Sayfa 334/398 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384 ... SonSon
Arama sonucu : 3177 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Herkese saygılar, sevgiler, selamlar...
    Fedoramca merhaba; ereğli ile isdemir arasındaki fark 16TL iken isdemir alırsan zararın çıkar demiştim,Bugün ereğli eski fiyattan isdemir arsındaki fark 8 - 8.5 tl civarında. zararı çıkarıp kara bile geçmiştin.Ben sana Al dediğimde 40bin lot ereğli kaybım vardı bugün itibarıyla kayıpları kapattım.Aradaki fark dahada azalırsa kara geçeceğim.Darısı seni başına.

[QUOTE=5yearplan;6950578]ben bir an stopajın mahsup edildiğini unutmuştum sağ olasın hatırlattın boş yere moralim bozuldu[/QUOTE

Gelirini eklerseniz, stopajını da mahsup edebilirsiniz tabii..

Stopaj oranını artırmak şöyle dursun, ben olsam düşürürdüm. %7,5 ve hatta %5 yapardım.

Bu artış, stopaj gelirlerini artırmaz..

Al-sat tut değildir

3.  Alıntı Originally Posted by memoli1953 Yazıyı Oku
    Fedoramca merhaba; ereğli ile isdemir arasındaki fark 16TL iken isdemir alırsan zararın çıkar demiştim,Bugün ereğli eski fiyattan isdemir arsındaki fark 8 - 8.5 tl civarında. zararı çıkarıp kara bile geçmiştin.Ben sana Al dediğimde 40bin lot ereğli kaybım vardı bugün itibarıyla kayıpları kapattım.Aradaki fark dahada azalırsa kara geçeceğim.Darısı seni başına.
    Memoli Ağabey Selamlar...

Hatırlıyorum tabii ki ve ister istemez sürekli fiyatlar takibimde. Aslında 200'den 300' Aefes çıkışında ben baya hızlı toparlamıştım, sonra tekrar dönünce borsaya tam da zirvede, 1 yıldır dayak yemece.. Ereğli ile %12 falan fark var, gerideyim.

O yüzde 12 bir şey değil de NAS MAS demeyip faize geçmek varmış, o koyuyor

Bu bahsettiğin taktik bence çok mantıklı ve istikrarlı ilerliyor. Belki de burada bulunduğum süre boyunca en istikrarlı veri bu veridir. Ben yapmadım ama bir gün deneyabilirim.

Allah sağlık, sonrada bol gazançlar versin, saygılar sunuyorum.

4. Forum nöbetleri yeniden başlıyor mu fedoramca ?
    en son bir arkadaş iyi izle ben aldım mı 90 güne dolar bazlı!! yüzde 50 diyordu ? arka kapıdan "kandırıldık" diyip hisse satarken görülmüş viop topiğinde.
    Toplama biriktirmeye devam mı ?
    Son düzenleme : Mathias; 25-12-2024 saat: 12:36.

5. Uygulanan program benzersiz deneye dönüştü.
    Denekler toplum, kontrol grubu miyop bakışlı finansal yatırım camiası.
    Büyük çoğunluğu mali açıdan çok zayıf olan şirketlerimiz ucuz olduğu için USD ile borçlanıyor ancak kur baskı altında tutulduğundan ihracatlarını yükseltmeleri ne avantajlı ne de mümkün. Ani bir kur atağı durumunda borçları da ani yükselecek ama ihracat yerinde sayacak. Bu şirketler iç piyasa performansı olarak da risk altında oldukları halde çıkış yolu olarak ihracata ağırlık veremiyorlar.

Güçlü ve büyük şirketler için ise büyük zararlar yazma riski ortaya çıkıyor çünkü hem iç hem de dış piyasaların daraldığı bir dönemde ihracatlarını artırarak muhtemel bir devalüasyona hazırlık yapamıyorlar. Kurlar ani yükselirse satışlarını ihracat odaklı olarak yeniden yapılandırmaları ve sonuçların bilançolara yansıması 1 yıl sürebilir.

Benzer durum çalışan kesim için de geçerli. Maaşlarının karşılığı dolar bazında tarihi rekor kırsa da giderlerle kıyaslandığında tarihi dipte. Demek ki iç piyasadaki mal, hizmet ve kiraların değerlerini belirleyenler döviz kurunu 50TL olarak kabul ediyor ve daha kötüsü bu kur etiketlere yansıyarak realize oluyor. Bu durumun yönetime olan güvensizliğin göstergesi olduğu inkar edilemez. Asgari ücret USD karşılığı bakımından ihracatçıya fazla gelirken TL olarak da, çalışanın geçimine yetmiyor. Yüksek faizler ile de iç piyasanın durgunluğu gerçeği ortaya çıkıyor.

Enflasyonda düşüş, fiyatlarda durulma var diye sevinelim mi? Bence acele etmeyin. Borsa şirketlerinin bilançolarını bir görün. Talepte keskin bir daralma varsa şirketlerin karlılığında da karşılığını görebilirsiniz.

Sermayesi olan için faizler tatmin edici ancak kur riski bu gurubun da aklını meşgul ediyordur. Görüldüğü gibi sabit kur temelli bir politika uygulanıyor ve tarihte olduğu gibi gene tüm kesimlerin riski kabul edilemez seviyede.

6. Çokça para var ülke dışında.

Bizzat patronların paraları bunlar.

Özellikle özel sektör tahvil borçlanmalarının geri planında bu var.

Yüksek faizle parayı şirkete sokmak, TL değerlenmeden nemalanmak, sermaye artırmadan parayı yönetebilmek. Yani hisse senediyle değiştirebilir tahviller yordamıyla duruma göre ya faiz ödemeleriyle şirketten para çekilecek ya da hisseye dönüştürülerek sermaye piyasasından kazanç elde edilecek.

Tahvil talebinin canlı tutulması ve Türkiye’ye döviz girişi sağlanması adına buna ses çıkarılmıyor. Yurt dışı tahsisli tahvil ihraçlarının ardı arkası kesilmiyor.

İşte madalyonun her iki tarafı, halka arzlar için, tahvilde vuku bulan parasal aktarımın bir benzerinin de borsa için yapılabileceğini ortaya koyuyor.

SPK’ya önerim şudur;

Halka arzlarda ONAYI KOLAYLAŞTIRMAK için bir ÖNCELİKLENDİRME PRENSİBİ benimsenebilir.

Şöyle ki,

Şayet halka arz talebinde bulunan bir şirket hisse arzının en az %50’inin üç veya daha fazla yabancı kurumsal yatırımcıya satışını ön nihai anlaşmaya bağlı olarak garanti ediyorsa,

Ve bu kurumsallar en az bir yıl bu hisseleri satmama taahhüdü veriyorlarsa,

Ve satış taahhüdü bittikten sonra bu kurumsal yatırımcılar ellerindeki hisse senetlerini bir takvim dâhilinde dilim dilim satma hakkı kazanacaksa;

Asgari şartlar sağlandığı takdirde bu şirketlerin halka arzına doğrudan ve önceliklendirerek onay verilebilir.

Bu sayede,

Türkiye’ye ülke dışında park etmiş DÖVİZ GİRECEK,

Kendine güvenen kurumsal şirketler yurtdışı etkinliklerle pazarlama yapacak yani döviz getirmek için birer gönüllü haline dönüşecekler ve

Ekonomik program desteklenmiş olacaktır.

Sorabilirsiniz…

Takasın %70’i toplu iken tahta spekülatif olmaz mı?

Öncelikle, zaten duvarın arkası böyleydi.

Dolayısıyla bu şekilde herşey aslında şeffaflaşacak.

Piyasaya takvim bazlı fiyatın ayarlanması imkanı tanınacak.

Ayrıca, burası borsa.

Uzaya gitmiş fiyattan hisseyi alsın diye kimse mecbur bırakılamaz.

Sevgi ve vicdanla kalın…

Prof. Dr. Soner GÖKTEN

Yazısının bir kısmını alıntıladım. Sizin yazınıza ek olabilir.Çünkü kendi parasını şirketinin borçlanma tahvillerine yatırarak kendi şirketinden yüksek faiz alacak veya hisse senedi geliri elde edecek. Patronlar her koşulda gemisini yüzdürür. Merkez Bankası döviz pozisyonundaki yükselmede bunun epey payı var sanırım. Şirketin bilancolarına etkisini umursamıyorlar bence. Olan çalışanla, hisse senedi yatırımcısına oluyor. Çoğunluk sirketlerin durumu şudur. Bilançolar en az kara göre ayarlamaya çalışılır. Ama üretimden az kazanmış görünenler dahi, diğer kredi ve finansal işlemlerden iyi kazanırlar. Ķötü görünmek ise temel alışkanlıktır.
    Şirketten para çıkarmanın yüzlerce yolunu bulurlar. Kayıt altında olmayı kimse istemez bu ülkede. Haklılar en çok onların sırtına binilir.
    Fiyat dengesi alt-üst oldu bu ulkede. 50 bin dolarlık evler 120-150 bin dolar oldu.Temel tüketim maddeleri bundan daha fazla arttı. Ama bir kesimin harcaması azalmadı arttı. Çünkü alınteri dökmeden çok para kazandılar. Çekeceğiz bu cefayı. Doğruyu, iyiyi,haklıyı fark edecek çabayı gösteremiyorsak yiyeceğiz hurda gıdayı daha da mongollaşacağız. Onlarla da Türkiye yüzyılını kurar iktidar sahipleri. 2.Dünya savaşından sonra nitelikli nüfus yapısının Almanya da, Japonya da neler başarabildiğinı degerlendirebilecek izan sahibi toplum liderleri de olmadığına göre yapacak bir şey yok. Payımıza düşenle yetinmeyi bileceğiz.

7. Salih hocam yazdıkların tamamen doğru.
    İç politika malzemesi yapılan şeylere bakınca insan hakikaten insanlık kavramının sınırlarından şüphe duymaya başlıyor. Neyse, artık dünya düzeni değişti, şeytanların karşısına zebaniler çıktı şimdi.

8. Oyak , bağlı kurumları bu yüksek faiz ortamında viop sat , spot al yapıyorlar , al yapmalarına bile gerek yok zaten mal onların ,bu yüksek faiz döneminde resmen hisselerini bize kiraya vermiş oluyorlar , kendi hisselerinden yaptıkları tradelerle para kazanıp bunları oyak yardımlaşmada olarak %70-80 prim dağıtabiliyor yoksa . 2-3 yıldır Oyak şirketleri , EREGLİ , İSDEMİR ,HEKTAŞ , OYAKC vs hepsi şu Nas ve arkasından gelen faiz döneminde belini doğrultamadı. Mittal anladı bu oyunu ne pahasına olursa olsun kaçtı , adamlar 35 - 50 arası malı çıktılar , şuan faiz gelirleri ile sanırım 60 maliyeti yakalamışlardır. Olan oyağa güvenen yatırımcılara oldu. Fena sömürüyorlar bizi.

Sayfa 334/398 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •