Sayfa 335/987 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 2,673 - 2,680 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

12.25'e kadar biri sattı, arkası gelmedi.

2.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    yumuşak biçimde yazmanıza hayranım
    El mecbur abi softly, gently yaziyoruz

Bu arada 3 Ocak cidden cok onemli. Basinda da buyuk baski var enflasyon rakamlari icin. Bakalim nereden ne kadar kirpilacak. Cidden artik bu ay hesap cok basit. ENAG 20 ye dayanir.

Yani 5-6 gibi birsey gelmez umarim. Hakki cift hane. 8 alti birsey cok ayip, 8-10 arasi ayip olur. Hic olmadigi kadar fazla insan hic olmadigi kadar dikkatli bir sekilde izliyor ve bekliyor TUFE yi.

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    El mecbur abi softly, gently yaziyoruz

Bu arada 3 Ocak cidden cok onemli. Basinda da buyuk baski var enflasyon rakamlari icin. Bakalim nereden ne kadar kirpilacak. Cidden artik bu ay hesap cok basit. ENAG 20 ye dayanir.

Yani 5-6 gibi birsey gelmez umarim. Hakki cift hane. 8 alti birsey cok ayip, 8-10 arasi ayip olur. Hic olmadigi kadar fazla insan hic olmadigi kadar dikkatli bir sekilde izliyor ve bekliyor TUFE yi.
    https://www.dunya.com/ekonomi/gida-f...-haberi-644097

Hükümete yakın Türk İş'e göre bile, sadece Aralık ayında gıda fiyatlarındaki aylık artış %25.75.

Bu ay rekor bir enflasyon rakamı geliyor gözüküyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    Evet ısrar ediyoruz... şimdi şöyle bişey var parakendiciler 1 ay içinde fiyatların yüzde 40 düşeceğini öngörüyolarmış ee şimdi biz gariban emeklilerin maaşınada yüzde 50 zam gelirse bedavadan memlekette yaşayacağız anlamı çıkartabilirmiyim
    Geçen haftadan bugüne 5'li pakette satılan indomie 3 dakikada hazırlanan erişteler 9,50TL'den 11,50TLye çıkmış.
    Vefa bozası 20'den 30'a, Balaban boza 14'ten 20ye çıkmış, bugün gözüme çarpanlar...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Buradaki bazı gevşek gomünistler ahali geçinemiyor diye Reyisimizi karalar, ne geçinememesi BAĞ-GUR emeklisi bile okka okka tereyağı alıyor
    Bu yakın çekim , yanıltıyor olabilir ,ayrıca bu doğru ise cimere yazıp derhal bağ kur emeklilerinin mayişlarinda indirime gidilmesi gerekir şeklinde bilgi verelim .Bu kadar tereyağı göstere göstere alıp eve götürmek halkı isyana teşvik suçuna girebülüüü.

Ben kg terazileri nden se miligram da ölçen daha hassas teraziler yonelmemizi öneriyorum .
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

6. Vade günü aramassam asla aramayan, ezbere baglayan hbnk mt'si vadeden 1 gün önce aradı, kur korumali hık mık tanitima girismeye yeltendi, biliyorum, işim olmaz, zaten parayi da cekecegim, kasa var mi dedim, sordu birilerine, "yokmuş" dedi, bu arada 1,10 oran söyledi, yarin 1,5 verirse hadi bi ay daha derim yoksa bana müsaade

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,122
    Yine belirteyim,her krizlerde bunu belirtirim bıkmadan

JOHN PERKİNS

Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; “Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlaraarabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi “ASLA†o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; “Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın…†Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.â€
    ______________________________ Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları – John Perkins

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Buradaki bazı gevşek gomünistler ahali geçinemiyor diye Reyisimizi karalar, ne geçinememesi BAĞ-GUR emeklisi bile okka okka tereyağı alıyor
    Reha bey,

Migros’taki tezgahtar tereyağını dipfrize atabilirsin ihtiyacın kadarını çözdürüp tüketebilirsiniz dedi.
    Daha önce hiç tereyağı dondurmadım.
    Sizin bu tereyağları bu iş için uygun gibi.
    Dondurup, çözdürüp tüketmenin bir mahsuru var mı?
    Bilmediğim için soruyorum.
    Siz bu kadar okka tereyağını nasıl muhafaza edeceksiniz?
    Selamlar

Sayfa 335/987 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •