Sayfa 330/637 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Geçen ay verimlilik endeksi yayınlandı. Rakamı tam hatırlamıyorum ama bir Alman çalışan bir Türk çalışandan bilmem ne kadar daha fazla verimli çalışıyormuş.

Senin benim 8 saat mesaide bitiremediğimiz işi bir Alman 5 saatte bitirebiliyorsa sorun işte değil verimli çalışmayan kişide ya da onu verimli çalıştırtmayan sistemdedir.

Devlet daireleri zaten Allahlık.

Ayrıca yurtdışında çalışan bir Türk, Cumartesi gecesi aklına gelen bir soruyu whatsap aracılığıyla iş arkadaşı Amerikalıya soruyor. Tek cümlelik basit bir soru. Cevabı da en fazla 3 kelimelik.

Amerikalı çalışan cevap olarak elinde bira şişesi kafaya dikmiş içerkenki fotosunu gönderiyor.

Yani bugün Cumartesi ve bana ait, bira içiyorum, eğleniyorum. Başlatma iş hakkında sorularına.

2. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    yok mu beyaz yakalılardan cevap?
    Mesai karşılığı para veya izin varsa mesai çok kötü birşey değil.

Cumartesi kalırsan 2gün izin yapabileceğin yerler var Türkiye de 40 günü geçmemek kaydıylaydı en son

Yukarıda dediğim gibi mesaideyken gece tarifesi açılıyorsa çok kötü birşey değil Yılda 40-50 saate kadar normal sayılır bence...

asıl sorun evden çalısma. Ben evde 3 saat çalıstım bana onun parasını ver diyemiyorsun... Aslında bu konuda da firmaların adım atması lazım..
    Neyse bu talebimde sgk gibi tozpembe karşılanır şimdi

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3. Sistem komple cop o yuzden nereyi elestirsek diger taraf hani bana diyor. Ama isverenler artik bu mesai vs islerinde citayi baya bir yukselttiler. Ozel sektorun mesai saatleri cok normalmis gibi bir de uzerine ne kadar somurebilirlerse onu kar goruyorlar. Insaat muhendislerinin neredeyse yarisi sahada diger yarisi da ofiste calisirlar. Sahadakiler iyi maas kotu mesai saatletine maruz kalirken, ofistekiler kotu maas nispeten iyi mesai saatleriyle calisirlar. Nispeten iyi dedigim saatler de 08.30-18.30 haftasonu tatil (sansliysaniz) , 08.30-18.00 + ctesi (08.30-13.30) (genel durum) seklinde. Bir de istedigi kadar kurumsal gorunen buyuk firma olsun ben mesai beklemeyen bir firma gormedim. Siz isinizi bitirseniz de ofiste is hicbir zaman bitmez size illa ki verecek is bulurlar. 2 sene once bir is degisikliginde bir firmaya girmistim. Oradaki isguzar calisiyomus gibi gorunup de her gun mesaide yemek yiyen lak lak yapan benden kidemli 2 muhendis yuzunden herkes her gun en az 1-1.5 saat mesaiye kaliyordu. Ben her gun isimi yapip saatinde ciktim. Bir gun bana sonunda boyle olmaz dediler. Patron odasina cagirdi. Dedi ki bunlar kaliyor sen niye kalmiyorsun ? Senden memnunuz sen de kal devam edelim. Ne zamanlar kalabilirsin ? Seklinde sorular yoneltti. Ben de isim bitiyor cikiyorum. Ayrica mesai isim bitmiyor olsa bile mesai saatim bitiyor. Hafta sonu gelemem, hafta ici en kotu 1 gun nisanlimla bulusuyor 2 gun spora gidiyorum. 1 gun de illa ki isim cikar. Maksimum haftada 1 gun 1-2 saat kalabilirim dedim. Ama elzem bir durum olur yetistirilmesi gereken beklenmedik bir is olursa kalabilecegimi de belirttim. Sonuc cikarildim. . Yorumumun basinda da dedim ya kimi elestirsek yeridir diye. Ben de genelde kendini bu kadar ucuza satan aksamlari is yapiyor numarasiyla yilda yuzde 7 degil de yuzde 9 zam hak etmeye calisan isguzar meslektaslarimi elestiriyorum. Henuz 29 yasindayim ama 40 hedefini bile nasil gecirecegimi kara kara dusunuyorum. 5-6 yila finansal gucumu elde etsem o 40 i bile beklemeyi dusunmuyorum acikcasi. Sevdigim, sevecegim isleri yapmak istiyorum.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by creed345 Yazıyı Oku
    Senden memnunuz sen de kal devam edelim. Ne zamanlar kalabilirsin ? Seklinde sorular yoneltti. Ben de isim bitiyor cikiyorum. Ayrica mesai isim bitmiyor olsa bile mesai saatim bitiyor. Hafta sonu gelemem, hafta ici en kotu 1 gun nisanlimla bulusuyor 2 gun spora gidiyorum. 1 gun de illa ki isim cikar. Maksimum haftada 1 gun 1-2 saat kalabilirim dedim. Ama elzem bir durum olur yetistirilmesi gereken beklenmedik bir is olursa kalabilecegimi de belirttim. Sonuc cikarildim. . Yorumumun basinda da dedim ya kimi elestirsek yeridir diye. Ben de genelde kendini bu kadar ucuza satan aksamlari is yapiyor numarasiyla yilda yuzde 7 degil de yuzde 9 zam hak etmeye calisan isguzar meslektaslarimi elestiriyorum. Henuz 29 yasindayim ama 40 hedefini bile nasil gecirecegimi kara kara dusunuyorum. 5-6 yila finansal gucumu elde etsem o 40 i bile beklemeyi dusunmuyorum acikcasi. Sevdigim, sevecegim isleri yapmak istiyorum.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Öncelikle direniş gösterdiğiniz için tebrik ederim. Zincir yoksa serbest kalmak lazım (yüklü kredi vb.gider)
    Her sektörde kamu/özel farketmez gereksiz mesailer çoktur. Örneğin banka ve finans kurumları yılda en az 270 saat ve üzeri fazla mesai yapar.
    Bunun önüne geçmek ancak finansal özgürlükle alakalıdır.
    Yaşam mottomuz "keyifli,sağlıklı ve huzurlu şekilde bir yaşam olmalı"
    Çalışmak için yaşamak olmasın!
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    .
    Yaşam mottomuz "keyifli,sağlıklı ve huzurlu şekilde bir yaşam olmalı"
    Çalışmak için yaşamak olmasın!
    syg.
    Bu mantığı ve konuyu seviyorum.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bir zamanlar kamuda çalışıyordum. Müsteşar için sunumlar yazılar vs hazırlıyorduk belli konularda daire baskani ile... zaman zaman mesai 5 de bitmesine rağmen 8-10 bulurdu. Ve başkan hemen saat kaç olursa olsun biten işi mail atardı müsteşar yardımcısına bak ben bu saate kadar çalışıyorum gösterişi yapmak için...
    Ama şunu söyliyeyim o 5-6 bazen daha fazla olan mesainin yarısından çoğu laklam ile kim daha çok şey biliyor s.dik yarışı ile geçerdi....

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Kamu yada özel sektör olsun yönetim ilgi ve anlayışı doğru-düzgün olmazsa mesai yapmaması gereken adam el üstünde tutulup işini düzgün yapanı gözden çıkarırlar.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Eskiden çalıştığım şirket, bu fazla mesai-çok çalışıyorum reklamı vs konusunda iyi niyetli çalışmalar yaptı zamanında. Ben de çalışma grubunda yer almıştım.

Öncelikle şunu belirteyim. Bizim gibi teknoloji ağırlıklı bir şirkette esnek çalışma saatleri olmazsa olmaz...zaten ayda iki gün evden çalışma hakkı var. Ayrıca operasyon yapan arkadaşlar mesai saatlerine sıkı sıkıya bağlı olsa da, benim gibi planlama yapan arkadaşların böyle bir zorunluluğu yok. Yani gün içinde lay lay lom takılıp, akşam sıkı şekilde çalışmayı tercih edenler var. Ya da evde yeterince konsantre olamayıp(özellikle evli-çocuklu çalışanlar) iş yerinde fazladan takılmayı tercih edebiliyorlar.

Yani şunu demeye çalışıyorum, bu fazladan mesai dışı çalışma(ücretsiz tabii ki), çalışılan sektöre, yapılan işe bağlı olarak farklı şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Teknoloji şirketleri bu açıdan daha rahat, ekip çalışmaları--çoğunlukla toplantılar şeklinde oluyor, proje çalışmaları vs--, mesai saatleri içinde...onun dışında bireysel çalışmanı ister mesai saati içinde bitir, bitmezse ister evde devam et, ister ofiste...ama mesela bankacılık sektöründe bu konu tam bir sömürü ve köle düzeni şeklinde yaşanıyor...buna mutlaka bir önlem alınmalı.

gelelim girişteki konuya...dedik ki, mesai saati dışında atılan mailleri bir düzene sokalım...mesela, mesai saati dışında mail le bir şey istenmesin...bilgilendirme mailleri vs atılsın, iş istenen mailler atılmasın, sabah beklensin...itiraz eden yöneticiler oldu, iyi de ben mailleri akşam atılacaklar, sabah atılacaklar diye kategorize mi edeyim...yok dendi ki, one-to-one mailler atılsın, çoklu kişiye reklam kokan hareketler olmasın diye mesai saati dışında mail atılmasın...zira gece maile konunun esas ilgilisi dönmeyince, bir süre yan aktör konuya atlayıp, konutu dallandırıyor...kendini göstermek isteyen çıkıntılık yapan birileri hep var zaten.

özetle, değil mesai konusunu...mesai dışı mail atılmalı mı, atılacaksa hangi kategori mailler atılmalı konusunu bile uzlaşma ile çözemedik...as is= beyaz yakanın sihirli kelimelerinden devam edelim dedik

Sayfa 330/637 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •