Akp Suriye'deki ateşe benzin döktü. Mezhepçi politikaları nedeniyle sayıları belli olmayan göçmen sorunuyla karşı karşıya kaldık.
Onların boşalttığı yerlerde batı, pkk devleti kurmaya çalışıyor. Yakında tekrar müdahale edeceğiz sanırım.
Sadece bu nedenle sayısız sorunla karşılaştık, daha da karşılacağız, hala bunu anlayamayanlar var ama en sonunda kendileri ya da yakınları zarar gördüğünde herkes anlayacak. Urfa, Antep, Hatay'a gidin mesela, halk göçmenler hakkında ne düşünüyorlar sorun.
Dünyanın hiçbir ülkesinde, kafanıza göre içeri girip istediğiniz şehre yerleşemezsiniz. Yok, öyle bir şey yok.
Biz bunlara maaş vereceğiz, ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz, burada gezecekler, bizim çocuklarımız da orada gidip şehit olacak.. Böyle bir şey yok.
Gıda ve emlak fiyatlarının bu kadar artmasının bir nedeni de bu sığınmacılar. Kaynaklarımız belli çünkü. Doyuramıyoruz artık. İşgücü piyasasını da bozuyorlar.
Kendi insanımız aç, işsiz, intiharlar artmış..
Gelenlerin kim olduğu belli değil, sapık mı, hırsız mı, suçlu mu nereden bileceksiniz, içimizde dolaşıyorlar.
Biz niteliksiz göçmen aldıkça, bizdeki nitelikli nüfus, doktor, mühendis batıya göç ediyor. Hastanelerden randevu tarihleri gittikçe uzuyor örneğin.
Türkiye'nin 1 numaralı sorunu bu. Anlayamayan tuzu kuru kesim de en sonunda zarar görünce anlayacak. Ekonomik kriz daha da derinleşiyor.
Nüfus artış hızları bizden fazla. Eğitim ve sağlık altyapımız zorlanıyor. Nüfus artış hızları bizden fazla, ileride yükü kaldıramayız. Eğitim vermezsen büyüyünce suça yönelirler.
Güvenlik alt yapımız da aynı şekilde. Askere alsan bir türlü, almasan bir türlü. Komuta edemezsiniz, ordu dağılır. Almazsan da biz niye güvenliği tek başımıza sağlayacağız..
Bu sorun değil diyen varsa, ya cahildir ya da akıl sağlığı yerinde değildir.
Akp sanırım batıyla anlaştı, geri göndermek için uğraşmıyor. Muhalefet de aynı şekilde bu sorunun üstünde durmuyor. Onlar da batıdan çekiniyor mu, batıdan uyarı mı aldılar bilmiyorum.
Suriye ile devlet düzeyinde görüşerek geri yollanmaları gerekiyor. Belli güvenceler altında bu zor olmaz, gerekirse BM de devreye sokulabilir. Bu çözüm herkesin işine gelir, bir türlü yapmıyorlar, görüşmüyorlar.
Bazıları bir evde 10 kişi yaşıyorlar, onlara da yazık.
En hümanist adam benim, diyorum ki herkes için en hayırlısı güvenli bir şekilde geri yollanmaları.
Buna rağmen ırkçı, mülteci düşmanı diyen varsa, bu sığınmacılardan bir aileyi evine alsın, baksın..
Bu siteden evine alıp bakan olursa, masrafları ben karşılarım, her ay 2 bin lira yollarım.
Yer İmleri