Sayfa 330/333 İlkİlk ... 230280320328329330331332 ... SonSon
Arama sonucu : 2663 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Enteresan, İran Katar ve Iraktaki ABD üslerine füze atıyor ve petrol %6 düşüyor, altın yatay/hafif yukarı, VIX korku endeksi %3 ekside. Demek ki Hürmüz boğazının kapatılacağına veya kapatılsa bile etkisinin sınırlı olacağına inanıyor piyasa. ABD borsaları %1 e yakın artıda. Böyle olacağını hiç kimse tahmin etmiyordu.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,428
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Enteresan, İran Katar ve Iraktaki ABD üslerine füze atıyor ve petrol %6 düşüyor, altın yatay/hafif yukarı, VIX korku endeksi %3 ekside. Demek ki Hürmüz boğazının kapatılacağına veya kapatılsa bile etkisinin sınırlı olacağına inanıyor piyasa. ABD borsaları %1 e yakın artıda. Böyle olacağını hiç kimse tahmin etmiyordu.
    İran hürmüzü kapatamaz çünkü müttefiki çinde kullanıyor bu petrolü,birazda ondan bu düşüş,önce beklentiler sert şekilde oluştu piyasa buna alıştı normale döndü,bunun başka izahı yok.

3. ABD basını "muted counterattack, FED cımments" diyor borsanın olumlu tepkisi için. Yani İranın sadece prestijini kurtarmak, yapıcam dedim yaptım denek için gerçekleştirdiği etkisiz bir tepki olarak görülüyor bu.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    İran hürmüzü kapatamaz çünkü müttefiki çinde kullanıyor bu petrolü,birazda ondan bu düşüş,önce beklentiler sert şekilde oluştu piyasa buna alıştı normale döndü,bunun başka izahı yok.
    Evet Hürmüzü kapatmak İrana da büyük zarar verir, zaten baskı altında olan ekonomiyi daha da zora sokar sonra da halktan ciddi tepkiler gündeme gelebilir.

5. Güvenli liman olarak görülen USD diğer para birimleri karşısında değer kaybediyor ama en önemlisi Bitcoinin bayağı primlenmiş olması bugün. Risk iştahı yükseldiğinde Bitcoin primlenir, risk artarsa yani risk iştahı azalırsa Bitcoin satış yer. Şu anda %4 e yakın artıda.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,428
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Super Micro Computer Inc (SMCI)
    Analiz yapmadım ama ne gördüğümü söyleyeyim.

Mart 2024 te gördüğü 123 dolardan bugünkü 41 dolara inmiş. Feci bir ayı piyasası içinde. Bugün de %6 ekside. 15 aydır düşüyor. Bir ayı piyasası tepkisi verirse kaybettiği 80 doların %50 sini geri alıp 80 dolara kadar çıkabilir. Eğer düşüş trendi sürerse 20 dolara kadar yolu var. Zaten 5 dolardan çıkıp soluğu 123 te almış. Temel rasyolarında sıkıntı var, defter değerinin 4 katından işlem görüyor hem de zirveden 3 te 2 düşmüş olmasına rağmen. Ama, esas sorun karlılıkta çünkü PEG 11 gibi ve çok yüksek. Yüksek riskli çok volatil bir kağıt. Stoploss olmadan pozisyon açılmamalı. Bu stoploss da günlük volatilitenin bir tık üstünde olmalı.
    Benimde dikkat çektiğim bir hisse var GZNMİ,bu hisse ortalama 70 cıvarından beri yükseliyor dur durak bilmeden,bu turizm şirketi nurullaha ait,bugün yine tavan kapattı 237,ayni adamın PKENT turizm hissesi var,onda yaprak oynamıyor,zamanında 850 cıvarındaydı hızlan 100 altına inmişti,oradan yine hızlan 450 olmuştu,peşi 200 altı,şu sıralar 200 cıvarı,yani birini nurullah götürüyor diğerinden satış yapıyor,biz bu adama lakap olarak deli petro taktık,PKENT hakkında neler düşünüyorsun TH ?,ben bu hisseyi 4 senedir takip ediyorum,sistemini çözdüm fenada kar bırakmıyor

7. Refaba SMCI Nasdaq'ta işjem gören 25 milyar dolarlık bir şirket. Senin yazdıkların ise manipülasyona açık ve son derece sığ BİST kağıtları. By kağıtları hiç incelemedim, zaten benim portföye hiç uymuyorlar, benim bunlara gitmem mümkün değil. Portföyü çok ufak, risk iştahı yüksek olanlar için seninkiler ideal olabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Super Micro Computer Inc (SMCI)
    Analiz yapmadım ama ne gördüğümü söyleyeyim.

Mart 2024 te gördüğü 123 dolardan bugünkü 41 dolara inmiş. Feci bir ayı piyasası içinde. Bugün de %6 ekside. 15 aydır düşüyor. Bir ayı piyasası tepkisi verirse kaybettiği 80 doların %50 sini geri alıp 80 dolara kadar çıkabilir. Eğer düşüş trendi sürerse 20 dolara kadar yolu var. Zaten 5 dolardan çıkıp soluğu 123 te almış. Temel rasyolarında sıkıntı var, defter değerinin 4 katından işlem görüyor hem de zirveden 3 te 2 düşmüş olmasına rağmen. Ama, esas sorun karlılıkta çünkü PEG 11 gibi ve çok yüksek. Yüksek riskli çok volatil bir kağıt. Stoploss olmadan pozisyon açılmamalı. Bu stoploss da günlük volatilitenin bir tık üstünde olmalı.
    2 milyar dolarlık tavhil çıkaracakmış hisse ye dönüşebilir özellikle. coco bond türü birşey mi acaba.

Shares of Super Micro Computer slipped after the company said it plans to offer $2 billion worth of senior notes that are convertible to stock.

Ben mi yanlış anladım. ?

Sayfa 330/333 İlkİlk ... 230280320328329330331332 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •