Sayfa 34/1230 İlkİlk ... 24323334353644841345341034 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 265 - 272 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Üstatlar takıldığım bir husus var

Temettü emeklisi olmak için hisse biriktirmek isteyen bizim gibi kısıtlı imkanları olan kişilerin portföye hisse seçerken nasıl bir yol izlemeli.

Mesela , Hikayesine güvendiğimiz ve ileride daha pahalanacağını düşündüğümüz büyüme potansiyeli olan A şirketinin hisse fiyatı 6 tl , B şirketinin hisse fiyatı 60 tl olsun. . Uzun vadeli temettü yatırımında hisse adetinin önemli olması yanısıra , bu koşullar altında aynı paraya A şirketinden 10 lot alabilecekken B şirketinden 1 lot alabileceğiz. Ayrıca hisse alımının mecburen zamana yayılarak yapılması sebebiyle, 10 kat daha pahalı olan B şirketinin hisse adetinin, şirketin değerlenmeye devam etmesi lot sayısını daha az artırabileceğiz. Aynı durumlar A şirketi içinde geçerli olmasına rağmen hisse birim fiyatının daha ulaşabilir olması sebebiyle uzun vadede daha fazla hisse biriktirme şansımız olacağı aşikar.

Burada önemli olan husus nedir ? Uzun dönemdeki lot sayısını baz alarak hisse yatırımımızın ağırlığını,hisse birim fiyatı diğer şirkete göre 10 kat düşük olan şirkete mi yatırım yapmalıyız.?
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Üstatlar takıldığım bir husus var

Temettü emeklisi olmak için hisse biriktirmek isteyen bizim gibi kısıtlı imkanları olan kişilerin portföye hisse seçerken nasıl bir yol izlemeli.

Mesela , Hikayesine güvendiğimiz ve ileride daha pahalanacağını düşündüğümüz büyüme potansiyeli olan A şirketinin hisse fiyatı 6 tl , B şirketinin hisse fiyatı 60 tl olsun. . Uzun vadeli temettü yatırımında hisse adetinin önemli olması yanısıra , bu koşullar altında aynı paraya A şirketinden 10 lot alabilecekken B şirketinden 1 lot alabileceğiz. Ayrıca hisse alımının mecburen zamana yayılarak yapılması sebebiyle, 10 kat daha pahalı olan B şirketinin hisse adetinin, şirketin değerlenmeye devam etmesi lot sayısını daha az artırabileceğiz. Aynı durumlar A şirketi içinde geçerli olmasına rağmen hisse birim fiyatının daha ulaşabilir olması sebebiyle uzun vadede daha fazla hisse biriktirme şansımız olacağı aşikar.

Burada önemli olan husus nedir ? Uzun dönemdeki lot sayısını baz alarak hisse yatırımımızın ağırlığını,hisse birim fiyatı diğer şirkete göre 10 kat düşük olan şirkete mi yatırım yapmalıyız.?
    Fiyata bakmayacaksin.
    60 TL olan hisse basina 6 TL kar eder.
    6 TL olan hisse basi 40krs.
    Hatta becerebiliyorsan gelecekteki karini tahmin edeceksin ve bir birimlik kara kac para oduyorum diyerek kararini vereceksin.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Grafik pahali

Syg,
    Cafe işine de girdi heralde caddedeki şubesinde milleti çay kahve içerken görüyorum

güzel para kazanabilir oradan belki YTD

Benim portföyde var kendileri %20 zararla kurşun atmamı bekliyor.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

4. Portfoyde iki hisse var.
    Biri 2017 de ihracatta 17. biride 18. olmuş.

17. olanın bu sene verimliliği düşecek 2019 da artacak.

Gerçi biri ihracat yapmıyor ihracat yapanlara araci oluyor. Oda 2016 da 18. 2017 de yine 18. olmuş .

Şimdi diyeceksiniz ki portföyü neden çeşitlendirmedin?

Aylık yaptığım alim 300-400 lira . Çeşitlendirmem şu aşamada zor.

Bu şirketlerin uzun vadede iyi bir ralli yapmasını bekleyeceğim .

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

5. Birşey soracaktım .

Şirket ortaklarından birinin şirketin paylarını düzenli olarak alması ve payını artırması iyi bir şey mi?

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

6.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Birşey soracaktım .

Şirket ortaklarından birinin şirketin paylarını düzenli olarak alması ve payını artırması iyi bir şey mi?

Patronun sicili temizse, yani hisse üzerinden borsada oyun oynanıyorsa iyi bir şey.

7.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Portfoyde iki hisse var.
    Biri 2017 de ihracatta 17. biride 18. olmuş.

17. olanın bu sene verimliliği düşecek 2019 da artacak.

Gerçi biri ihracat yapmıyor ihracat yapanlara araci oluyor. Oda 2016 da 18. 2017 de yine 18. olmuş .

Şimdi diyeceksiniz ki portföyü neden çeşitlendirmedin?

Aylık yaptığım alim 300-400 lira . Çeşitlendirmem şu aşamada zor.

Bu şirketlerin uzun vadede iyi bir ralli yapmasını bekleyeceğim .

Aylık 300-400 tl gayet iyi bir rakam, uzun vade düzenli alım yapmak için..bölmek istemiyorsan, bir ay a ve b hissesinden, diğer ay c ve d hissesinden alım yaparsın...iki ayda bir alım yapmak da kotü değil. Şahsen riski en az 5 hisseye bölmeli bence, bu portföy yönetim steatejimin olmazsa olmazı benim için.

8. Evet erken kalkan yol olur..şimdi tarla ot temizliği zamanı, haftaya hasat var��

9:30 da da seansa yetişmek lazım��

Sayfa 34/1230 İlkİlk ... 24323334353644841345341034 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •