Sayfa 356/637 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. kredi kartı kullanımı ile ilgili bir tüyo vereyim.. şimdi tüm kredi kartlarının aylık market kampanyaları oluyor. 100 tl market harcamasına 10 tl puan şeklinde.. bir adet ininal kart çıkartın. migroslardan alabiliyorsunuz. sonra kampanya gelince migrosta 2 lira komisyonla kredi kartınızdan ininal kartınıza 100 tl yükleyin, kredi kartınızdan çeken tutarı migros gıda alışverişi olarak görüyor ve 10 tl puan kazanıyorsunuz. harcamalarınızı ininal karttan yapın.. 5 kere 100 tl yüklediğinizde 50 tl kazanıyorsunuz, 10 tl komisyon veriyorsunuz. ininal yüklediğiniz 500 tl yi çekemezsiniz ama harcayabilirsiniz visa özelliği var ister internet ister yurtdışı.. bu tl puan ları direk kullanabildiğiniz gibi adios gibi kredi kartlarında puanlar silinmediğinden ve uçak otel alımında değerli kullanabilindiğinden 2 ile çarparak kullanabilirsiniz.

2. Selamlar,
    Kredi kartı benim için harcamalarımın nerelerde yoğunlaştığını görmek, dönemlik tahliller yapmak için de tercih ettiğim bir araç aynı zamanda.
    Ayrıca bunu yapmak için aşağıdaki bağlantıda bulabileceğiniz uygulamalardan birini de kullanıyorum. Her harcamamı not edip günlük ve aylık olarak ne yapmışım değerlendirebiliyorum.
    Gündelik hayatta ufak tefek şeylerin birikince ne kadar da masraflı olduğunu görmek için faydalı. Bu para nereye gidiyor diyenlerdenseniz denemenizi tavsiye ederim.
    Çocuklara tasarruf bilincini yerleştirmek için de faydalı olabilir. https://www.androidauthority.com/bes...gement-586807/
    İyi akşamlar.

3.  Alıntı Originally Posted by cigulinin hayaleti Yazıyı Oku
    Selamlar,
    Kredi kartı benim için harcamalarımın nerelerde yoğunlaştığını görmek, dönemlik tahliller yapmak için de tercih ettiğim bir araç aynı zamanda.
    Ayrıca bunu yapmak için aşağıdaki bağlantıda bulabileceğiniz uygulamalardan birini de kullanıyorum. Her harcamamı not edip günlük ve aylık olarak ne yapmışım değerlendirebiliyorum.
    Gündelik hayatta ufak tefek şeylerin birikince ne kadar da masraflı olduğunu görmek için faydalı. Bu para nereye gidiyor diyenlerdenseniz denemenizi tavsiye ederim.
    Çocuklara tasarruf bilincini yerleştirmek için de faydalı olabilir. https://www.androidauthority.com/bes...gement-586807/
    İyi akşamlar.
    Hangi uygulamayı kullanmayı önerirsiniz? Linkte birçok uygulama var.

4. Ben money manager ı kullanıyorum. Uygulamalar işlevsel olarak benzer özellikteler. Bunların dışında da birçok ücretsiz uygulamalar var. Siz de birkaç tanesini indirip arayüzü ve özellikleri hoşunuza gideni kullanabilirsiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben de yeterli harcama disiiplini olan bir kisinin kredi kartlarini bilincli kullanirsa bu isten kazanc saglayabilecegini dusunenlerdenim.
    Hopi uygulamasi ile BP'den %3 akaryakit paracik isini de cok tuttum bu arada.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben de yeterli harcama disiiplini olan bir kisinin kredi kartlarini bilincli kullanirsa bu isten kazanc saglayabilecegini dusunenlerdenim.
    Hopi uygulamasi ile BP'den %3 akaryakit paracik isini de cok tuttum bu arada.
    Syg,
    Evet hopi uygulaması bp'de iyi avantaj sağlıyor bende paraf kart kullanıyorum maaş halkbankasindan yattığı için diğer bankalara göre anlaşması her ne kadar az olsa da polis kantininde alışverişlerde %10 ekstreye nakit yatırıyor. Polis kantininde marketlerin çoğundan uygun fiyatlı ürünler bulunuyor. Değerlendirmenizi önerebilirim.

ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ben kredi kartı hesap kesimini maaştan 3 gün önceye koydum. Bu sayede önümü görüyorum. Zamanında bir büyüğüm enflasyonun olduğu ülkede taksit mantıklıdır demişti. Nakitte kayda değer bir fark yoksa taksitle kredi kartı tercih ediyorum. Migros club kartım ve uygulamam var. Combo yapma durumlarını affetmiyorum
    Benzini indirimli almaya özen gösteriyorum.
    En önemlisi harcamalarımı kredi kartından takip edip gerektiğinde frene basıyorum.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

8. Babam ve Oğlu.

Kendi hayatımdan başlayarak sizlere kredi kartı kullanım kültürümün gelişimini yazayım.

Gençlere, genç babası olmaya adaylara belki faydalı olur.

Babam bankacıydı, sene 1994 yaşım 17. Babam bana kendi kredi kartından ek kart çıkartmış verdi elime.

Ne olduğunu bilmem nerde nasıl kullanılır bilmem, istediğim bişey de değil.

