Yurtdışı yatırımda şu vergi olayı büyük kıskaç. qnbfi.com dışında uygun alt limitle işlem kurum yok.
Çeşitlilik kesin olmalı..Dow jones ve nasdaq düşüşlerinde amerika hisse senedi yatırım fonları alternatif olabilir.
Gönlümden geçen doğrudan şirket ortaklığıyla uzun vade USD temettüsü almak.
Araştırmaya devam...
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yurtdışı hisse senedi komisyon oranları fazla Usa için alım 25 dolar satım için 25 dolar Norveç hisseleri için ise alım 800 kron ve satım için 800 kron trade bu şartlarda imkansız işbankasında
Norveç orkla ve Usa da at&t bir miktar aldım %5 _6 kâr var ama totalda zarar
Temettü için alıp unutacağım yılda birkez belli miktarda almayı düşünüyorum
Temettü geliri için yanlış hatırlamıyorsam 2017 yılı için 1700 Tl ye kadar satış karı ise 24000 Tl ye kadar Türkiyede vergi ödenmiyor çifte vergilendirme işleminde
#siriusvarlikfonu #i21kiracc siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr ytd...
Bu işlem başı 25$ vb ücretlerden kaçınabilmek adına fonları sormuştum aslında.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende var aylık azar azar alıyorum yapıkredi abd teknoloji fonu ile akbank avrupa hisseleri, şimdilik memnunum
ama vergi muhabettini bilmiyorum umarım sadece%2,5-3lük fon gideri kesilir. Akbanktaki fonda yatırımcı sayısı 600 küsür baya talep az umarım vergiden patlamayız
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Son düzenleme : oguzvortex19; 24-02-2018 saat: 23:54.
Satarken kardan %10 stopaj ödeyeceksiniz.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Takas dökümlerine fazla güvenmeyin. Belki minik hisselerde birşeyler çıkar ama büyük likit hisselerde paranın izini süremezsiniz, adamlar aptal değil karda yürür ayakizini göstermez, çok aracı kurumda hesabı vardır ordan alır oraya satar, başka yere virmanlar, sağ cebinden sol cebine koyar vb. küçük yatırımcının başını döndürür.
Bu takasların şifresini çözmeye çalışan çok olur hazine arar gibi, ben de zamanında inceledim ama dediğim gibi kaydadeğer bir gösterge çıkmıyor, ya da ben çıkaramadım.
Aksini iddia eden şöyle net bir örnek koyarsa biz de bilgilenelim ikna olalım. Yani fiyat grafiği ve takas dökümleri üzerinde ne zaman ne olmuş da fiyata nasıl etki etmiş açıkça örneklerse iyi bir eğitim olur.
Euyo 20 milyon sermayeli yatırım ortaklığı. Aklımda kaldığınca 0,40-0,50 aralığından %25-30 unu sıfır takastan yaklaşık 7-8 ayda topladı Denizbank hatta bi ara %40 a falan çıktı takası yalan olmasın 8 milyonu falan bulduydu aklımda kalanı yazıyorum. Ben de göstere göstere bu adamlar niye topluyor diye aldım o aralıktan ve 1-1,10dan çıktım 1,60 lara kadar çıktı ve tabi Denizbankın takası sıfırlandı.
Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !
Yer İmleri