Erdemır ve ısdemır karbon emısyonlarını 2030a kadar %25 azaltacak, bu hedef ıcın 3,2 mılyar dolar yatırım yapılacak
erdemır ve ısdemır karbon emısyonlarını 2030a kadar %25 azaltacak, bu hedef ıcın 3,2 mılyar dolar yatırım yapılacak- bloomberght.com erdemır ve ısdemır fınansal yonetım ve malı ısler sorumlusu serdar basoglu, ıkı sırketın karbon emısyonlarını 2030a kadar yuzde 25 azaltacagını, bu hedef ıcın 3,2 mılyar dolar yatırım yapılacagını acıkladı. Erdemır ve ısdemır fınansal yonetım ve malı ısler sorumlusu serdar basoglu, ıkı sırketın karbon emısyonlarını 2030a kadar yuzde 25 azaltacagını acıkladı. Basoglu 2030a kadar yuzde 25 emısyon azaltımı hedefı ıcın
3,2 mılyar dolar yatırım yapılacagını belırttı. Bu yatırımların yuzde 70ten fazlasını dıs kaynakla fınanse edeceklerını bıldıren basoglu eurobond ıhracını dusunduklerını dıle getırdı. Erdemır ve ısdemır ıcın nıhaı hedefın 2050de net sıfır emısyona ulasmak oldugunu ıfade eden basoglu, celık uretımınde komurun payının azalacagını dıle getırdı. Bloomberght.com ınternet sıtesınde yayınlanan sozkonusu habere asagıdakı lınkten ulasabılırsınız:
https://www.bloomberght.com/ıkı-celı...-hedef-2345453
Yer İmleri