Neredeyse bütün gyo'lar hareketini yaptı bi tek bu ve bunun gibi 2-3 tane gyo şirketi hala sürünüyor...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Neredeyse bütün gyo'lar hareketini yaptı bi tek bu ve bunun gibi 2-3 tane gyo şirketi hala sürünüyor...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Kardeş sen bildiğin gibi yap, pek tecrübeli değilsin bence, burada hergün işlem yapan kurumlar var, mesela garanti pek günlük pek yapmaz, bugün 500bin lot almış, oyuncular temkinli, bu sefer baskı yapmıyorlar, garantinin alımı olmasa, 1.22 idi fiyat, geçen sefer garanti aldığında 1.38 den satmıştım 2-3 hafta önce, tahtanın üstü boş, açıkçılar mecburen yukarıdan alacaklar, 7-8 kademe götürür, garanti, tabi isterse. Yani borsada herkesin stili farklı. Para kazanıyoruz ki buradayız.
ısfın tavan oluyor iki gün üst üste ısgsy yüzde dört primli
ısmen de yükselenler listesine girdi şimdi
bu aynı bankanın iştiraki değil mi
neye göre senet seçeceğiz fiyat değerlendireceğiz
galibin oynadığı ata göre mi senet belirleyeceğiz....ytd
Ayni bankanin istiraki oldugu icin yukselmesi mi gerekiyor
Biri leasing sirketi
Digeri girisim sermayesi
Digeri menkul kiymet
Bu gayrimenkul yatirim ortakligi
Ne alakasi var, ne tur baglantisi var, anlayamadim aradaki iliskiyi
Elma ile armut muz portakal
Neye gore senet sececeksin, usenmeyip okuyacaksin bilancoyu, faaloyet raporunu, projeleri, gelecek projeksiyonlarini vs vs
Biraz da makro ekonomi bilgisi serpistirip, mikro ekonomik gelisme ve cari durumla harmanlayacakasin
Ayni grup istiraki diye hisse senedi alip satiyorsan, bence mevduat en sagliksi olur, ya da galip ne yapacak diye hareket ediyorsan, kibris a gitmek faydali olur, rulet poker , kollu makinalar falan, bu daha saglikli bir yatirim methodu olabilir
Galip 1 mia tl sermayeli birsirkete girer mi, zor, karsinda isyatirim ve yabanci yatirimci cok, tahta yapicilik zor.. herkesin bir gucu var kendi olcusund, girdigi hisselerin cogu sig sermayesi dusuk hisseler...
Faizler yuksek oldugu surece konut ureten satan kiralayan sirketler icin handikap devam ediyor. Isgyo konsolide hem kiralayan, mal sahibi, hem uretip satan, hemde arsa vs yatirimi yapan birsirket
Dolayisiyla kira geliri uc assagi bes yukari hesaplanabilir, ust tavani belli en azindan, yillikta tefe tufe koyarsin sana ne kadar kira getirir belli olur.
Digeri sirket disi yuklenicilerle yaptugi uretim ve satis ile yaratilan kar ya da zarar, burasi da belli, ve sorun ana sorun burada , eldeki uretilen konutlarin satisi
Digeri ise gayrimenkul yatrim portfoy degerlemesi, ve buradaki artis azalis, gecen yil egeperla ile surpriz yapmisti
Ozetle bu hissenin ne oldugu, bilancoyu acarsan ortada, handikaplar ortada, olasi gelirler ortada, borclar tahviller vs vs..
Karmasik bir bilanco yapisi yok...
7,5 tenettu oder bugunku cari fiyatla, 11 ay sonra %6 getiri, yillik amaortisman suresi belli vs vs
Tüm zamanların en yüksek işlem hacmiyle devam eder oldu. Ama bi mok yok. Öyle işfine bakıp bakıp ağlamaklı oluyorum. Bizim günahımız neydi
Para işi nasip işi.uzulmenin anlamı yok.
Yer İmleri