Sayfa 329/1023 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sn. british önemli noktaya dikkat çekmiş: Faizin faizinin kümülatif gücünü küçümsemeyin.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu hesaba göre 4,30 dan sonrası meşkuk...
    4,30 dan sonra +gap yapıp
    5,00 olacak.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Vay vay vay topiğe bak 21 üye 54 ziyaretçi ,yok arkadaş bu iş bitmiş.Baksanıza piyasalar kapalı, herkes dolar topiğinde, artık emlak faiz falan palavra, hissenetten daha iyi gösterge tanımam ben.Hükümetin işi zor bu kurlar düşmez.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Başka bir sıkıntı daha var. 1.1.2018 tarihinden sonra alınan arabalarda her sene alış fiyatına göre artan *ek* motorlu taşıtlar vergisi ödenecek. Bu tarihten sonra alınan arabalarda gerek alışta tek seferlik ödenen ÖTV+KDV gerekse her yıl ödenecek olan ciddi anlamda yükseltilmiş MTV nedeniyle bu tür bir alımın artık bir mülkiyet alımı mı yoksa alınan mülkiyetin kat ve katını ilerleyen senelerde ödeyeceğiniz bir tür vergisel abonelik mi olduğu ciddi anlamda tartışma konusudur.

NOT: Bırak araba almayı arabama yakıtı dahi artık istasyondan almıyorum. Geçen sene 1200 lt olan biodizel stoğumu bu sene yeni yaptığım transesterifikasyon sistemi ile 1800lt'ye çıkarttım. Etraftan topladığım kızartma yağları ve çeşitli atık sanayi yağlarından önümüzdeki seneki hedefim 2500 lt stoğa ulaşmak. Hepsi kendi kullanımım için.

Büyük bir kriz patlarsa rxpu'yu etrafta mad max gibi dolaşırken görebilirsiniz.
    Yapmış olduğunuz yakıt, aracın motorunun siboplarina ve enjektorlerine zarar vermiyormu.

Bir tarihte eski arabama 10 SAE yağ kullanmıştım.
    Sadece 2 depo
    siboplar ve fincanlar yapışmıştı.

5.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Zırnık harcamadan zorunlu gündelik ihtiyaçlarımız hariç tamamen nakitte kalma devirlerimiz başladı diye düşünüyorum.mal mülk beton arsa arazi taşınır taşınmaz hiçbirşeyin paraya çevrilemeyeceği okkalı resesyon dolu günler tek karıncalar olarak bizleri değil filleride bekliyor diye düşünüyorum.
    Kısa vadede Krizden tek çıkar yol harcamamaktır diye düşünüyorum.
    Görüşlerim sadece beni bağlar başka kimseyi bağlamaz
    Bu konuya paralel bir arkadaşla iddiaya girdik bir deneme yapalım dedik. 100TL ile 1 ay karnımızı doyurabilir miyiz.

Geçen aylarda böyle bir hayatta kalma senaryosunu denedim. Şaka yapmıyorum. Biraz zor oldu ama sonunda başardım.

20kg patates 20TL (toptancı)

120 adet yumurta 28TL (toptancı)

3 kg soğan 5TL (pazar)

10 litre süt 25TL (A101)

500 gr çay 6TL (ucuzcu)

1 kg et 31 TL (kuşbaşı A101)

Toplam : 115TL

Biraz akıllılık ettim Şubat ayında denedim.

Son 2 gün epey zordu ama başardım.......

Bol bol sütlü çay içtim. Su ne yazık ki musluktan ama kaynatıp içtim.......
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    durun bakalım ne ölücülükler olacak,bu daha başlangıç.
    katılıyorum. Ölücülük değil aslında. Ederler yerini bulacak. TL bazında daha hiç bir kayda değer düşüş görülmedi. Daha yeni başlıyoruz.
    Adam 2+1 500 bin TL istiyor bizim muhitte dairelere. Kira getirisi 1600 - 1700 taş çatlasa. + Aidat 350 TL.
    500 ü daireye yatıran adam 1 kirasini vergi dairesine , yarım kirası da dask genel yatırım giderleri vs... Kalıyor Eline 10,5 kira. Kabaca yıllık 17 - 18 Bin TL. ( 500 binlik bir dairede ) ( Mevduat yapsan 5,600 TL aylık NET vergisi ödenmiş )
    Bu daireler 3 - 4 sene önce 350,000 TL idi.
    Daha ASIL değerine dönüş süreci başlamadı TL bazında.

7.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Yapmış olduğunuz yakıt, aracın motorunun siboplarina ve enjektorlerine zarar vermiyormu.

Bir tarihte eski arabama 10 SAE yağ kullanmıştım.
    Sadece 2 depo
    siboplar ve fincanlar yapışmıştı.

Önemli olan profesyonel derecede transesterifikasyon yapabilmek. bir de %10 dizel ile karıştırmak en iyi sonucu verir diye düşünüyorum.

NOT: Şahsi aracım toyota benzinli. Onu ayda 500km civarı kullanıyorum. Ucuz dizel firma aracını kobay olarak kullanıyorum.

Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    katılıyorum. Ölücülük değil aslında. Ederler yerini bulacak. TL bazında daha hiç bir kayda değer düşüş görülmedi. Daha yeni başlıyoruz.
    Adam 2+1 500 bin TL istiyor bizim muhitte dairelere. Kira getirisi 1600 - 1700 taş çatlasa. + Aidat 350 TL.
    500 ü daireye yatıran adam 1 kirasini vergi dairesine , yarım kirası da dask genel yatırım giderleri vs... Kalıyor Eline 10,5 kira. Kabaca yıllık 17 - 18 Bin TL. ( 500 binlik bir dairede ) ( Mevduat yapsan 5,600 TL aylık NET vergisi ödenmiş )
    Bu daireler 3 - 4 sene önce 350,000 TL idi.
    Daha ASIL değerine dönüş süreci başlamadı TL bazında.
    Başladı başladı.Muadilleri 440 eden evi 360 a kadar düştüm satamadım.Sonunda bir akrabaya 1000 e kiraya verdim.Muadilleri 1300 1500 arasında kiraya gidiyor.Beklediği sürede 1800 aidat ,alamadığımız 5 aylık kira falan, hep eksi yazdık yani.Siz piayasadaki rakamlara bakmayın, sadece yandım allah satışları oluyor.Normal fiyattan satış falan yok.

Sayfa 329/1023 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •