Benim şahsen yok.
Gösterge tahvil faiz 17.31% oldu sabah 17% idi. Doların kısa vadeli düşmesi ve stabil kalması için bence en az 2% puan daha faize ihtiyaç var. Yoksa her fırsatta kafayı yukarı kaldıracak.
Yabancıların bakışı açısından aşağıdaki şekil arasıra lazım oluyor..
Benim bildiğim milli gelir rakamları ile iki kez oynandı..sayısını bilmiyorum ama cari açık ve enflasyon hesaplamaları ile de oynandı..tabii onlara göre revize edildi..
Allah korusun ve benzetmesin, Yunanistan'da kriz dolayısıyla borç/GSMH oranı bir gecede %100'den %180'e çıktı..bu tür rakamların doğruluğu önemli..ancak ÇİN dahil çoğu gelişenlerde rakamların doğruluğu kuşkulu..yabancı bu bol ve ucuz para devrinde sadece kazanacağı yüksek faize bakıyor..yoksa salak değil..
refet gürkaynak hoca daha dün bloombergte anlatıyordu
2009 öncesi rakamlarla şu andaki rakamları karşılaştırmak mümkün değil diye
O yüzden şu an söylenen %5-%5,5 cari açık rakamları eskiye göre %8-9'dan aşağı değil bence..sırf bu yüzden bile globalde bir satış dalgası başladı mı, önce bizden başlıyor adamlar..
Ha birde malum cari açığın hatırı sayılır bir kısmını sıcak parayla karşılayınca..herhangi bir satış dalgasında gelsin dış mihraklar..kurtuluş savaşı felan..![]()
https://wmaraci.com/nedir/gayri-safi-milli-hasila
Buraya sormaya gerek yok...Gugul amcaya sorun. Hemen her şeyi biliyor...![]()
Yer İmleri