Sayfa 342/1032 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. bu kadar yüklü bir satım ve para çıkışı hiç olağan değil. Bilmediğimiz ve öngöremediğimiz ne olabilir ?
    Belki kredi değerlendirme kuruluşlarının cuma günü not değerlendirmesi olabilir diye düşünüyorum. Sadece Bakanlar kurulu atamaları ve Mehmet Şimşek tepkisi olamaz.. En azından bekle gör seviyesi 107.500 makuldü. Kokusu sonra çıkar.Selamlar.
    Binbaşım selam. Bugün GARAN'da 3 milyar tl ye yakın işlem oldu. Biliyorsun GARAN'da yabancı oranı çok yüksek. Son zamanlarda yüklü kredi yapılandırmalarının hedefi de GARAN olmuştu, ayrıca bilançosundaki riskli kredi oranı yüksek. Dün gece açıklanan ve yabancı yatırımcıların hoşuna gitmeyen kabine bana göre bir katalist oldu ve önemli bir fonun yukarıdaki nedenlerden dolayı GARAN'dan çıkış yapması diğer yabancı fonların satışlarını tetikledi ve bu durum diğer bankalara da sirayet etti. Ben bugünkü satışları bu perspektiften görüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    OFAC mevzuları bile yalan oldu bu gündemde, konuşulmaz oldu. İlk seanstaki dik duruşu olumlu haberlerin ayak sesi gibi geldi. Malesef heves kursağımızda kaldı. Durmak yok, debelenmeye devam...
    Doktor selam. OFAC mevzusu tahminimce ay sonuna doğru belirginleşir. Seçim süreci artık sona erdi ve kabine de kuruldu. Papaz davasının sonucunu da görmek istiyorlardır büyük ihtimal. Teknik komitede halihazırda masaya yatırılmış olan OFAC mevzusu ile ilgili önümüzdeki 3 haftada son pazarlıklar yapılıp ay sonu gibi bir karar alınıp açıklanır diye düşünüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. bu kadar yüklü bir satım ve para çıkışı hiç olağan değil. Bilmediğimiz ve öngöremediğimiz ne olabilir ?
    Belki kredi değerlendirme kuruluşlarının cuma günü not değerlendirmesi olabilir diye düşünüyorum. Sadece Bakanlar kurulu atamaları ve Mehmet Şimşek tepkisi olamaz.. En azından bekle gör seviyesi 107.500 makuldü. Kokusu sonra çıkar.Selamlar.
    Bence damat faktorunun yaninda baska seylerde var. Mehmet Simsekte cok basarili degildi. Zaten kim gelirse gelsin (Babacan ve Mehmet Simsek disinda) Erdoganin sozunde cikmayacagi belliydi ama bunu gostere gostere yapmalari ozellikle TCMB nin bagimsizliga golge dusurdu, az olan itibarini da sifirladi.

Damat tercihini bence yabancilar gevsek maliye politikasina ve buyume esasli bir ekonomiye devam niteliginde algiladi. Su anda Turkiye nin sahip oldugu cari acik, borc, enflasyon, faizler ile yuksek buyume - ya suradan ucayim bakalim ne olacak - demek gibi bir sey. Ekonominin sogumasi, sakinlesmesi lazim. Turkiye yine yuksek buyume odakli bir ekonomik politikaya sahip olmasin sonuclari cok acimasiz olacaktir.

Secimlerden once yeni bir iktidarin bu ulkeye nefes aldiracagini, yeni bir heyecan katacagini soyledik. Sistemin devaminin kisa vadeli olumlu olsa da orta ve uzunn vadede en olumsuz senaryo olacagini yine dile getirdik. Secimden sonra 1 hafta 10 gun bahar havasi esti, olumlu gelismeler piyasaya pompalandi, yatirimcilarin algisi ele gecirildi ve cogu kimse boyle bir hareket beklemiyordu. Maalesef hukumet yine ters koseye yatirdi.

Simdi yabancilar biraz bekleyecek ve izleyecektir. Damat karari kirilganligin oldugu stagflasyon riskinin ayyuka ciktigi su donemde felaket bir tercih. Hem tecrubesiz, hem de kulluk edecek bir profil ciziyor. Bir de KHK ile TCMB nin bir nevi bakana baglanmasi da tuzu biberi oldu.

24 Temmuz onemli. TCMB Faizleri artirsa dert artirmasa dert. Ikisininde sonuclari ulkeyi etkileyecek. Bize bunlarin disinda bir hikaye lazim. Guzel bir hikaye ve mumkunse bu hikayeyi Oscar a tasiyacak oyuncu kadrosu ancak ne yazik ki su anda ne bir hikayemez var ne de oyuncu kadrosu. Kolpacino gibi bir film su anda olanlar

5. Hayırdır alenichev??? Burada da orada da aynı yazıları yazıp kriz çıksın diye göbek atacaksın. Biliyorum hala acısı var ama katlanacaksin

6. TrendHoudn Ustat, simdiye kadar yaptigin tahminler Tutmadi Dolar Dusecek dedin. 4.8 oldu. Halkbanta Dibi gorduk dedin 7.17 oldu. Neyse umarim ayni ters mantikla su tutmaz diyorum : Erdogan Baskan secilince DOLAR artacak. Umarim bu tahmininde tutmaz.

Bence Yorumlarin mantikli ama Turkiye de malesef dediklerin tutmuyor. Burada piyasa profosyoneler tarafindan deil. Amatorler tarafindan yonetiliyor. Deneyimli bilgili adamlar Ekonomi yonetimden atildi.

Sence gelecek nasil sekillenecek ? Halkbank OFAC cezasi daha gelmeden 7 leri gordu 6 lara gidiyor. Erdogan baskan secildi. Faizleri indirip Dolara yol verecek. Belki Berat Albayrak bunu engelleyebilir. FAIZ-Enflasyon teorisini anlamadigini dusunuyordu belki Cumhurbaskani o yuzdne Mehmet Simsek ve Babacana yol mu verdi.

Simdi NE OLACAK ?
    1) Faiz, DOLAr ve Enflasyon ongorunuz kisa vade 3 ay ve 6 ay icin nedir ?
    2) Borsa bu arada sizce 3 ay ve 6 ay icinde neleri gorecektir.
    3) Erdoganin Faizi dusuk tutup yuksek buyumeye devam ongorusu devam ederse. Piyasada Dolar nerelere cikacaktir. Cikacak yeni durum, belli ki Enflasyonu ziplatacaksa, daha da mi kotu hale gelecegiz ? Sizce Turkiye yeni LATIn muttefikimiz Venezuela-2 olabilir mi ?
    4) Hic mi umit yok

Alıntı Originally Posted by khanbeg Yazıyı Oku
    Hayırdır alenichev??? Burada da orada da aynı yazıları yazıp kriz çıksın diye göbek atacaksın. Biliyorum hala acısı var ama katlanacaksin
    Ya hic sorma. Ugrasiyorum ugrasiyorum kriz ciksin diye gece gunduz. Oyle bir aci ki ne uyuyabiliyorum ne yiyorum ne iciyorum.

@alenichev
    Trole yapilmasi gerekeni biliyorsun. Beslemeyelim ki dadanmasinlar.
    Yazilarini ilgiyle okuyoruz.

Sayfa 342/1032 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •