Ben elimdeki parayla konut değil dolar alırım, kimse kusura bakmasın.
Diyelim 290.000 TL. param var, 5.70 den, 50.000 dolar alır beklerim.
Bu gelirlerle,bu konut fiyatları ile, konutun bir yere gideceği yok.
Ama dolar giderse, gülersiniz.
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Ben elimdeki parayla konut değil dolar alırım, kimse kusura bakmasın.
Diyelim 290.000 TL. param var, 5.70 den, 50.000 dolar alır beklerim.
Bu gelirlerle,bu konut fiyatları ile, konutun bir yere gideceği yok.
Ama dolar giderse, gülersiniz.
Yapılandırma engellenemez. A bankasından 1.5’la aldınız, diyelim daha sonraları A bankası faizleri 1.25’e düşürdü, A bankası size de faizleri indirmek zorunda değil ama istemenize rağmen indirmezse siz de diyelim B bankasına başvurursanız onlar kapama tutarını sizin adınıza A bankasına yolllayarak kredinizi kapatmış olur, böylece krediniz daha düşük faizden B bankasına transfer edilmiş(yapılandırılmış) olur. İpotekde A’dan fek olup B bankasına geçer tabiki. Sigorta poliçesi de varsa B bankası alacaklının kendisi olmasını ister. Bunu gibi bazı masrafları da olduğu için ve ekstradan uğraşacağınız için size faydalı olacak kadar faiz indirimini beklemek gerekir.
Zorluk çıkarmazlarsa en kolayı aynı banka içinde yapılandırmak tabiki.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
konut değer artış trendi faiz hadleriyle tabii ki çok alakalı, ama bence marka konut/projelerde ve ticari tarafta dolar beklentisiyle daha çok alakalı ( ve zaten faiz hadleri de dolar kur beklentisiyle çok alakalı)
yani faizler düşüş trendine girerse (ki, aşağı trendin erk tarafından zorlanacağı kesin) ve dolar kuru buna güçlü bi tepki veremezse (ki, geçen hafta faiz indirimine veremedi, daha evvelki haftalar s400 yaptırım beklentilerine de veremediydi) yatırımcının algı düzlemi değişmeye başlar
paradigma değişikliğinin gayrimenkul talebine yansıması hangi vadede olur ? en son olur- önce hisse senetleri sağlam bi ralli yapar, sonra kurda yatay/aşağı trendin hükmünü koyduğunu izleriz, en son gayrimenkule talep başlar.. şu an borsayı izliyoruz, fena gitmiyor![]()
Avukatların tapu bilgilerine erişim iznini nereden alıyor acaba.
benim iznim olandan nasıl erişebiliyorum
Yer İmleri