Üzerinde adım yazıyor vay be. arkadaşlarımın hiç birinde yok.

Babam al lazım olursa şifresi bu arkasını imzala, ihtiyacın olduğunda, annene, ablana bişey lazım olduğunda kullan dedi.
    3 yaş büyük ablam var ona değil bana çıkartmış kartı.
    Kartın kullanımıyla ilgili öyle çok uzun uzadıya bişey anlattığını da hatırlamıyorum.

Bi süre kullanamadım, sonra bi gün chevignon diye bi marka vardı o zamanlar. Bi sweat beğendim, arkadaşımla girdik alacam, kartla ödiycem dedim. Satıcı karta baktı, isme baktı kimlik sordu, hala öyleyim gerçi yaşımı göstermiyorum, ufak tefek ve utangaç mizaçlıydım biraz da. Sıkılmıştım baya..

Ehliyetimi ilk aldığımda da polisler durdururdu ehliyetsiz çocuk yakaladık diye...

Karta döneyim, o zamanlar şifre filan yok mekanik bi düzenekle kartın üzerinden geçiyolar. Slip çıkıyor üzerine imza atıp bi kopyasını alıyorsunuz. Sonra bir iki alışveriş derken alıştım.

Anne bana kazak lazım baba kot alabilir miyim dememe gerek kalmadan ufak ufak alıyorum ihtiyaçlarımı.
    Baktım babamdan da ses seda çıkmıyor. Memur çocuğuyuz ya genlerimize işlemiş her zaman dikkatli oluyorum, abartmıyorum, lazım olanı alıyorum.

Derken üniversiteyi kazandım, çıktım geldim Ankara ya cebimde kart. Gene yaşıtların hiçbirinde yok kart filan.
    Ankara da istanbul yolundaki fabrika satış mağazalarını keşfettim. Atlıyosun dolmuşa kapısında iniyosun hem ucuz hem markalar var. Ne ihtiyacım varsa alıyorum.

Ta o yıllarda kart kullanmanın özgürlüğünü konforunu yaşadım.

Allah uzun ömürler versin babama, cebime koyduğu kartla beni aslında o günlerden hazırlamış bugünlere.

Üniversite bitti askerlik zamanı dahil babamın yenileyip verdiği kartı kullandım.

Sonra sınav kazandım işe giriyorum. O dönem babam da emekli oluyor bi ev beğendik, ama paramız eksik.

Kamu da maaşlar peşin, Elime bi maaş peşin bi maaş kadar da evden görev yerine harcırah filan derken bi tomar para verdiler. Üzerine yedek subaylıktan biriktirdiğim paralarımla dolar almıştım. Sene 2001 mart. Devalüasyon olmuş dolar uçmuş. Maaş kartımı da babama verdim. 5 ay eğitime gidiyorum, yatacak harcırahlarım yeter bana dedim. Aldık evi çok şükür toparladı, denkleştirdi babam.
    Babam annem hala o evdeler, uzun yıllar sağlıkla otururlar inşallah.

Maaş hesabıma bağlanan ilk kartım hala cebimde. Bi kere bile tamamını ödememezlik yapmadım.

Büyük oğlum 14 yaşına giriyor, bende O na tasarruf kültürünü, gelir gider dengelerini, harcama ve kart kullanımını öğretiyorum
    şimdiden. Baktım bi çizelge yapmış biriktirdiği paralarını kaydediyo. Babasını örnek almış.
    8 yaşındayken bayram harçlıklarıyla PS3 ünü aldı, onu satıp geçen sene de PS4 ünü de kendi parasıyla aldı. Sıkıldığı oyunlarını internetten birlikte satıyoruz. O nu da öğretiyorum.
    Evin bütçesine maaşı olmamasına rağmen en büyük katkıyı yapmaya başladı bile 7 nci sınıf ve yarı burslu okuyor ellerinizden öper.

Bende o na hisse alarak en güzel mezuniyet hediyesini (düzenli pasif gelirini) vereceğim inşallah.

Kredi kartı kullanımından girdim nerden çıktım. Toparlıyayım.
    Kart benim için vazgeçilmez, kartın varlığı al ya da alma kararlarımı etkilemez.
    Alımı kart değil ben yapıyorum.

Mantık bu cebimde kart var diye kendimi kaybedecek değilim.
    Kimse suçu cebindeki plastiğe atmasın, kontrol beyninizde...

Kilo vermek için kendinizi odaya mı kilitliyorsunuz. Kartı cebine koy nimetlerinden, konforundan faydalan.

Taksiti puanı kayıt altına alması bi tuşla topluca ödemesi daha ne olsun.

Taksit için tek kriter aylık düzenli masrafların (yakıt, market, kıyafet, BES, faturalar vb.) kesinlikle taksitlendirilmemesi.
    Buzdolabı mı eskidi böldür, kasko mu yapacan böldür, oğlanı servise mi verecen, tatile mi gidecen böldür.

Taksiti bitene kadar tekrar tüketmeyeceğin, tekrar almayacağın her şeyi böldür...

Çok yazınca aklıma geldi bu ne biçim kamu çalışanı mesai de yazmış da yazmış demeyin istirahatteyim.

Selametle..

Sayfa 356/637 İlkİlk ... 256306346354355356357358366406456 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •