Oluşum devam ediyor tik tak tik tak tik tak
Oluşum devam ediyor tik tak tik tak tik tak
destur de, çok çok ucuz olmaya devam ediyor şirket piyasa değerleri.. fiyatlar biraz yükseldi amma velakin son 3 çeyrekteki ciro ve kar patlamalarını paralel ölçüde fiyatlayamadı henüz, evet geçen ekim diplerine kıyasla 2x yaptı ama karlar öyle patladı ki aradan geçen 3 çeyrekte, o zamanki f/k çarpanlarına kıyasla şimdiki f/k çarpanları daha cazip
short deneyenlere sözüm yok, onlar velinimet, herkes kendi parasıyla oynuyor.. piyasaya net giriş var, yeni gelenlere niye uygun fiyattan mal versin ki mal sahipleri, yeni gelenler almak istiyorsa gitsin yukarları çizsin diye yaklaşır mevzuya.. tabi bi de açıkçılar var hisse vadelilerde, onlara da uygun bi makas tarifesi lazım, hisse long- vadelisi short pozları en azından margin call baskısına alırsın.. ara ara panik alımlar görüyoruz ama henüz herşey tadında gidiyor, öyle abartıp yüzde 5 falan yazmıyor
blok pozları yeni vadeye taşımalar çarşamba-perşembe-cuma yapılacak ağırlıklı olarak, bu günleri tepede geçirmesi lazım, zira blok pozlarda önemli olan short maliyeti, short maliyetinin iyi fiyatlarda oluşması lazım.. taşıma tamamlandıktan sonra son iki günü 29-31 ağustos satıcılı geçirebiliriz, sıkıntı olmaz
Bankalar hesap işletim ücreti, geç EFT ücreti, fatura ödeme masrafı vs ile milleti bezdirdi bir sürü ödeme ve transfer şirketi kuruldu. Öte yandan FAST 7/24 havale sistemi, telefona havale, aidatsız kredi kartı, sanal kart gibi yeniliker çıktı bu şirketler biraz gereksiz hale geldi gibi.
>>>>>>>>>>
https://webrazzi.com/2022/08/21/tren...e-hak-kazandi/
21 Ağustos 2022
Bugün resmi gazetede yayınlanan karar metinleriyle Türkiye'de 16 şirket daha Ödeme Kuruluşu ve Elektronik para kuruluşu olmaya iş yapmaya hak kazandı. Aralarında Trendyol, Migros, Koç Grubu gibi önemli holdinglerin iştiraklerinin bulunması dikkat çekti.
<<<<<<<<
Bu sitede de bu şirketlerin kurduğu dernek var
https://todeb.org.tr/sayfa/elektroni...uruluslari/62/
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Bir Alman Dax için dolara karşı çok ucuz kaldık dese anlamı olur da , bizdeki o kadar değil , elbette ucuz kalacak
bu yabancı aptal mı son yıllarda %65 lerden %32 lere kadar çekilip gitmesi
Bana göre en şanslı banka Yapı Kredi, Koç Holding'in bir sürü şirketi var tedarikçisi, bayisi, nihai tüketicisi vs büyük bir taban.
Özel banka personelini 4-5 yılda bir yeniliyor. Bir banka yöneticisi tanımıştım, sürekli o şubeden bu şubeye rotasyon yapıldığı için yorulan gidiyormuş. O tip bankalarda banka emekli sandığı sürekli primi ödeyip de emekli olamadan SGK'ya geçenler nedeni ile zorlanmıyordur, eskiden emekli olabilmiş kişiler varsa çok yaşlanmışlar veya ahirete göçmüşlerdir.
>>>>>>>>
Bu dünyada bir nesneye,
Yanar içim, göynür özüm,
Yiğit iken ölenlere,
Gök ekini biçmiş gibi.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Önce tahvillerin bugünkü durumu, sonra Erdoğan'ın aynı gemideyiz sözü aslında çok net mesajlar.
Yer İmleri