Bizim ekonominin bilinmeyen tarafları var. Kkm gibi daha önce icad edilen altın hesapları vardı. Vatandaş altınını bankaya verdi. Altınını çekmek isterse altın vermiyor TL veriyor ve baya bir düşük marj var. O altınların karşılığı yok. Hesaplamaya tüm gerçekleri bildiğiniz de hesaplama doğru olur bizim dolambaçlı bir çok uygulamamız var. Belki bile RTE bu güne kadar bazı uygulamalardan ve sonuçlarından haberdar değildi ki kara şimşeğin yöntemini kabul etti.
Dinlediğim yayınlar yorumlar bankalar pahalı ykb olayı haberde geçenin yarısına bitse bile karli satis olur ee haftalardır biz bu bankalarla endeks tutuluyor nerde kaldı realite matematik düşündükçe aklıma sasa hekts yılları geliyor diyorum oğlum burası kumarhane mantık matematik yok kim ne isterse öyle çiziyor...cümleten iyi tatiller...
psiyedili dostum film güzelmiş.
![]()
Sn pisyedili01 günaydın,
Bir kaç kez bende film paylaşımlarına denk geldim, izledim ve çok beğendim teşekkürler.
Bu paylaşımlarının kaybolmaması ve arada kaynamaması için aşağı da ki forum da da paylaşırsan sevinirim.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...?t=547&page=65
İyi pazarlar![]()
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Ekonominin gidişatı ile ilgili Gaz ve Perol arama sonuçlarını çok önemli görüyorum....Diğer sektörlerden çok ümidim kalmadı......Teknolojik ilerleme hızı gelişmiş ülkelere göre hem özel hem kamuda yavaş...Tarım ve hayvancılık sektörü rezil durumda ..Dünya gıda şampiyonu olduk...et ve canlı haayvan ithal etmezsek kasap ve resturantlarda et bulunmayacak....ithalata bağımlılık hızla artmaya devam ediyor...... Katkısı geçenlere binlerce kere yazıklar olsun..... 22 yıllık hükümetin en başarısız olduğu sektör....Daha da kötüsü bu acı tabloya rağmen hükümetin tarım ve hayvancılıkta kendini hala başarılı sanması......
Savunma sektörü çok iyi ilerliyor....Ayakta alkışlamayı hak ediyor...Fakat ekonomi içindeki ölçeği şimdilik küçük....Ama sektörün hızla büyüyceğini 2030 lu yıllarda çok önemli bir sektör haline geleceğini ve dünyada silah ihracatında 4.sıraya yükselmemizi bekliyorum..
Ama petrol ve gaz arama çalışmalarından umutluyum....Şu anda günlük petrol üretimi tüketimin %7-8 'ne ulaşmış durumda...üretim giderek artiyor...Eğer bu arama ve üretim faaliyetleri bu hızla sürdürülürse 2030 yılına kadar petrol ve gaz üretiminde iç tüketimin %50 'ni yakalayacağımızı düşünüyorum......
Türkiye ekonomisinin rahatlamasında dönüm noktasının yerli kaynaklardan enerji üretiminde ithalatın %50'ni geçtiği zaman olacaktır...
Yer İmleri