[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]Nadiren de olsa, özellikle bekar olan arkdaşalarımdan bu hayata devam etme isteği olanlar da var...Maddi olarak bir zorunluluğu yok, bu şekilde daha mutlu olabileceğini düşünüyor..bu durumdakilere zaten mutlaka ayrılın demiyorum, sadece bu opsiyon sizin elinizde olsun...kalmaya ya da çıkıp gitmeye siz karar verin diyorum...bunun için de tasarruf ve yatırım şart diyorum.
inanın zaten bu durumda olan kişiler iş yerinde daha rahat terfi alıyor, yönetici tayfası kolay kolay ezemiyor..biliyor ki, çıkma özgürlüğü var, fazla baskı yapmak ters tepebilir..ben iş hayatım boyunca hiç bir yöneticimden hakaret işitmedim, saygısızlık görmedim..bunda iş yerindeki kültürden ziyade, kişinin kendisini nasıl konumlandırdığı önemli oluyor...bana hakaret edecek adam, ofisin ortasında kafayı yiyebileceğini, en azından yaptığı ters hareketin kat kat karşılığınıu göreceğini bilir..ceketini alıp çıkabilecek cesarette olduğunu yöneticilerin bilir, bu nedenle sana karşı dikkatli olurlar, ters gitmezler seninle...yönetici tayfası koltuğunu riske atacak adım atmaz..karizması da çok önemlidir onun için.
ama, 50 yaşında hala çocukların okul taksidi ile boğuşan biri olduğunuzu ve sitseler çekip gidemeyeceğinizi bilseler..her türlü angaryayı yüklerler, her türlü aşağılayıcı muameleye maruz kalabilirsiniz...hayat bu kadar acımasız oluyor bir noktadan sonra.
Yer İmleri