Sepet diye bir şey duydun mu hiç ? :-)
Belki 4-5 defa yazdım burada pozumu (döviz, viop, mevduat/fon, Oyak temettü hissesi, az da yurtdışı hisse).
Viop'un yüksek getirisinin gizemi zaten kaldıraç'ta. Bende kaldıraç kullanmayıp viop işlemi yapanı "hüstadları" anlamıyorum:-)
Viop çok sığ, sistem ile 250 lot üstüne çıkmak ayrı risk... Warren buffet ne yapsın 250 lotu?
Neyse herkes kendi kulvarında devam etsin. %35-40 için ekran başında pinekleyemem hüstad. Bizde o işi robot yapar ve %500 üzeri getiriyi kitler...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
para kazanmak için yapmıyoruz, boştaki parayı değerlendirmek için yapıyoruz. Mevduat yada ppf yerine arbitraj şu anda daha karlı olduğu için yazıyoruz. Faydalanmak isteyen faydalanır. Viop'ta getirini, bütün portföyünün getirisiymiş gibi yazarsan inandırıcı olmaz. Önemli olan, toplam portföyünün getirisidir.
Viop da pozumu daha önce yazmıştım, 250 lota kadar çıkıyorum şimdilik. Kaldıraç 5-9 arası. Sığ piyasa olduğu için daha fazla risk alamıyorum demiştim.
Hüstad, her halükarda viop taki getiri hepsini döver. 94 yılından bu yana hissede işlem yaparım. Viop tan sonra hisseler de kaybettiğim vakte yazık diyorum.
Sadece 1 tl altında maliyetli olan Ereğli hissesi temettü için tutuyorum. Onun dışında hisselerden uzak dururum.
Son düzenleme : kafkaf; 27-12-2021 saat: 18:25.
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
viop'ta tek taraflı kaldıraç kullanarak yapılan işlem, yüksek getiri kadar yüksek kayıpla da sonuçlanabilir. O yüzden sen bildiklerini kendine sakla, bizim senden öğreneğimiz bir şey yok.
O da büyük ihtimalle 250 lotun toplam büyüklüğünün getirisi değil, teminatta tutulan miktarın % getirisidir.
Aynen hüstad, sizin gibi bilmiş arkadaşlar sayesinde derinlik artıkça bizde daha çok risk alacağız.
Hüstad, ortalama 200 lotun önce 2020 de %900 ve ardından 2021 de %740 getirisini hesaplarsan sevinirim. Kaldıraç ortalama 7. Valla ben yapmadım, robot yaptı:-)
Şimdi aynı getiyi hisse al/sat (ve temettü) ile yapmak için ne kadar para lazım onu hesaplayıver.
Ardından aynı getiriyi arbitraj ile yapmak için ne kadar para lazım onu da hesaplayıver...
Son olarak aynı getiriyi mevduat ile yapmak için ne kadar para lazım onu da hesaplayıver...
:-)
Son düzenleme : kafkaf; 27-12-2021 saat: 18:26.
Yer İmleri