Sayfa 329/1005 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: Viop LVll

1. Genelde banknotlarda ne resim olduğunu insanlar bilmiyor, ben de unuttum. Dün baktım 200 TL'de Yunus Emre var.

Eskisi tasfiye edilip yeni banka kurulur ve eskisinin borçlarını Hazine üstlenir ise not artırımı kolaylaşır. Dünya'da bir çok ülkede olmuş hatta Arjantin Merkez Bankası'nı kapatacağız diyordu sonradan çark eder mi bilemeyiz.

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...E9+Sahsiyetler
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan:

"Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı."

kendini deli gibi ettin...

ne diyor bu...
    Ev yatırım aracı olmaktan çıkmalı diyo işte kadın , 3 milyona ev alıyım 1 sene boş tutayım seneye 5 e satarım düşüncesi olmasın artık diyo...

3. La Paloma (güvercin) isminde çok eski bir Bask/İspanyol/ Kuba/Meksika bestesi var. Dünyada en çok versiyonu olan şarkıların başında geliyormuş.

Elvis Presley de "No More" "The Dove" isminde söylemiş. İlginç şekilde Almanca çok fazla versiyonu var, Naziler kamplarda Yahudilere dinletmiş. Denizci şarkısı olmuş, askerler de söylüyor, tango versiyonu var, bebek ninnisi versiyonu var. Devrimci şarkısı versiyonu da var. Bazı yerlerde düğün şarkısı olarak, bazı yerlerde cenazelerde çalınıyormuş. George Bizet Carmen müzikalinde bazı kısımları var denmiş.

Eskiden gelen haberci güvericinin ayağında mektup olmaz ise gemi battı olarak kabul ediliyormuş. Nuh tufanında güvercin zeytin dalı getirmişti şeklinde aklımda kalmış. Bir de Hz.İsa kilden güvercin yapıp sonra uçurmuştu galiba.

Çok basit bir melodi ama çok insancıl denmiş.

Bana göre cennette, cehennemde, gurbette, sılada, her yerde her zaman dinlenebilecek bir şarkı. İlginç şekilde sözsüz olanları daha çok sevdim.

Elvis Presley No More" olarak söylüyor. Türkye'de İnci Çayırlı "Affet" olarak söylemiş.

https://www.youtube.com/watch?v=0v92zpEBMp4
    ELVIS PRESLEY La Paloma No more !!!

Şimdilik benim için en iyi versiyonu bu gibi, ama sözleri olan videoda ses kalitesi düşük.

https://www.youtube.com/watch?v=vLD4Y2ivehM
    Learn French with songs: Mireille Mathieu, La paloma adieu (Popular Music of France

https://www.youtube.com/watch?v=wkR9jIz7H6Y
    İnci Çayırlı - Affet (1968) La Paloma

https://www.youtube.com/watch?v=R5L1UAGow3k
    André Rieu - La Paloma (Live in Mexico)

Bu da güzel,
    Ne dert ne keder, gölgende bana da yer ver.

https://www.youtube.com/watch?v=AqnqumU3HOA
    La Paloma (Electric Guitar Instrumental)
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Kendi özkaynaklarından yesinler bence de… yıllarca enflasyonun altında çok ucuz kredileri kullandılar. Kredi faizleri düşünce enflasyon düşmedi çünkü yatırım üretim yapılmadı kendi şahsi servetlerini arttırdılar ucuz kredilerle. Selektif kredi verirsin gerçekten üretene imalatçıya ihracatçıya tarımla uğraşana. Ama yapsatçıya, alsatçıya, aracıya, komisyoncuya değil.
    Abi o dediğin para ya kayıt dışı ekonomi de ya bademcikler de. Dürüst vergisini veren alicengiz oyunlarında işi olmayan sanayicileri ayrı tutmak lazım. Ben borsa özelinde baktığımda bu faiz kur ortamında çoğunun sermayenin gider. Çoğunun çok küçülmesini gerekir. Bir tarafta %50 faiz verilirken öbür yandan yatırım üretim olmaz faturayı en sonunda biz ödeyeceğiz. Faiz sebep enflasyon sonuç diye buraya geldik faturayı başkası ödemiyor ki.

Hafize Gaye Erkan
    2017 yılında $5,892,301,
    2018 yılında $9,053,132,
    2019 yılında $8,647,237 para kazandı (bilgi ektedir).
    Bu söylemini şaşkınlıkla okudum ve açıkçası anlam veremedim.
    Çünkü yanlış, doğruluk payı 0%. Alım gücünün kiraya oranı daha Manhattan'da daha yüksek dese belki anlaşılabilirdi çünkü Manhattan'da insanlar yüksek kazanıyor ama direkt İstanbul Manhattan'dan pahalı demesi yanlış bir söylem. Daha önce de yazmıştım, ben Manhattan'da bile olmayan, Manhattan'ın hafif aşağısındaki bir 60 metrekare , yeni bir apartmana 3,775$ kira veriyorum. Bu paraya İstanbul'da Beykoz'da 3 katlı bir villada oturabilirdim mesela, veya Hafize Hanım'ın eşi bildiğim kadarıyla Wall Street'te üst düzey pozisyonda çalışıyor ve Manhatan'da yaşıyor, eşi kaç kira veriyormuş Manhattan'da ve o kiraya karşılık İstanbul'da nerde yaşayabilir?

Bence annesiyle yaşama sebebi kesinlikle kiraların yüksek olması değil, zira kendisi önceki senelerde Amerika'da çalıştığı üst düzey bankalardan yedi sülalesini rahat ettirecek bir servet kazandı.

Ama annesiyle yaşama sebebi, yakın zamanda bir çocuğu oldu, büyük ihtimalle annesi torun bakıyor ve onun yoğunluğunda yardımcı oluyor.

Bu röportaj bir PR çalışması gibi geldi bana..
    https://twitter.com/hedgefundguy3/st...ys6x9Tozw&s=19

6. MB başkanlarının sarfettiği her kelimenin bir amacı hedefi ajandası vardır. Magazin programlarına röportaj veren ünlüler değiller sonuçta. Bir şeylere dokundurmak istemiş ama ben tam anlayamadım. Bu hayat pahalılığına bu enflasyon zor iner mesajı gibi algıladım ben. Okumuş kadın, mütahit hükümet el ele vermiş milletin anasının elini öpüyor diyecek hali yok.

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Hürriyetteki yazıdan anladığım
    Yabancı dövizi getirip, yüksek faizle TL ye geçiyor..( son 1 ay, 11 milyar usd fark)
    Döviz stabil kalıp, 6 ay sonra aldığı faizi ve anaparayı tekrar dövize dönüp yurt dışına çıkaracak..
    Olmayan dövizimizi, faizden elde ettiği gelirle
    Yine bir başkasından borç alarak yabancı fona ödeyecek, MB..

Yabancı fonların TR tecrübesi de vardır..
    Dövizi bozdurup TL ye geçersin ve döviz bir anda patlarsa, tr den zararına çıkarsın..

Genelde de böyle olmuştur..
    2021 de faizi düşürüp... doları 8,5 tan 18'e fırlattık... dolarcıya VERDİK
    2021 aralıktan yakın zamana 1,5 senedir KKM den... faizciye VERDİK
    faizi % 40 a çektik... şimdide faizciye VERİYORUZ

be VERME döngüsü hiç bitmeyecek mi ?

VERME DÜZENİ'ni organize eden malum arkadaşa bir iki kelam edecek olan varmı ?

8. istanbul pahalı ucuz söylemi tartışılır...

belki hafize buna dikkat çekti...

anadoluda bir yere git mesela konyaya gittik 2 kişi yedik içtik etine varana tatlısına gelen hesap 550 lira...

aynısını burda yesem 2.000 lira hesap öderim...

bugün mahmutbey bağcılarda seraf resturantta 2 kişi gelen hesap 2650 tllll

hadi aynı ülkeyi geçtim çocuk 5 gün avrupaya gitti kaç ülke gezdiler 960 euro...

gidiş geliş tüm tur parası...

baba 5 kişi yemek yedik 125 euro diyor...

burda imkansız diyor....

insanlar yazın yunan adalarına gidiyor 75 euryo 3 kişi balık içkisine yedik içtik diyor...

aynısını çeşmede yeseler senet imzalayıp çıkarlar...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 329/1005 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •