Bizim ekonominin bilinmeyen taraflarý var. Kkm gibi daha önce icad edilen altýn hesaplarý vardý. Vatandaþ altýnýný bankaya verdi. Altýnýný çekmek isterse altýn vermiyor TL veriyor ve baya bir düþük marj var. O altýnlarýn karþýlýðý yok. Hesaplamaya tüm gerçekleri bildiðiniz de hesaplama doðru olur bizim dolambaçlý bir çok uygulamamýz var. Belki bile RTE bu güne kadar bazý uygulamalardan ve sonuçlarýndan haberdar deðildi ki kara þimþeðin yöntemini kabul etti.
Dinlediðim yayýnlar yorumlar bankalar pahalý ykb olayý haberde geçenin yarýsýna bitse bile karli satis olur ee haftalardýr biz bu bankalarla endeks tutuluyor nerde kaldý realite matematik düþündükçe aklýma sasa hekts yýllarý geliyor diyorum oðlum burasý kumarhane mantýk matematik yok kim ne isterse öyle çiziyor...cümleten iyi tatiller...
psiyedili dostum film güzelmiþ.
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Sn pisyedili01 günaydýn,
Bir kaç kez bende film paylaþýmlarýna denk geldim, izledim ve çok beðendim teþekkürler.
Bu paylaþýmlarýnýn kaybolmamasý ve arada kaynamamasý için aþaðý da ki forum da da paylaþýrsan sevinirim.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...?t=547&page=65
Ýyi pazarlar![]()
"Ýyi insanlar cennete gider deðil, Ýyi insanlar nereye giderse orasý cennet olur."
Ekonominin gidiþatý ile ilgili Gaz ve Perol arama sonuçlarýný çok önemli görüyorum....Diðer sektörlerden çok ümidim kalmadý......Teknolojik ilerleme hýzý geliþmiþ ülkelere göre hem özel hem kamuda yavaþ...Tarým ve hayvancýlýk sektörü rezil durumda ..Dünya gýda þampiyonu olduk...et ve canlý haayvan ithal etmezsek kasap ve resturantlarda et bulunmayacak....ithalata baðýmlýlýk hýzla artmaya devam ediyor...... Katkýsý geçenlere binlerce kere yazýklar olsun..... 22 yýllýk hükümetin en baþarýsýz olduðu sektör....Daha da kötüsü bu acý tabloya raðmen hükümetin tarým ve hayvancýlýkta kendini hala baþarýlý sanmasý......
Savunma sektörü çok iyi ilerliyor....Ayakta alkýþlamayý hak ediyor...Fakat ekonomi içindeki ölçeði þimdilik küçük....Ama sektörün hýzla büyüyceðini 2030 lu yýllarda çok önemli bir sektör haline geleceðini ve dünyada silah ihracatýnda 4.sýraya yükselmemizi bekliyorum..
Ama petrol ve gaz arama çalýþmalarýndan umutluyum....Þu anda günlük petrol üretimi tüketimin %7-8 'ne ulaþmýþ durumda...üretim giderek artiyor...Eðer bu arama ve üretim faaliyetleri bu hýzla sürdürülürse 2030 yýlýna kadar petrol ve gaz üretiminde iç tüketimin %50 'ni yakalayacaðýmýzý düþünüyorum......
Türkiye ekonomisinin rahatlamasýnda dönüm noktasýnýn yerli kaynaklardan enerji üretiminde ithalatýn %50'ni geçtiði zaman olacaktýr...
Yer Ýmleri