HALKB sermayesinin %6.1 ine halka açık olan kısmın da %12.2 sine sahip olan Mondrian'ın elindeki 76 milyon lot hisse aynen durmaktadır.
HALKB sermayesinin %6.1 ine halka açık olan kısmın da %12.2 sine sahip olan Mondrian'ın elindeki 76 milyon lot hisse aynen durmaktadır.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yaklaşık 150 milyar dolar varlıkları olan İngiltere menşeli FIL Investment Advisors (UK) Ltd. 3 ay önce Nisan'da 14 milyon lot hisse satmış ve elindeki lotlar 18.5 milyon lottan 4.5 milyon lota düşmüş.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
3 milyar dolar gibi varlıkları olan Kopernik Global Investors LLC isimli fon HALKB'ye yeni giriş yapmış ve bir kaç hafta önceki alımları sonucunda 4 milyon lottan biraz fazla hisseye sahip.
İngiliz Mondrian fonunun hiç istifini bozmadan elindeki 76 milyon lotu aynen taşıyor olması ve hiç satış cihetine gitmemesi gayet olumlu. Bu hisseler halka açık olan kısmın 8 de 1 idir (%12.2 si) yani oldukça yüklü bir pozisyon taşıyor Mondrian. Aralık ve Ocak'ta yaptıkları her biri 5 er milyon lotluk alımların ortalama maliyeti 10.80 tl dir. Fonun bünyesinde 730 ayrı şirketin hisseleri bulunuyor ve bunlardan 1 tanesi de HALKB.
2019-2021 arası vadeli USD bazlı HALKB Eurobondlarının yıllık getirileri %9.8 ila %11.8 arası değişiyor ama uzak vadelere bakarsak diğer bankalarınki de bu civardadır. ISCTR GARAN AKBNK YKBNK VAKBN Eurobondlarının USD bazlı yıllık getirileri uzak vadede (2025 ve ötesi) %10 civarındadır. Öte yandan TC Hazinesinin 2047 vadeli %5.75 yıllık faiz kuponlu USD bazlı tahvili yılda %7.3 getiriyor, 2030 gibi daha yakın vadeli olanlar ise %7 getiriyor ve aradaki vade farkına bakarsak getirilerde ciddi bir fark olmadığını görürüz.
Son iki yılda şu dokuz hissede işlem yapmışım:
ASELS, ISYAT, HLGYO, GARAN, AKBNK, THY, EKGYO, ISC, YKBNK, HALKB.
EKGYO ve HALKB dışındaki hepsini karla kapattım. EKGYO'da başbaşa durumdayım, HALKB ise çok zararda.
Böyle yazınca durum iyi görünse de halkb portföyüm hepsinin toplamından büyük olduğu için diğerlerinin karı halkbank zararını bile karşılamıyor.
Sn. Trendhound alsat yapan ky'nın iki yılda %98'i zarar eder derdi, bu halkbank yüzünden ben de %98'e dahil oldum, iyi gidiyordum aslında son aylara kadar
Ben de buradan kendime ders çıkardım, bir daha bir hisseye bu kadar çok yatırım yapmayacağım, karı azaltmak pahasına riski bölmek lazım. Daha eşit dağıtsaydım portföyü bu kadar canımı sıkmazdı bu hisse.
Neyse kişisel birşeyler yazmış oldum.
Hisseye dönersek biraz önce sekiz lirayı geçtik, çok iyi gidiyor, haftaya çarşamba hem papaz davası hem OHALin son günü var. Ohal uzatılmaz, davadan papaza iyi bir karar çıkarsa beklentileri hisseyi taşıyor şu anda, haftaya çarşambaya kadar inişli çıkışlı ama yön yukarı gideriz. Perşembe - cuma haberlere göre sert savrulmalar olur.
Her ne kadar hissenin negatifleri cok fazlaysa da, 5 hatta 6 senelik bir baski surecinin sonlarindayiz. Bunu unutmamakta fayda var.
Yer İmleri