Bu katakulli fiyat/graffik işlerinden ayrı olarak sürdürülebilir bir temettü patikası görürsem ki son 2 yıllık temettü kararının sayın Turgay beyin talimatı olduğundan adım gibi eminim. bu aldıklarımı da satmam...
Bu katakulli fiyat/graffik işlerinden ayrı olarak sürdürülebilir bir temettü patikası görürsem ki son 2 yıllık temettü kararının sayın Turgay beyin talimatı olduğundan adım gibi eminim. bu aldıklarımı da satmam...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Yine yemek parası dağıttı çaylaklar...Para çok olunca...![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Son bir kaç gündür tavana kadar olan toplam emir miktarı 100K lot civarına kadar düştü hatta dün bir ara 95K lot idi...Bedava fiyatlardan bu kadar mal verdiniz millete, valla geri alamazsınız bunları...İyiliğiniz için, sonra demedi demeyin...
![]()
Sayın esozcan üstadımın "alçak sürünme" tabiri iyiydi ama...Halen gülüyorum...![]()
Benzer şekilde Nisan ayında şimdiki gibi hepsi bir araya gelmiş sonra çil yavrusu gibi dağılmışlar...Haftaya bilanço etkisiyle alçak sürünmenin sona ermesini umuyorum...Zaten geçen yıla göre 2 hafta sarkıttılar ve bu süreçte her türlü dümeni çevirdiler...Not ettim...
Sayın cinali'nin son mesajına istinaden Ilgın konusunda...1247 ruhsat numaralı sahanın 9 Nisan 2032 ; 2444 ruhsat numaralı sahanın ise 4 Mart 2043 tarihine kadar işletme ruhsatı var...Eti Soda'ya yıllık kömür satış ortalaması 230 bin ton...200 milyon ton kömür 869 yıl sonra bitecek yani...Sonuçta kalorifik değeri düşük de olsa Sayın Turgay bey açısından bakıldığında ciddi bir varlık mevcut orada...Tonunu 2 bin TL den hesaplasak (Eti Soda'ya sattıkları fiyat) yuvarlak hesap 400 milyar TL. den bahsediyoruz...Mevcut termik santrallerin durumu ortada, bir çoğu resmen üretime ara vermek zorunda kaldı bu yıl ve orta/uzun vadeli gidişat onlar açısından hiç de parlak değil çünkü Dünya normları "temiz enerji" endeksli evrilmekte...Bir çok şirketin yok çatıya yok bahçeye GES projesi geliştirmesi de bu yüzden...Haliyle, Ilgın'a bir termik santral kuracağız demeleri hiç mantıklı değil...
Gelelim yeni yatırım noktasındaki kararsızlığa ki, esasen bunu da bir kaç kez yazmıştım ve ben olsam ne yapardım gibisine çok düşündüm...Açık söylüyorum net bir çözüm bulamadım...Bu yetim hakkı yiyen harami düzeninde git oraya milyonlarca doları göm, sonra gelsinler sahte bir olumsuz ÇED raporu ile tüm varlığına çöksünler ya da işletme ruhsatını iptal etsinler, mahkemeler zaten ellerinde; sen sağ ben selamet !..Böyle bir hukuksuzluğa kim karşı durabilir, hiç kimse !...Adamlar Anayasa Mahkemesinin kararlarını takmayıp halkın seçtiği milletvekilinin vekilliğini kanunsuz bir şekilde düşürdüler daha ne olsun ?!...
Tek çare gayet esaslı bir yabancı yatırımcı ortaklığı gibi duruyor ve bana göre Dünya devi BYD'nin TR'de yatırım kararı alması sanıldığından çok daha ciddi sonuçları olacak bir karar...Para, Çin gibi kenar mahalle ülkesini sadece 10 yılda ne hale getirdi hepimiz yaşadık gördük...Bizde de işgücü gani ki, bu göçmen politikasının her türlü olumsuz risklerine rağmen devam ettirilmesinin arkasında da bana göre bu var...Haliyle toprak altında duran 400 milyar TL'lik varlığı (bu rakam en defansif rakam unutmayalım) değerlendirmek için Sayın Turgay bey de en az bizim kadar düşünüyordur zannedersem...![]()
Yer İmleri