29 Kasım Perşembe 11:06 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE TRUMP BUGÜN 22:00'DA GÖRÜŞECEK
29 Kasım Perşembe 11:06 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE TRUMP BUGÜN 22:00'DA GÖRÜŞECEK
Değerli dostlar, fikrinize müracaat etmek istiyorum. Yarınki çekimi ödemek üzere yuvarlak 150Bin eksiğim var. Ya 3 aylık kredi çekicem ya 30Bin dolar bozucam(şu anda dolarda tersteyim). Kredinin maliyetini yuvarlak olarak hesapladım. Bana 3 ay sonrası için kurun 30 kuruş yükselmesine denk geliyor. Yani kur bugünden itibaren 90 gün sonra +30 kuruş yaparsa kredi maliyetiyle başabaş noktasına geliyor. Bu noktada siz olsaydınız hangi seçeneği tercih ederdiniz. Lütfen yorum yazın.
+30 kuruş 5.47 yapar. 5.47/5.17 = 1.059 92 gün vadede %0.059 faiz oranı kredi için düşük zira ben dün %0.059 getiri ile 3 aylık mevduat bağladım. Kredi maliyetini bence tekrar hesaplayın. Bir tutarsızlık var.
NOT: Benim hesabıma göre banka krediyi size %32 toplam maliyet ile bile verse bu 92 gün sonra dolar kurunda 42 kuruş fark yapar. Yani dolar kuru krediyi yenebilmesi için 5.60 ve üzerine atmalı.
Ayrıca yapacağınız işlem tamamen kişisel finans yapınız ile ilgili olduğundan dışarıdan gelen tavsiyeler uygun olmaz. Zira kişisel varlık/borç dengeniz ve risk algınıza göre karar herkes için farklıdır.
Kimse dövizin ve faizin 3 ay içinde ne gibi bir dengede olacağını öngöremez.
NOT2: Borcunuzu kapatmadığınızda faiz/kur riskinin ötesinde aldığınız ek bir risk daha var , elinizdeki parayı bu zaman zarfında harcama riski. Bu riski de göz önünde bulundurmanızda fayda var.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bence dolar boz krediyi herzaman çekersin çok düşerse o zaman kredi çekip dolar al. Çıkarsa kredi faizini geçen bir yükseliş olmaz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir sanayici olarak tek diyeceğim borcu asla borç ile kapatma..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5,1469 vurdu çekti.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Oktay buralarda mı? dolar 5.15 seviyesine geldi. Bu seviyede full dolara girecekti de.![]()
Herşey yalan...Kıçımıza giren % 50-70-100 tüketim zamları gerçek...Bu piyasada...
Yer İmleri