Sayfa 357/1012 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    kucukler bile 500 k ya %23-23.50 arası teklif etti hemde 60 gune o derece dusus var bugunde .
    Reel faiz enflasyon değil ille de dolar kuru 2008 sonrasında abd parasal genişleme yaparken bizler burada pestil olmuştuk yerlerde sürünen faiz yataya saran dolar iki ucu pis değnek durumu vardı ve beton altın çağını yaşıyordu yine aynı durum olur mu olmaz mı benim takip ettiğim ekonomistler kısa vadede olmaz diyor birde globalden bağımsız bize özgü durumlar var bunları alt alta üst üste koyup yatırım tercihini belirleyeceksin ya da olduğun yerde kıpraşmayacaksın

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Reel faiz enflasyon değil ille de dolar kuru 2008 sonrasında abd parasal genişleme yaparken bizler burada pestil olmuştuk yerlerde sürünen faiz yataya saran dolar iki ucu pis değnek durumu vardı ve beton altın çağını yaşıyordu yine aynı durum olur mu olmaz mı benim takip ettiğim ekonomistler kısa vadede olmaz diyor birde globalden bağımsız bize özgü durumlar var bunları alt alta üst üste koyup yatırım tercihini belirleyeceksin ya da olduğun yerde kıpraşmayacaksın
    2020 ortasından itibaren olma durumu olabilir fed yeniden parasal genislemeye gidebilir trampete bakarsak nerdeyse fed baskanını tekme tokat dovmedigi kaldı niye faiz artırıyorsunuz diye ....bu tramp kendi istifa etmez ya da gonderilmezse fed e bir tekme atabilir zira herif her dedigini yapıyor ...bu durumda 12-15 ay daha biz mevduatcılar kazzandık kazandık yoksa parasal genisleme olursa ( faizi artırma diye baskı yapıyor fed e ama asıl istedigi parasal genisleme trampetin ) mevduatcı ve dovizci kaybeder ...betoncu arsacı borsacı altıncı kazanır .

3. Denizbank/ateş: Tcmb sıkıntı giderildikten sonra faiz indirimi düşünmeli
    denizbank/ateş: Tcmb bir süre daha bu faiz seviyesinde kalmalı

4.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Denizbank/ateş: Tcmb sıkıntı giderildikten sonra faiz indirimi düşünmeli
    29 Kasım Perşembe 12:43 DENİZBANK/ATEŞ: BU FAİZ SEVİYESİNDEN KREDİ TALEBİ AZALDI, DENGELENME SÜRECİ GÖRÜYORUZ

5.  Alıntı Originally Posted by Ömer B. Yazıyı Oku
    Sayın rxpu, eğer kredi çekersem ziraatten %23,80 oranıyla çekicem. Dediğim gibi yuvarlak bir hesaplama. 30 kuruş hesabım da şöyle: 30000usd x 0,10 =9000. Benim toplam masrafım da yuvarlak 9000TL. Bir de işte sadece kar zarar olrak mı bakmalı yoksa borçlanmak yerine kendimde olanı feda ettim diye psikolojik olarak biraz daha rahat mı olmalı. Üstüste bir sürü etken olduğu için değişik bakış açıları öğrenmek istedim.
    23,80 kredi oranını nasıl alabilirim. İhtiyaç kredisi mi yada nasıl talep ediyorsunuz tşk

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Denizbank/ateş: Tcmb sıkıntı giderildikten sonra faiz indirimi düşünmeli
    Bu adama dahi faiz daha inmesin sıkıntının geçmesini bekleyelim dedirten şey çok küçük bir şey olamaz.

Zira bu adam her seferinde ufak bir pencere açıldığında faiz indirimi tamtamları çalanların başında geliyordu. Piyasa ona da dersini verdi. İşi öğretti.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu adama dahi faiz daha inmesin sıkıntının geçmesini bekleyelim dedirten şey çok küçük bir şey olamaz.

Zira bu adam her seferinde ufak bir pencere açıldığında faiz indirimi tamtamları çalanların başında geliyordu. Piyasa ona da dersini verdi. İşi öğretti.
    bende yazdığın gibi düşünerek hayretler içinde bu haberi paylaştım ! faiz indiriminin dolar roketinin marsa gitmesi için yakıt olduğunu dolar jupiterden el sallarken anlamış olduklarını umut edelim antifaizcilerin

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bende yazdığın gibi düşünerek hayretler içinde bu haberi paylaştım ! faiz indiriminin dolar roketinin marsa gitmesi için yakıt olduğunu dolar jupiterden el sallarken anlamış olduklarını umut edelim antifaizcilerin
    Merkez bankasının her erken hamlesinin bedeli çok daha yüklü bir faiz artışı olmuş. Aslında sabretmekte zorlanılan 6-8 ay , çok daha uzun bir süre için çok daha yüksek bir faiz olarak karşılarına çıkmış.

İşte bu yüzdendir ki bu adam faiz daha da yükselmesin diye aman faizi düşürmekte acele etmeyin diyor. Sıkıntılar geçsin öyle indirin diyor. Yani işi öğrendiği için yine faizin düşük kalması için gerekli olanı yapıyor. Geçmişte yaptıklarından pişmanlık duyarak.

Ayrıca başka bir neden daha var. Banka şu anda kredi vermek istemiyor. Faiz düşerse kredi talebi çoğalacak. Halbuki faiz yüksek kalırsa devlete bak ben veriyorum ama bu seviyeden kredi alan olmuyor deme şansı olacak. Faiz düşerse böyle bir şansı yok.Devlet niye kredileri kısıyorsun hıııııı diye parmak sallayabilir. O nedenle üstü kapalı da olsa yine işi kendine yontuyor kısa vadede.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 357/1012 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •