Sayfa 35/1009 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Benim köyüm doğal sit alanı ve tarihi eski. Köyümde çocukluğum da bir çok ailenin köy odası vardı eskiden. Bu köy odası şehirden ilçeden gelip geçerken yolda köyde kalanların yatıp kalktığı yemeğin verildiği bedava küçük otel odası gibi düşünün. Şuan varsa köy muhtarlığına ait var onda da yatıp kalkma yemek vs köyden önceden birini ayarlarsan olur. Çoğu köylü yaşlı kendi ihtiyaçlarını zor karşılıyor gençler vurdum biraz yine de Anadoluda bu tür köyler vardır. Dedidero74 kardeşin dediğinin çoğu doğru bizim köy için.
    Ben köyde yetismedim ama Türk olduğumuz adetlerimizden konuştuğumuz dilden kilimlerimizden belli , köy odası bizde de vardı orada yolcular yemek yer yatardı , bu güzellikler yok oldu maalesef , şimdi hala bayramlarda her köyün bir bayram günü var, bir bayramda koydeyiz , tanımadığımız uzak bi köye gittik arabayla çoluk çocuk geziyorduk turist gibi , ,manzaralı bi köy o gün oranın bayramı imiş , bize siz kimsiniz vb dediler sonra zorla.bir eve götürüp tatlisindan fuzlusundan ne varsa yedirip icirip sohbet ettiler ve yolcu ettiler , bu güzellikler .de ölmek üzere ama devam ediyor .

Para girdi herşey bozuldu , son 20 yılda para , daha da fazla din ,örf , adet , saygı kültürünü yok etti , bu da teşvik edildi .Hesapta muhafazakarlik böyle oluyor .Dayımın kızı elimi sıkmadı , gençken tokalasirdik kendimi zor tuttum ,şimdi torunu var yeni musluman. oldu sanki , eskiden bu iktidara kadar böyle bir anlayış yoktu acayip insanlara dönüştük .

2.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Birak fareleri, koyun keci tedavi teknisyenligi yap, bir veterinerle anlas, bence fevkalade yaparsin.
    Aslında fare ile uğraşacak kadarda göz yok. Şu anda ki durumumla hayvan teknisyenliği imkanı yok hayvan fizyolojisii de çok bilmem aslında veterinerler çoğu tıp hekiminden daha bilgili bana göre hayvan derdini söyleyemez. Hayvan iyileşmedi mi kesersin kolay yönü de bu. Birazcık hareket kabiliyetim birazcık sağlığım olsa neler yaparım neler. Benim sadece felçli kalabilmem bile hayal şu anda. Zaman ne getirir göreceğiz ama. En iyi tarafım neşem herşeyde mutluluk aramam hayata hep iyi tarafından bakmam. Zaten başka türlü de çekilmez bu durum. Üç sene boşu boşuna gece gündüz ağladım intihar planları yaptım. Sonra benden çok çok kötü birini gördüm ve bütün fikrim değişti.

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ben köyde yetismedim ama Türk olduğumuz adetlerimizden konuştuğumuz dilden kilimlerimizden belli , köy odası bizde de vardı orada yolcular yemek yer yatardı , bu güzellikler yok oldu maalesef , şimdi hala bayramlarda her köyün bir bayram günü var, bir bayramda koydeyiz , tanımadığımız uzak bi köye gittik arabayla çoluk çocuk geziyorduk turist gibi , ,manzaralı bi köy o gün oranın bayramı imiş , bize siz kimsiniz vb dediler sonra zorla.bir eve götürüp tatlisindan fuzlusundan ne varsa yedirip icirip sohbet ettiler ve yolcu ettiler , bu güzellikler .de ölmek üzere ama devam ediyor .

Para girdi herşey bozuldu , son 20 yılda para , daha da fazla din ,örf , adet , saygı kültürünü yok etti , bu da teşvik edildi .Hesapta muhafazakarlik böyle oluyor .Dayımın kızı elimi sıkmadı , gençken tokalasirdik kendimi zor tuttum ,şimdi torunu var yeni musluman. oldu sanki , eskiden bu iktidara kadar böyle bir anlayış yoktu acayip insanlara dönüştük .
    Bu tur adetler Anadolunun batisinda oldu diyor herkes. Isi geregi butun Anadoluda dolasan insanlar tanidim. Bu onlarin dedigi

Ne kadar doguya gidersen o kadar bozulmamis insan gorurmussun.

Ne batiymis be. Herseyimizi mahvetti

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Raporlu ilaçları aile hekimi yaZamıyor ucuz olan sokak Arası poliklinik dahiliye 350 tl kalp 900 tl sadece ilaç yazdırma için . Hiçbir tetkik dahil değil .
    Maalesef öyle. Çok önemli bir konu aslında. Raporun olduğu halde sırf ilaç yazdırmak için uzman doktordan randevu almak zorunda kalıyoruz. Sonra da randevu bulunmuyor hastanelere. Halbuki raporlu ilaçları eskisi gibi aile hekimi de yazabilse en az %20 yeni randevu hakkı açılır hastane doktorlarına...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Maalesef öyle. Çok önemli bir konu aslında. Raporun olduğu halde sırf ilaç yazdırmak için uzman doktordan randevu almak zorunda kalıyoruz. Sonra da randevu bulunmuyor hastanelere. Halbuki raporlu ilaçları eskisi gibi aile hekimi de yazabilse en az %20 yeni randevu hakkı açılır hastane doktorlarına...
    Bir yerde yanlış olmasın. Ben yıllardır raporlu ilaçlarımı aile hekiminden yazdırıyorum, sadece rapor yenileme döneminde hastaneye gidip uzman doktora rapor süresini uzattırıyorum. Hatta şöyle birşey var eğer aile hekiminiz uzman doktorsa rapor yenilemeyi bile yapıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Bazı istisnai ilaç raporları var ve bunlar aile hekimi tarafından yazılamıyorsa onu bilemem.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Dört günlük çalışma haftasının şimdiye kadarki en büyük denemesine katılan Birleşik Krallık şirketlerinin çoğunun beş günlük standarda geri dönmediğini ve üçte birinin bu değişikliği kalıcı hale getirmeye hazır olduğu ortaya belirtildi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by kartel1 Yazıyı Oku
    Bir yerde yanlış olmasın. Ben yıllardır raporlu ilaçlarımı aile hekiminden yazdırıyorum, sadece rapor yenileme döneminde hastaneye gidip uzman doktora rapor süresini uzattırıyorum. Hatta şöyle birşey var eğer aile hekiminiz uzman doktorsa rapor yenilemeyi bile yapıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Bazı istisnai ilaç raporları var ve bunlar aile hekimi tarafından yazılamıyorsa onu bilemem.
    Sadece benim bildiğim olarak, cildiye, göz ve nöroloji ilaçlarını aile hekimleri yazamıyor. Yazamadıkları diğer bazı bölümler de vardır buna ek olarak diye düşünüyorum...

Alıntı Originally Posted by kartel1 Yazıyı Oku

bazı ilaçları sadece uzman doktor bazı ilaçları ise sadece o dalın uzman doktoru yazabiliyor
    raporluda olsanız aile hekimi yazamaz.
    bende kalp ve eşimde bi göz ilacını kalp ve göz doktoru yazabiliyordu
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 35/1009 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •