Dataların doğru olma olasılığı varmi bilmiyorum ama benim mantık suzgecimde halkbank tüketici kredilerini genellikle emekli ve devlet memurlarına veriyor dolayısıyla datanın mantıklı bir tarafı var. Zaten maaşlarını ordan alıyorlar. Kredi kartlarında ise halkbankin pazardaki payı garantiyle mukayese kabul etmez.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
AKBNK GARAN HALKB hisseleri birbirine çok yaklaşmış durumdalar. HALKB ile olan aradaki büyük fark eridi. Hisse 2 gün arka arkaya 7.60 daki 50 günlük BHO'nun üstünde kapanış yapmış olmasına rağmen tekrar onun altına inmiş durumdayız ancak hacim çok da yüksek olmadı bugün. Bir an önce 7.60'ın üzerine kendimizi atmalıyız aksi taktirde satış momentumu tekrar ağırlığını koyar. Dediğin gibi XBANK-HALKB birleşmesi 7-8 aralığında gerçekleşecek.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Bunun tek nedeni damat Albayrak'ın TC'nin en güçlü ve de en kritik bakanı yapılmasıdır. Başkan RTE zaten ekonomiden ve finansmandan anlamıyor. Albayrak ise terfi edildiği mevkii dolduracak kapasitede biri değil. Yabancı yatırımcılar ülke yönetimindeki aşırı merkeziyetçiliği ve tecrübesiz/deneyimsiz/donanımsız yönetimi sezip gerekeni yaptılar. Özellikle bankalarda bugün gördüğümüz satışlar "ne pahasına olursa olsun sat ve çık" türünden panik satışlarıdır. Buna biz İngilizcede "indiscriminate panic selling" diyoruz. Bu tür gelişmeler tüm borsalarda sık sık görülür, temeli sağlam hisselerde alım fırsatı yaratır.
Şimdi yabancı yatırımcılar tüm TR varlıklarında (borsa, tahvil, para birimi) "bekle gör" moduna geçtiler. RTE ile Albayrak'ın uygulamaya koyacağı stratejileri izleyip ona göre karar verecekler. Serbest piyasa ve rekabet koşulları ile uyumlu olmayan her türlü karar/icraat para piyasaları tarafından cezalandırılacaktır. Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olması yurtdışında hiç de hoş karşılanmadı.
Sayın TH. bu kadar yüklü bir satım ve para çıkışı hiç olağan değil. Bilmediğimiz ve öngöremediğimiz ne olabilir ?
Belki kredi değerlendirme kuruluşlarının cuma günü not değerlendirmesi olabilir diye düşünüyorum. Sadece Bakanlar kurulu atamaları ve Mehmet Şimşek tepkisi olamaz.. En azından bekle gör seviyesi 107.500 makuldü. Kokusu sonra çıkar.Selamlar.
OFAC mevzuları bile yalan oldu bu gündemde, konuşulmaz oldu. İlk seanstaki dik duruşu olumlu haberlerin ayak sesi gibi geldi. Malesef heves kursağımızda kaldı. Durmak yok, debelenmeye devam...
Yer İmleri