Sayfa 349/1019 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449849 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 2,785 - 2,792 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by bjkay Yazıyı Oku
    Simdi isc hissesi alacağız, ayni anda vadeli satis islemi yapacagiz. Vade geldiginde hisseyi satip, diger taraftan hisse alacağız, ya da otomatik sistem alis yapacak. Spot ve viop eslesmedigini dusunerek. Hisse alis satis komisyonu veya viop komisyonu hesaplamaya dahil mi.. ya da yaklasik aylik %3 getiri mi diyebiliriz.

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    benim komisyon oranım 0.09%. Daha yüksek komisyon oranlarında getiriler 1% farkeder. Yeni başlayanlara bile en yüksek viopta 0.4%, hissede 0.2% uygulanır.

2.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    kaldıraç kulanmazsan, teminatın artırılmasının hiç bir önemi yok. Anlaşılan bunu anlayabilecek kapasite sende yok. 900% kazanan bir sistemin varsa, ne diye mevduat topiğinde dolaşıyorsun. Warren Buffet'la görüşmeye başla, harcanma buralarda.
    Sepet diye bir şey duydun mu hiç ? :-)

Belki 4-5 defa yazdım burada pozumu (döviz, viop, mevduat/fon, Oyak temettü hissesi, az da yurtdışı hisse).

Viop'un yüksek getirisinin gizemi zaten kaldıraç'ta. Bende kaldıraç kullanmayıp viop işlemi yapanı "hüstadları" anlamıyorum:-)

Viop çok sığ, sistem ile 250 lot üstüne çıkmak ayrı risk... Warren buffet ne yapsın 250 lotu?

Neyse herkes kendi kulvarında devam etsin. %35-40 için ekran başında pinekleyemem hüstad. Bizde o işi robot yapar ve %500 üzeri getiriyi kitler...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sepet diye bir şey duydun mu hiç ? :-)

Belki 4-5 defa yazdım burada pozumu (döviz, viop, mevduat/fon, Oyak temettü hissesi, az da yurtdışı hisse).

Viop'un yüksek getirisinin gizemi zaten kaldıraç'ta. Bende kaldıraç kullanmayıp viop işlemi yapanı "hüstadları" anlamıyorum:-)
    para kazanmak için yapmıyoruz, boştaki parayı değerlendirmek için yapıyoruz. Mevduat yada ppf yerine arbitraj şu anda daha karlı olduğu için yazıyoruz. Faydalanmak isteyen faydalanır. Viop'ta getirini, bütün portföyünün getirisiymiş gibi yazarsan inandırıcı olmaz. Önemli olan, toplam portföyünün getirisidir.

4.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    para kazanmak için yapmıyoruz, boştaki parayı değerlendirmek için yapıyoruz. Mevduat yada ppf yerine arbitraj şu anda daha karlı olduğu için yazıyoruz. Faydalanmak isteyen faydalanır. Viop'ta getirini, bütün portföyünün getirisiymiş gibi yazarsan inandırıcı olmaz. Önemli olan, toplam portföyünün getirisidir.
    Viop da pozumu daha önce yazmıştım, 250 lota kadar çıkıyorum şimdilik. Kaldıraç 5-9 arası. Sığ piyasa olduğu için daha fazla risk alamıyorum demiştim.

Hüstad, her halükarda viop taki getiri hepsini döver. 94 yılından bu yana hissede işlem yaparım. Viop tan sonra hisseler de kaybettiğim vakte yazık diyorum.

Sadece 1 tl altında maliyetli olan Ereğli hissesi temettü için tutuyorum. Onun dışında hisselerden uzak dururum.
    Son düzenleme : kafkaf; 27-12-2021 saat: 18:25.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5. viop'ta tek taraflı kaldıraç kullanarak yapılan işlem, yüksek getiri kadar yüksek kayıpla da sonuçlanabilir. O yüzden sen bildiklerini kendine sakla, bizim senden öğreneğimiz bir şey yok.

6.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Viop da pozumu daha önce yazmıştım, 250 lota kadar çıkıyorum şimdilik. Sığ piyasa olduğu için daha fazla risk alamıyorum demiştim.
    topu topu 250 lota 900% getiri elde ettiğin için mi hava atıp duruyorsun?

7. O da büyük ihtimalle 250 lotun toplam büyüklüğünün getirisi değil, teminatta tutulan miktarın % getirisidir.

8.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    topu topu 250 lota 900% getiri elde ettiğin için mi hava atıp duruyorsun?
    Aynen hüstad, sizin gibi bilmiş arkadaşlar sayesinde derinlik artıkça bizde daha çok risk alacağız.

Hüstad, ortalama 200 lotun önce 2020 de %900 ve ardından 2021 de %740 getirisini hesaplarsan sevinirim. Kaldıraç ortalama 7. Valla ben yapmadım, robot yaptı:-)

Şimdi aynı getiyi hisse al/sat (ve temettü) ile yapmak için ne kadar para lazım onu hesaplayıver.

Ardından aynı getiriyi arbitraj ile yapmak için ne kadar para lazım onu da hesaplayıver...

Son olarak aynı getiriyi mevduat ile yapmak için ne kadar para lazım onu da hesaplayıver...

:-)
    Son düzenleme : kafkaf; 27-12-2021 saat: 18:26.

Sayfa 349/1019 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449849 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •