Sayfa 360/1000 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: Vıop XLI

1. Akp Suriye'deki ateşe benzin döktü. Mezhepçi politikaları nedeniyle sayıları belli olmayan göçmen sorunuyla karşı karşıya kaldık.
    Onların boşalttığı yerlerde batı, pkk devleti kurmaya çalışıyor. Yakında tekrar müdahale edeceğiz sanırım.

Sadece bu nedenle sayısız sorunla karşılaştık, daha da karşılacağız, hala bunu anlayamayanlar var ama en sonunda kendileri ya da yakınları zarar gördüğünde herkes anlayacak. Urfa, Antep, Hatay'a gidin mesela, halk göçmenler hakkında ne düşünüyorlar sorun.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, kafanıza göre içeri girip istediğiniz şehre yerleşemezsiniz. Yok, öyle bir şey yok.
    Biz bunlara maaş vereceğiz, ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz, burada gezecekler, bizim çocuklarımız da orada gidip şehit olacak.. Böyle bir şey yok.

Gıda ve emlak fiyatlarının bu kadar artmasının bir nedeni de bu sığınmacılar. Kaynaklarımız belli çünkü. Doyuramıyoruz artık. İşgücü piyasasını da bozuyorlar.
    Kendi insanımız aç, işsiz, intiharlar artmış..
    Gelenlerin kim olduğu belli değil, sapık mı, hırsız mı, suçlu mu nereden bileceksiniz, içimizde dolaşıyorlar.

Biz niteliksiz göçmen aldıkça, bizdeki nitelikli nüfus, doktor, mühendis batıya göç ediyor. Hastanelerden randevu tarihleri gittikçe uzuyor örneğin.

Türkiye'nin 1 numaralı sorunu bu. Anlayamayan tuzu kuru kesim de en sonunda zarar görünce anlayacak. Ekonomik kriz daha da derinleşiyor.

Nüfus artış hızları bizden fazla. Eğitim ve sağlık altyapımız zorlanıyor. Nüfus artış hızları bizden fazla, ileride yükü kaldıramayız. Eğitim vermezsen büyüyünce suça yönelirler.
    Güvenlik alt yapımız da aynı şekilde. Askere alsan bir türlü, almasan bir türlü. Komuta edemezsiniz, ordu dağılır. Almazsan da biz niye güvenliği tek başımıza sağlayacağız..

Bu sorun değil diyen varsa, ya cahildir ya da akıl sağlığı yerinde değildir.

Akp sanırım batıyla anlaştı, geri göndermek için uğraşmıyor. Muhalefet de aynı şekilde bu sorunun üstünde durmuyor. Onlar da batıdan çekiniyor mu, batıdan uyarı mı aldılar bilmiyorum.

Suriye ile devlet düzeyinde görüşerek geri yollanmaları gerekiyor. Belli güvenceler altında bu zor olmaz, gerekirse BM de devreye sokulabilir. Bu çözüm herkesin işine gelir, bir türlü yapmıyorlar, görüşmüyorlar.

Bazıları bir evde 10 kişi yaşıyorlar, onlara da yazık.

En hümanist adam benim, diyorum ki herkes için en hayırlısı güvenli bir şekilde geri yollanmaları.

Buna rağmen ırkçı, mülteci düşmanı diyen varsa, bu sığınmacılardan bir aileyi evine alsın, baksın..
    Bu siteden evine alıp bakan olursa, masrafları ben karşılarım, her ay 2 bin lira yollarım.

2.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Nokta ve virgülüne kadar katıldığım bir yazı.

https://twitter.com/selimsomcag/stat...WilUqcQrg&s=19

SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Selim hoca’yı severiz ancak FED faizleri % 2’ye kadar bile çıkarabilecek mi yada çıkarabilir mi emin değilim..

henüz 0,75 lik artışın piyasaları getirdiği durum ortada.. fazla söze gerek var mı?
    ytd..

3. Ben mecbur kalacak diyorum. O nedenle fed çok geç kaldı.
    Şuanki durumda yangin sönmez
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Selim hoca�yı severiz ancak FED faizleri % 2�ye kadar bile çıkarabilecek mi yada çıkarabilir mi emin değilim..

henüz 0,75 lik artışın piyasaları getirdiği durum ortada.. fazla söze gerek var mı?
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

35 lik 129 dan 175 olmuş

5.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Selim hoca’yı severiz ancak FED faizleri % 2’ye kadar bile çıkarabilecek mi yada çıkarabilir mi emin değilim..

SP 500 bu çok düşmüş hali ile son 5 yılda % 100 yukarıda nedeni tabii ki bedava para ...
    enflasyon yokken basılan dolar bedavaydı, ( ama enflasyon fakirden alınan en acımasız vergi )
    ve basanlar açısından dolar artık bedava değil siyasi maliyeti var.
    enflasyon düşmezse Trump ikinci kez kazanır ve ABD müesses nizamı bunun ihtimalini bile kabul edemez.
    FED muhtemelen hiç 75 baz puan arttırmayacak ama gittikçe sertleşecek .
    Kişisel görüşüm ABD ekonomisinin bu durumu ile
    FED 2023 ortasında, hatta sonunda enflasyonu % 3-4 civarında göreceğine inanırsa S&P DE 3400
    ve işsizlikte %4.5 - % 5 i kabul eder.
    bunu FED yapmazsa amerikan halkı yeni bir Trump (belki eskisi tekrar) bulur o da yeni bir Paul Volcker bulur.
    Yazdıklarımı üzerine alınma
    Hiç biri sana değil.

6.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    bitmez bunlarn siyasi hayatı.. devam eder gider..
    Kamuda yüzbinlerce AKP li var, on yıllardır..

Çöpçüden, mezarlık bekçisine kadar tüm kamu ehli şeriata teslim olmuş vaziyette..
    Aşırı dindar zihniyet tarafından teslim alınmış devlet..Durum bu.. YApacak bir şey yok.. İran'a bak?
    Kamu da 10 yıl öncesine göre daha az AKP li olduğuna emin olabilirsin, içeriden bilgidir.
    En azından suyun başını tutmamış olan milyonlarcası için bu geçerli.
    Bunların ciddi bir kısmı yeni bir yer ararken de ötekileştirici dil bence yanlış.
    Gerekli de değil.
    Saygılar
    Yazdıklarımı üzerine alınma
    Hiç biri sana değil.

Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Kamu da 10 yıl öncesine göre daha az AKP li olduğuna emin olabilirsin, içeriden bilgidir.
    En azından suyun başını tutmamış olan milyonlarcası için bu geçerli.
    Bunların ciddi bir kısmı yeni bir yer ararken de ötekileştirici dil bence yanlış.
    Gerekli de değil.
    Saygılar
    herkeste kamuda çok fazla partili olduğu düşüncesi var. size katılıyorum tabii ki bu doğru değil.

militan tipler idari işlerde sorumlu bu doğru. referansları dışında vasıfları da yok.

ama asıl işleri etliye sütlüye bulaşmayan, işine bakan veya muhalif olan kesim yapıyor.

kerem amca arada atar yapar. sorun yok.

halk gitsin derse el mecbur gidecekler ve bir daha gelemeyecekler.
    audentes Fortuna iuvat

8.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku

halk gitsin derse el mecbur gidecekler ve bir daha gelemeyecekler.
    Rahmetli Demirel
    "Bu fötr şapkayla 6 defa gittim, 7 kere geldim"
    Sözü vardı bu memlekette her şey mümkündür.
    Daha çok gelirler giderler.

Sayfa 360/1000 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460860 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •