Sayfa 358/499 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
Arama sonucu : 3988 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Kendinizi kandırmayın işler iyi gitmiyor ve ben yönetimden de memnun değilim... Lojistik maliyetleri falan hikaye...önceki yönetimin fzlaca yayılmasının ve emtia fiyatlarındaki (soda külü) düşüşten kaynaklanan sıkıntılar var.. Bende bu durumda olduğun için az az topluyorum...Yatırımda duygusallık olmaz.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Kandirmiyozzz agabey, oradan soruldu oradan cevaplar geliyehh ve gidiyehh iste. Küller küllere .. ytd

3.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    ben geldim polemiği severim 96 dan beri ben de bu kumarhanedeyim.şişe bende niye var en önemli sebebi cam sektöründe idim duygusal bağım var ve Mustafa Kemal Atatürk.

bunların dışında herkesin bir sebebi var ancak son zamanlarda kuşlu sitede orada burada pazarlama giderleri ıvır zıvır yüksek diye bir algı operasyonu yürütülüyor.
    spenc hc dediği gibi kızıldeniz çok riskli olduğu için lojistik maliyetleri ciddi arttı.Siz 150 ülkeye ihracat yapıyorsunuz 150 ülkede fabrika kurabilir misiniz? kaldı ki kurarsanız bir tarafta savaş çıkar bir tarafta iç karışıklık olur rusya ukrayna mısır gibi sonra da pazarlama giderlerini kısacağım derken eldeki fabrikalardan da olursunuz.

herşey yolunda giderse kar marjı artar pazarlama giderleri de göze batmaz.st gobain in solvayin bilançolarını karşılaştırıp bu kararı verin kullaktan dolma bilgiler ile aboo pazarlama çok yüksek bunlar parayı verimli kullanamıyor demek laf olsun torba dolsun demektir.

250 milyon dolar sadece eldeki paraların zararı var.adamların finans departmanı da sapıttı parayı nasıl değerlendireceğiz diye dövizde kalsa enflasyona eziliyor kalmasa ne olacağı belli değil.yılbaşında aralık dolar tahmini 45 gibi idi biz şu an 34 lerdeyiz.

yani bu işler öyle klavye başından şirket iyi yönetilmiyor diye ima etmekle olmuyor.biz de zamanında yerden yere vurduk ancak sezarın hakkı sezara.

zaten bilançonun da bir anlamı yok rekor kar geldiğinde -5 -6 bastıkları da çok oldu.

sözün özü şirketi işyatırım üzerinden hisseleri baskılamak ile suçlayabilirsiniz mesela ancak 150 ülkeye ihracat yapan yurtdışında dünya kadar fabrikası olup işçi çalıştıran firmanın pazarlama giderlerini(ki bilançoların dahi nasıl hesaplandığı muamma) eleştirip çıkarım yapmaya çalışmak beyhude.
    sn.moza80,

Şirket elindeki nakdi nereye koyacağını bilemiyor demişsin de, madem öyle neden net borç/favök 6,54 gibi yüksek bir orana çıktı? Madem çok parası var borcunu azaltsın, ya da sadaka gibi değil adam gibi bir temettü versin !

4. Avrupa'da Aralık vadeli kontratlarda doğalgaz fiyatları bu yılın en yüksek seviyesine ulaşarak megavatsaat başına 44,32 euroyu gördü.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören aralık vadeli kontratlarda dün megavatsaat başına 43,72 euro olan kapanış fiyatı yüzde 1,37 artış gösterdi.

Böylece, TTF fiyatı megavatsaat başına 44,32 euroya çıkarak yılın en yüksek seviyesini gördü.

Uzmanlar söz konusu artışta kış döneminde düşen sıcaklıklar ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin yetersiz kalması sebebiyle yükselen doğalgaz talebinin etkili olduğunu bildiriyor. Avrupa'da doğalgaz depolarındaki doluluk oranı 10 Kasım itibarıyla yüzde 93,4 olarak kayıtlara geçti.

Bunun yanı sıra ABD'de 5 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasının da doğalgaz fiyatlarındaki artışı desteklediği ifade ediliyor.

Norveç merkezli bağımsız araştırma kuruluşu Rystad Energy'nin LNG ve Elektrik Piyasaları Analisti Kaushal Ramesh, şirketin paylaştığı bilgi notunda, Trump'ın zaferinin ardından piyasa tepkilerinin sınırlı kaldığını ancak orta vadede ABD'nin önde gelen petrol ve LNG ihracatçısı rolünü güçlendirmesinin beklendiğini ifade etti.

Ramesh, yıl sonuna kadar piyasa hareketlerini etkileyen ana faktörün reaktif hava koşullarına hazırlık önlemleri olduğunu ve bunun 2025'e yönelik belirsizliği koruduğunu sözlerine ekledi.
    Ytd
    https://m.bloomberght.com/avrupa-da-...-gordu-3734443

5. Doların Euro karşında güçlü kalması. Biraz düşündürüyor bizim piyasalar açısından.
    Özellikle girdi yoğun dolar, çıktı asgari Euro olan şirketler bakımdan.
    Özellikle petrol gibi hammadde fiyatlarını dolar olarak düşünürsek genel bakımdan biraz sıkıcı olacaktır.
    Aslında çoğu para birimine öyle bir gozgezdirdim, Euro kadar olmasa da kendi para birimlerinde değer kaybı söz konusu.
    TL ise stabil kalırken bazı para birimlerine karşı değer kazanma eğiliminde, belki de onlar değer kaybediyor olabilir. Brezilya reali, Bulgar levasi, ruble. Euro gibi.. ytd

6. Petol düşüşü bizim açımızdan iyi..
    Rusya'dan petrol veya gaz alımı söz konusu ise
    TL nde ruble karşısında değer kazanması daha iyi.
    Ama globalde piyasa da iş güç lazım. Ytd

7. Acayip satranç tahtasına döndü piyasa.

Petrol düşüşü çok önemli bizim için son çeyrek ve önümüzdeki ilk çeyreği de bir önceki ilk çeyrek ile kıyaslamak bakımından.
    Ama satılan ürün gammi talep gören şeyler ve Çin'den ulaşılamayan şeyler olmalı ihracaat ayağında. Yoksa bu sarmal dolanıp duracak kuyruklarda.. ytd

8.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Petol düşüşü bizim açımızdan iyi..
    Rusya'dan petrol veya gaz alımı söz konusu ise
    TL nde ruble karşısında değer kazanması daha iyi.
    Ama globalde piyasa da iş güç lazım. Ytd
    Tabi bunu dolar maliyetlenmeleri olarak yaşadığı için piyasa sektörlere yansıması nasıl olacak?
    Sen ruble ile daha ucuza alıyorsun ama bunu piyasa hissetmiyor. En yakın örneği akaryakıt fiyatlarınin dusmeyisi, sanayici için de böyledir bu durum kanımca.
    Ha nafta fiyatı dolar bazlı, cam fiyatı dolar bazlı, petrol de haliyle dolar mı baz alinmis oluyor ilginç.. gelliyor bu bana..
    belki manat in TL karşısında değer kazanmasından kaynaklıdır petrol tarafı da..
    ytd

Sayfa 358/499 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •