Kim ne derse desin.
Lakin 2 gerçek var bu ülkede
Birincisi bu ülkede herkes konuşur konuşur. Ama oy vereceği parti kararını secim sabahı verir. Sabah korkular olusur.
Ikincisi bu ülkenin büyük kesimi sola oy vermez. Bu belli gezi 17-25 aralık gibi hersey lehine iken bile chp nin oyu 25 i geçmedi. Ince faktörü var derseniz de bu durum rüzgarı arkasına almis çıkış falan yakalamış derseniz de bu akp nin algı operasyonudur.
Bu nedenle ince nin 2. Turda hic şansı yok. Sol seçmenin bile çoğunun inceye oy verme garantisi yok bence ben dahil. Chp secime girecek kadroları yanlış belirledi. Nihat Genç doğru söylüyor.
Kadın bence çok akıllı. Şimdiden uyarıyor ve diyor ki rt 2. Turda kimi karşısında görmek istemez. Merali.
Bence haklı.
Akp nin algı operasyonuna kanmayın.
Eğer 2. Turda ince kalırsa rt 70 ince 30 olur.
Chp oy verecek arkadaslara önerim su olur. Milletvekilliğini chp başkanlığı meral kulanın.
Ben 2 side meral kullanacağım.
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hdp'lilerin meclisden atılmasına karşı çıkan Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret eden 1920'lerin Türkiyesini sevmeyen İnce'yi ben defterden sildim.
İnce Kürtçe EğitimDilini pedagoglara danışacağım diyor,
Pedagoglar "Kürtler için Kürtçe EğitimDili olmalıdır" dediğinde ne yapacak İnce?
Özal'ın "Federasyonu tartışalım" sözüyle İnce'nin "Kürtçe EğitimDilini tartışalım." sözü arasında hiçbir fark yoktur. Federasyon ve Kürtçe EğitimDili, Kürdistan demektir.
Apo'nun "Eşit yurttaşlık"ına "Kürtçe EğitimDili"ne direnen Akşener benim adayım. Ama adaylardan hiçbirinin "Nato'dan çıkacağız" dememesi de hepsine eksi puan..
İnce'nin tv ye çıkarılıyor olmasıyla alakalı hiç değinilmemiş bir nokta var.
Bence başkanlık yarışında onu istiyor olmasıyla alakası yok. Sonuçta o noktaya kalırsa çok değişiklik olmuyor. 51-49luk bir oran var bu iki tarafa da olabilir. Yalnız 2.turun meselesi ilk turdan sonra halledilebilir. Son günler çok önemli olur çünkü.
Bence ince'nin akp medyasında bu kadar pompalanmasının nedeni meclis aritmetiği için.
İstediğiniz kadar parti başka başkanlık başka diyin. Seçmenin %99'u aynı seçimi yapacak.
Sonuçta ilk turda incede birleşen CHP seçmeninden potansiyel HDP oylarına set çekilmiş olacak. Hdp'nin baraj altı kalması durumunda akp tepside öküz başı kadar milletvekili çıkarır.
Ayrıca yine İyi'ye kayması muhtemel Chp seçmenine de set çekiyorlar. Buradan da mv kazanılabilir.
Oysa Chp %25 ile %28 arasında çok fazla mv kazanmaz. Çünkü sıkıştığı bölgeler belli.
En kritik kısmı chp-hdp geçişi.
İkinci turda 15 günde tayyip 51-49'u bir şekilde aleyhindeyse lehine değiştirir ama meclisi ilkte halletmek önemli diye düşünüyor olabilirler.
Not: Bence meclisin önemi de yok. Geçen sene bunu diyordu tüm muhalefet. Bence hala yok istediğini khk ile halledicek zaten sonradan meclis gitsin istediğini çıkarsın. Seçimde anlaşamayan partiler mecliste nasıl anlaşacak.
Ytd
Anlaşılan birileri iyi parti ve chp arasını açma çabasında. Şöyleki:
Önce ince ye yol verip medya görünürlüğü daha çok sağlanıyor. Sonra akşener e gidip bak hep ince gündemde sende açıklamalar yap deniyor. (Ben akşener in açıklamalarını gündeme gelme çabasına bağlıyorum.)
sonra bak akşener ittifakta çatlak çıkarıyor diyorlar. Bu tarafların oylarında özellikle 2. turda düşmeye yol açabilir.
Dediginiz gibi bir araya gelip ortak açıklamalar yapar, biribirlerini yardımcı yaparlarsa bu oyun bozulur.
Ben bu bsk. isini erdoğan niye çıkardı anlamıyorum zaten. %40 küsur yeterken simdi %51 gerekiyor. Kendi açısından buna gerek var mıydı?
Yatırım tavsiyesi değildir. Çok bilsem burda yazcama paraları eziyo olurdum [emoji23]
Son düzenleme : Academician; 01-06-2018 saat: 04:54.
Burada yazan kişilerin ekonomikolarak normal vatandaşlara göre rahat olduklarından özgürce ideolojik tavır alabiliyorlar ama seçmen kitlesinin büyük kısmı ekmek-aşderdinde ...........Geçmiş seçimlerle bunu kıyaslamak yanlış olacak........Geçen seçimde halk AK ye yol vermek istedi o zaman ekonomik parametreler bu kadar bozulmamış hayat pahalılığı sokağa hiç yansımamıştı..........
Benim gözlemim akıl= mide seçmen kitlesi oldukça rahatsız durumda...........Bu seçimde SP nin %5-7 olan emanet oylarının geri dönmesi bile AKP de ciddi düşüşeneden olacak .........Meralin ekibi de AKP ve MHP den oy sökerse yandı ketan helvası..........
Neyse hayırlısı diyelim..........
Ince bence RTE nin B planı gibi geliyor bana.
Çünkü Meral' in önünü kesmek için Inceyi parlattilar.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güzel tespit.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri