Sayfa 366/637 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,921 - 2,928 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Önemli olan reel getiri katılıyorum ama nominal biraz daha motive edici

O çalışmada ve genel olarak temettü ile hisse alımına devam etmek bir süre sonra pozitif bir ayrışma yaratıyor, 30%'da en önemli etken bu bence. Zaten temettülerin harcandığı portföyde performans ayrışması bu kadar bariz değil. Ancak yine de hesabı 30%'a göre yapmak gerçekçi değil bence de.

BIST100'ün dolara karşı 3000(3 cent) civarında gösterdiği bir performans var aslında, tarihin en büyük getirisi demeli miyiz?

Nominalin büyüsüne kapılmayın

Uzun vadede şu açıdan bakmayı da tavsiye ederim

100lira geliriniz var siz sadece 20sini birikime ayıyor 80ini gider olarak harcıyor ve birikimden enflasyon üstü %10 getiri yapıyorsanız 10yıl sonunda elde ettiğiniz getiriyle , çalışmadam 4 yıl aynı standartlarda yaşamaya devam edebilirsiniz.

100liranızın 40 sini birikime ayırır ve aynı getiriyi elde ederseniz 10yıl sonunda elde ettiğiniz getiriyle , çalışmadam 10,6 yıl aynı standartlarda yaşamaya devam edebilirsiniz.

Portföy performasından tasarrufa getirerek konuyu bozdum ama yeni başlayacaksanız getiri kadar tasarrufun önemini rakamlarla dikkat çekmek istedim

YTD

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Buna bir de %B ekle, BES gibi kolay kolay dokunamayacağın, az ama garantili bir getirisi olan kısım da olmalı portföyde.
    Mantıklı, peki bir soru daha sorayım.

Yaşı 40'lara gelmiş birisi için elimizde iki opsiyon olsa; bahsettiğim şekilde X Y Z'den oluşan portföy veya BES. Hangisini seçmek makul sizce? B% BES'e ayırma opsiyonu yok gibi düşünelim, ya ilki ya ikincisi.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku

100lira geliriniz var siz sadece 20sini birikime ayıyor 80ini gider olarak harcıyor ve birikimden enflasyon üstü %10 getiri yapıyorsanız 10yıl sonunda elde ettiğiniz getiriyle , çalışmadam 4 yıl aynı standartlarda yaşamaya devam edebilirsiniz.

100liranızın 40 sini birikime ayırır ve aynı getiriyi elde ederseniz 10yıl sonunda elde ettiğiniz getiriyle , çalışmadam 10,6 yıl aynı standartlarda yaşamaya devam edebilirsiniz.

Portföy performasından tasarrufa getirerek konuyu bozdum ama yeni başlayacaksanız getiri kadar tasarrufun önemini rakamlarla dikkat çekmek istedim

YTD

Teşekkür ederim. Sağlam tasarruf ve bileşik getiri işin püf noktası..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Hektaş mevzusunu ben açmadım, Sn. Dudu açtı. Siz Brisa ve Hektaş için performans tahmini yapınca Hektaş ve endeks tahmini hakkında söylediğiniz aklıma geldi ancak mesajı bulamadığım için emin olamayıp size sordum. Dediğim gibi, şunu dediniz ama olmadı vb bir niyetle sormamıştım yalnızca Brisa ile karşılaştırınca aklıma geldi.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    gece gece performans kıyaslaması yapmış olduk...bu arada ilgili dönemde brisa da %10 a yakın artmış.

dudu bey hektaş a biraz torpil geçiyor, duygusal bağı daha fazla galiba...yoksa ortada hektaş ın uçup kaçtığı, brisa nın süründüğü bir durum yok...belki brisa dan beklentisi çok daha fazla, ondan beklentisi karşılanmayınca üzülüyor.
    Brisa'yi 3 senedir izliyorum yatirim kararini alip basladigindan beri neredeyse. Hekts'da ise 5 yildir pozisyonum var, son 3 yilda ise ciddi oranda artirdim. Brisa'ya ise bir defa girdim ve ciktim. Sonra gecen yil sonu tekrar girdim. Hekts konusunda rahatim. Yeni is kollari uzerinden ciddi bir potansiyali oldugunu dusunuyorum.
    Brisa ise benim icin yeni bir hisse. Biraz isinma asamasindayim acikcasi. Sektorunu anlamaya calisiyorum.
    Cozdukce isindikca ilave alimlarla artiracagim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku

YTD

İşin sırrı kalın işaretlediğim cümlecikte, gerisi teferruat. O varsayım tutmuyorsa kalan üzerinde kafa yormak boşuna.

6.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku

YTD

Tasarrufu iki katına çıkardığımızda getiri 2 katından daha fazla artıyor diyorsunuz yani. Örneğiniz hoşuma gitti.

7.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Tasarrufu iki katına çıkardığımızda getiri 2 katından daha fazla artıyor diyorsunuz yani. Örneğiniz hoşuma gitti.
    Yess,
    hisse getirisi ne kadar önemseniyorsa,

gelirimi nasıl artırabilirim? Nasıl hayat standartlarımı düşürmeden tasarruf yaparım? Soruları, yatırımdan önce cevaplanmış olması gereken sorulardır.

8. Bkm express diye bir uygulama var bazen çok güzel indirimler sunuyor bakmakta fayda var. Tiendeo uygulamasında ise giyimden gıdaya nerde ne indirimde görebilirsiniz. Alışverişe çıkmadan nerde daha ucuzmuş diye bakılabilir. Tasarrufumuza katkı sağlar.

Saygılar

Sayfa 366/637 İlkİlk ... 266316356364365366367368376416466 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •