Altın ve gümüş sadece süs için kulalnılmıyor.Şu anda üretilen gümüş 800 milyon ons talep 1.100 milyon ons 300 milyon ons açık var.Elektrikli otomobil sektörü 10 yıl önce 5 milyon ons gümüş talep ederken bu sene 40 milyon ons talep etti.Solar paneller,elektronik aletler şunlar bunlar hepsi altınsız gümüşsüz olmaz , 30 yıl sonrasının dünyası altınsız gümüşsüz kurulamaz ,her anlamda bunlar değer kaybetmez.
Türklerin ve merkez bankamızın yaptığı tek doğru hareket var,o da altını hepimizin çok sevmesi,hem de halkımız fizikisini seviyor,bu satanist soytarıların en nefret ettiği yatırım tarzı.
Las vegasa gidenlerin yeni tutkusu. Fiili olarak bir işe yaramıyor. Zira fiyatı aynı yerde durmuyor. Diğer yandan paris iklim anlaşması deyip, gretaya tvye çıkarıp, bitcoin mine ederek dünyanın elektriği boşa harcıyorsun.
Sonuçta kazanan her zaman haklıdır. ama neden arttığını açıklayabilen yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
O egeli ben değilim
Altın miktarı sınırlı bir şey, dünyada yüzeysel altın çıkarmak kolay ,çıkarılması kolay olan altın zaten yüzyıllardır çıkarılıyor.Giderek altın daha derinden çıkarılmak zorunda .Teknolojisi kolaylaşmasına rağmen çıkardığın coğrafya giderek zorlaşıyor,o yüzden o işler öyle kolay değil.Millet altına fazla yönelmesin diye malum odakların milleti yanlış bilgilendirmesi onlar.Bir ara bir asteroid de tonlarca altın bulundu diye haber bile yapılmıştı.Ben o konuda bir çakallık görüyorum,asıl sağlam değer altındır gümüştür ,gerisine bu ara güvenmem.Ha borsa çakılır o zaman başka ,bu balon fiyatlar manasız.Bitcoin tamamen ilgi alanım dışında,aklım ermiyor öyle bir şeye.İlerde sistem değişir bütün dünya dijital paraya geçelim der o zaman anlarım,böyle bağımsız coinlere ben para yatırmam.
Emtiada sanayide kullanım çok önemli.Bu konuda altın biraz geride kalıyor,gümüş daha önemli.Ama misal paladyum sanayide kullanımı artınca son 5 yılda 5 katına gitti.Benzerini özellikle gümüşte ve platinde bekliyorum.Altına güvenmemin nedenleri bambaşka ama konu çok uzayacak neticede burası dolar topiği.uzun lafın kısası bitcoin falan bana uymaz.
Yer İmleri