşmayan yeri kaldıysa oralarada bulaştıracağız tam kapanmadan sonra herkes covidi atlattığından aşıyada ihtiyacımız kalmayacak
    yaz aylarını kasdediyorum aşılama filan olumlu olursa millet denize akacak..
    ertelenen tatil talebi o.. ama yazın realize oalcak muhtemelen
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    evd ekalan herkes 6 aydır ya mobilyaları değiştiriyor ya beyaz eşyayı yada evi tadilata sokuyor. istikbal 45-60 gün sonra mobilya tesl,mi, yapıyor simens geçen aylarda 1 ay sonraya veriyordu ürünleri 6 aydır her fırsat bulduğumuzda mobilya baktık mobilyacılar hallerinden çok memnundular
    abi mobilyaya ne zam geldi biliyorsun demi..
    2020 ocak da ikea dan aldığım kitaplık 739 dan 999 a çıkmış..

eee yani anlamıyorum..
    yıllardır bu millet aç lafına gülüp geçiyorum da..
    bu pandemi de iyice kudurduk maşallah..
    şu iş bi biterse ben düşünemiyorum yaşanacak alışveriş çılgınlığını..
    1 yıl black friday oluruz..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    abi mobilyaya ne zam geldi biliyorsun demi..
    2020 ocak da ikea dan aldığım kitaplık 739 dan 999 a çıkmış..

eee yani anlamıyorum..
    yıllardır bu millet aç lafına gülüp geçiyorum da..
    bu pandemi de iyice kudurduk maşallah..
    şu iş bi biterse ben düşünemiyorum yaşanacak alışveriş çılgınlığını..
    1 yıl black friday oluruz..
    domatese ne kadar zam geldi.. mobilyadan daha fazla.. ama almak zorundasın.. almazsan tencere kaynamaz.. ama aç olan bir sürü insan var.. demek ki tekil örneklerle durum anlaşılamaz.. sadece 20 milyon+ civarı insan yardımlarla geçiniyor.. kıt kanaat.

ama 15-20 milyon civarı da çok iyi şartları olan insan var..nereden bakıyorsun ? eğer marinadaki yatından bakıyorsan , ki benim de hedefim o , evet her şey güzel.. ama gerçek bu değil..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ama ben markete gittiğimde bizim çiftçinin az kazanması varsayımıyla ucuz alacağımı umuyorum.. peki o çiftçi domates yetiştirdikten sonra kazancı ile deterjan, peynir, zeytinyağı , servis ücreti, elektrik vb aklına ne gelirse harcamalarını ödemek zorunda değilmi? ödemek zorunda.. peki bunlara ne kadar zam geldi..?? inanılmaz değil mi? çiftçiye yetiyor mu kazandığı ? hayır.. yetmediği için yapmayı bırakıyor.. şehirler iyi kazanmayan bir sürü insan ile doldu ve bunlarda fiyatlardan şikayetçi..kısır döngü..
    bak bu kıral tespit
    ben bizim köye bakıyorum köyunde hayvancılık biraz da tarım yapıp mutlu şekilde yaşayacak insanlar olmadık işler için şehire göçmuş mutsuz olmuş ustelik de bu hizmet sektörunde olmuş.
    koyunde uretecek adam şehirde hizmet eder hale gelmiş iyi kazanamamış uretmeyi bırakmış tuketmeye geçmiş tarım ithale donmuş falan filan.
    yahu bu şehirleşmeyi zorlamak anlamsız.
    kur köyun yanına bir peynir fabrikası o köy kalkınsın uretimi endustriyel olsun o peynir ihraç edilsin adam sutunu satsın mutlu mes ud yaşasın.
    hayır ıfındım şehre gitmesi gerekiyor çunku şehirleşme kalkınmadır koyde kalkınılmaz.
    hadi urdan bizim her şehirde öyle mahalleler var ki şirin bir köy 1500 basar maalesef bu böyle
    şehirleştin de sanki hey yarabbim dolmuş kapıyı açsa içerden insan dşecek ne şehiri ne kalkınması.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    domatese ne kadar zam geldi.. mobilyadan daha fazla.. ama almak zorundasın.. almazsan tencere kaynamaz.. ama aç olan bir sürü insan var.. demek ki tekil örneklerle durum anlaşılamaz.. sadece 20 milyon+ civarı insan yardımlarla geçiniyor.. kıt kanaat.

ama 15-20 milyon civarı da çok iyi şartları olan insan var..nereden bakıyorsun ? eğer marinadaki yatından bakıyorsan , ki benim de hedefim o , evet her şey güzel.. ama gerçek bu değil..
    Burada bu tartışma çok yaşandı hep ama..
    40 yaşımı da devirdim..
    Öyle bi ülke nufusunun 4 de biri yardımla yaşarken şirketlerin şunların bunları bu karları açıklaması ..bana imkansız geliyor..
    sokaklara çıkıyorum sıfır arabalar..
    2020 de pandemi öncesi 1.750M eden daire 4 milyona elimi öpene sattım dedi emlakçı arkadaşım..
    konyalı bir iş adamı yatırım amacı ile almış..
    istanbul göztepe lokasyon..

Migros a gidiyorum arabalar lebalep !! dolu 300 400 500 laflarını duyuyorum kasada..
    lak lak lak..
    geçiyorlar..
    para basıyor zincir marketler..

Herkes fiyatlardan şikayet ediyor ama alımlar da tam gaz hatta fiyatlara rağmen artarak devam ediyor..

Biz iktisatta fiyatlardaki artışın temel nedeni yükselen talepdir diye okuduk..
    Üretici malının fiyatını satamayacağını bilse artırır mı..

Haa dersin maliyetler yükseliyor mecbur..
    Ama o zamanda ciddi batışlar görmemiz lazım gelirdi...
    O da yok..
    Herkes maşallah devam tam gaz..

8. O satışların patlamasının sebebi talebin öne cekılmesi evınde tv değiştireceksın 1 sene daha idare eder diye düşünürken doların 7 olmasını fırst bilip eşyasını yeniledi bir çok insan. Tüm zamanların mart rekoru otomobil sektöründe geldi. Talep öne cekıldı herkes fırsat bildi.

Sayfa 328/997 İlkİlk ... 228278318326327328329330338378428828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •