Sayfa 333/1032 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: HALK Cafe - I

2. 72 milyon lotluk hacmin eşliğinde bugün güzel performans gösterdik ve diğer bankalardan pozitif ayrıştık. Gün içi 7.92'nin görülmesi de güzel bir gelişmedir. D*****n kuyruğu yakında kopacak anlaşılan.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Takastaki işlem dökümlerine güvenilmemesi gerektiğine, oradaki alım-satımların birer vitrin düzenlemesi olduğuna dair çok güzel bir delildir bugünkü takas dökümü. En çok net alıcılı alana oranla Merrill 4 kat net satış yapmış ama hisse %2'ye yakın artıda kapatmış. Hatta öğlen gibi hisse %5'e yakın primli idi. Takastaki dökümlere itibar edilmemesi ve onlara bakılarak yol çizilmemesi gerektiğine dair çok güzel bir delildir bugünkü takas.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Bank Of America; ABD borsalarında işlem gören şirketlerin kendi hisselerinde yaptıkları "hisse geri alım işlemlerinin" çetelesini tutuyor. 2018 1Ç'de 242 milyar dolarlık rekor düzeyde hisse geri alımı olmuş 3 aylık periyotta, 2018 2Ç'de ise 434 milyar dolarlık yani bir önceki çeyreğe ait rekor düzeyin hemen hemen 2 katı kadar hisse geri alımı yapmış şirketler. 2018'in ilk 6 ayında şirketlerin yaptığı hisse geri alımlarının toplamı 676 milyar dolar olmuş. Alın size bir tarihi rekor daha. ABD borsalarında işlem gören hisselerin %3.5'i 6 ay içinde şirketler tarafından geri alınmış.

Bank of America informs us the vast majority of stock purchases this year have been buybacks, corporations buying their own stock.
    Q1 2018 established a fresh record for buybacks€, $242.1 billion.
    But Q2 buybacks nearly doubled that record amount to $433.6 billion.

5. Hissenin özet teknik görünümü ve önümüzdeki dirençlerle kritik seviyeler:
    50 günlük BHO bugün itibariyle 7.62 tl dir
    bugünkü kapanış 7.72 oldu ve güzel bir marj ile 50BHO'nun üzerinden kapattık, harika bir gelişmedir bu
    günlük bazda MACD ile DMI hissedeki çıkışı destekliyor
    "hissede satış momentumu/baskısı sona erdi" diyebilmek için günlük kapanış itibariyle 7.60'ın altına inmememiz gerekiyor
    ilk etapta hisse 8 tl nin üzerine kendini atmalı
    8.5 seviyesi 10 aylık düşüş trendinin çıkış trendine dönüşeceği kritik seviyedir ve bu seviyenin üzerinde asgari 2 tane "günlük kapanış" yapmalıyız
    10 tl seviyesi psikolojik dirençtir
    12 tl seviyesi ciddi bir dirençtir
    15 tl seviyesi ise çok ciddi bir direnç seviyesidir
    bunlar aşılırsa önümüzdeki çok uzun vade bazlı son direnç 22 tl olacaktır yani kabaca hissenin 17.5.2013'teki nominal tarihi gün içi zirvesi

6. ABD'nin Çin'e uyguladığı damping vergileri sürdürülemez boyuttadır. Bir şekilde bu mevzu üzerinde uzlaşmaya gitmek zorundalar. Eğer uzlaşı olmaz da Çin elindeki nükleer silah olan USDCNY kurunu kullanmaya kalkıp kuru 6.6'dan 8'e doğru devalüe ederse ABD bundan çok zarar görür, en başta ABD borsaları %10-20 arası çakılır tabii diğer dünya borsaları da bundan etkilenip onlar da çakılır. O yüzden ben bu mevzunun bir kaç ay içinde çözüleceğine inanıyorum. FED de bu tartışmaya artık müdahil oldu ve Çin'e uygulanan damping vergilerinin ekonomik büyümeye negatif etkisi olacağını söyledi. Bu mevzu çözüldüğünde de en başta gelişmekte olan ülke borsaları olmak üzere tüm dünya borsalarında bir ralli görülecektir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ABD'nin Çin'e uyguladığı damping vergileri sürdürülemez boyuttadır. Bir şekilde bu mevzu üzerinde uzlaşmaya gitmek zorundalar. Eğer uzlaşı olmaz da Çin elindeki nükleer silah olan USDCNY kurunu kullanmaya kalkıp kuru 6.6'dan 8'e doğru devalüe ederse ABD bundan çok zarar görür, en başta ABD borsaları %10-20 arası çakılır tabii diğer dünya borsaları da bundan etkilenip onlar da çakılır. O yüzden ben bu mevzunun bir kaç ay içinde çözüleceğine inanıyorum. FED de bu tartışmaya artık müdahil oldu ve Çin'e uygulanan damping vergilerinin ekonomik büyümeye negatif etkisi olacağını söyledi. Bu mevzu çözüldüğünde de en başta gelişmekte olan ülke borsaları olmak üzere tüm dünya borsalarında bir ralli görülecektir.
    ABD nin sartlari su sekilde.

çin, yatırım kısıtlamaları üzerinden ticareti engellemeyecek ve çin tarafından uygulanacak her türlü yatırım kısıtlaması veya koşulları sıkı ve şeffaf olacak.

1 temmuz 2020ye kadar çin kritik olmayan sektörlerdeki tarifeleri düşürecek ve bu tarifeler abdninkilerden yüksek olmayacak.

2025 çin malı projesi dahilindeki ürün ve sektörler de dahil olmak üzere abd bazı kritik sektörlerde ithalat kısıtlaması veya tarife uygulayabilecek.

çin, 2025 çin malı projesi kapsamında kapasite fazlası oluşabilecek bazı ürünlerde sübvansiyonları ve hükümet desteklerini iptal edecek.

1 ocak 2019 itibariyle çin zorla teknoloji transferine dair politika ve uygulamalarını geri çekecek.

çin, abd şirketlerinin ticari sır, entelektüel mülkiyet, işletme bilgisi, telif hakları gibi unsurlarının korunması konusunda hassasiyet gösterecek.

çin, wto nezdinde abd ile ilgili yaptığı başvuruları geri çekecek.

çin, abdnin uyguladığı tarifelere karşılık vermeyecek.

abdnin çine olan ticaret açığı 2020nin sonuna kadar en az 200 milyar usd düşürülecek.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Takastaki işlem dökümlerine güvenilmemesi gerektiğine, oradaki alım-satımların birer vitrin düzenlemesi olduğuna dair çok güzel bir delildir bugünkü takas dökümü. En çok net alıcılı alana oranla Merrill 4 kat net satış yapmış ama hisse %2'ye yakın artıda kapatmış. Hatta öğlen gibi hisse %5'e yakın primli idi. Takastaki dökümlere itibar edilmemesi ve onlara bakılarak yol çizilmemesi gerektiğine dair çok güzel bir delildir bugünkü takas.
    Bugun tahtayi Vakif ile Meksa kaldirdi. Sonra herkes isini icine gerdi. Meri butun gun saticiydi.

Takaslar zaten banka cok fazla olay gecirdigi icin belli bir sure sonra tamamen karisti. At izi it izine, it izi ayi izine karisti. Vitrin olup olmadigini Pazartesi ve sonrasi anlayabiliriz herhalde.

Sayfa 333/1032 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •