Sayfa 329/350 İlkİlk ... 229279319327328329330331339 ... SonSon
Arama sonucu : 2794 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Haklısınız kesinlikle ama bu adamlar da her türlü hukuki ve teknik desteğin en iyisinden parayı esirgemiyor. Bazı iflaslar anlaşılabilir ama burada kötü niyet olduğu çok net ve bilirkişi de kolayca ispatlayabilir. Uluslararası anlaşmalar sayesinde de kaçırılan paralara el konabilir. Tanıdığım bir borsa şirketi patronu var, adamın 150 lira için personeliyle tartıştığını bilinir, tazminat ödemektense ölür, pek çok kişi ve kurumla da davalıktır. En pahalı hukuk bürolarından birine her ay servet akıtır ve avukatının bindiği porsche marka arabadan o dönem sadece bir kaç adet ithal edilmişti.

bu arada ilk derece mahkemeleri çok yetersiz olduğundan sürecin uzaması normal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bir bilançoda bakılması gereken en önemli kalemlerin başında kısa vadeli yükümlülükler (KVY) gelir. Bunu dönen varlıklarla karşılaştırın. Eğer KVY dönen varlıklardan ciddi şekilde yüksek ise ortada likidite sorunu var demektir. Yani düz Türkçesi şirkette batma riski mevcuttur.
    Haklisınız.
    Finans egitimi aldim.
    Uzun yıllar kendi defterimi tuttum.
    Beyannamelerimi kendim veririm.
    Ancak kötüluk peşindeki patronlar her zaman yeni bir yol buluyorlar.
    Ilişkili taraflardan alacakları bilanco kalemlerine göre yüksek firmalardan uzak dururum.
    (Goldaş tecrübesinden sonra)
    Manda derisinden yüzü olmak bu sıralar revaçta. Bu dünyanın altı bazı insanlara göre yok.

Nakit çıkışı gerektirmeyen finans kaynağı olarak kullanırlar iliskili taraf alacağını.
    Efendim faiz tahakkuk ettiriyorlarmış.
    Geçin bir kalem..
    Manda derisinden yüzü olmak bu sıralar revaçta. Bu dünyanın altı bazı insanlara göre yok.

4. Bugün İsrail ve Suudi borsaları açık idi. Tel Aviv Borsası %1.5 e yakın artıda kapattı. Suudi borsası ise sadece binde 3 ekside kapattı. Panik yapacak bir durum yok ortada. Ama hakim oyuncular BİST'te yarın kasıtlı olarak volatilite yaratacaklar çünkü adamların işi bu ve bundan ekmek yiyorlar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

5.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Nakit çıkışı gerektirmeyen finans kaynağı olarak kullanırlar iliskili taraf alacağını.
    Efendim faiz tahakkuk ettiriyorlarmış.
    Geçin bir kalem..
    Sportif a.ş. ler ana ortakları olan borç batağındaki kulüpleri bu yolla finanse edip durdu yıllardır.

Sonuç itibariyle 0101 ve Yelpaze hocanın da dikkat çektiği üzere bilançolarda şu 4 kalem alarm verir:

KVY>> Dönen Varlıklar durumu
    İlişkili taraftan alacaklar
    Ertelenmiş vergi giderlerinin gelir olarak yazılması
    Şerefiyenin şişirilmesi ve defter değerinin önemli bir kısmını oluşturması
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

6. Trabzonspor, SPK'ya suç duyurusunda bulundu

Trabzonspor Kulübü, hisse fiyatlarında manipülatif hareketlerde bulunduğunu iddia ettiği kişi, kurum ve gruplar hakkında Sermaya Piyasası Kuruluna (SPK) suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, sermaye azaltım ve artırım süreçleriyle ilgili olarak 19 Haziran 2025'te başlayan hak kullanımları ile 3.45 lira olarak oluşan TSPOR rüçhan kuponu fiyatının, yaşanan olağandışı fiyat hareketleri sonucu irrasyonel bir şekilde düştüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Yapmış olduğumuz araştırmalarda, bazı aracı kurumlar vasıtası ile art niyetli kişi ya da gruplar tarafından organize şekilde gerçekleştirilen piyasa bozucu işlemlerin, TSPOR rüçhan kuponu fiyatını anormal bir şekilde düşürdüğü ve buna bağlı olarak da ortaya çıkan yüksek karlı arbitraj nedeniyle aynı art niyetli grup ya da kişilerin yaptıkları işlemlerle TSPOR ana hisse fiyatını aşağı yönde baskılayarak yatırımcılarımızın mağduriyetine yol açtıkları kanaatimiz oluşmuştur. Kulübümüz, yaşanan söz konusu manipülatif hareketlerde bulunan kişi, kurum ve gruplar hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'na bugün itibarıyla suç duyurusunda bulunmuştur."

Sürecin titizlikle takip edileceği vurgulanan açıklamada, yatırımcıların haklarının korunması adına SPK başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde hareket edileceği de kaydedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. TH SMCI diye bir hisse var baksana bir bakalım ne görüyorsun ?

8.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TH SMCI diye bir hisse var baksana bir bakalım ne görüyorsun ?
    Super Micro Computer Inc (SMCI)
    Analiz yapmadım ama ne gördüğümü söyleyeyim.

Mart 2024 te gördüğü 123 dolardan bugünkü 41 dolara inmiş. Feci bir ayı piyasası içinde. Bugün de %6 ekside. 15 aydır düşüyor. Bir ayı piyasası tepkisi verirse kaybettiği 80 doların %50 sini geri alıp 80 dolara kadar çıkabilir. Eğer düşüş trendi sürerse 20 dolara kadar yolu var. Zaten 5 dolardan çıkıp soluğu 123 te almış. Temel rasyolarında sıkıntı var, defter değerinin 4 katından işlem görüyor hem de zirveden 3 te 2 düşmüş olmasına rağmen. Ama, esas sorun karlılıkta çünkü PEG 11 gibi ve çok yüksek. Yüksek riskli çok volatil bir kağıt. Stoploss olmadan pozisyon açılmamalı. Bu stoploss da günlük volatilitenin bir tık üstünde olmalı.

Sayfa 329/350 İlkİlk ... 229279319327328329330331339 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •