Sayfa 369/996 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,945 - 2,952 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Fiyat başka bir şey,değer başka bir şey,şu bitcoine neye göre değer biçiyorsunuz,yani neye göre artıyor neye göre azalıyor,parametreleri neye göre belirleniyor.Bitcoinde mektepler tatil dense elimizde ne kalır.Altını anlıyorum misal en az 4000 yıldır altını olanın kimse karşısına çıkmamış,devletler,imparatorluklar,çağlar değişmiş altın kalmış.

internetin olmadığı devirlerdeki sosyal ve maddi değerlendirmeler 30 yıl içinde önemli değişime uğrayacaktır..
    bir hintlinin veya türkün özel günlerde altını süs veya hediye aracı olarak algılamadığı devirler de gelecek..

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    internetin olmadığı devirlerdeki sosyal ve maddi değerlendirmeler 30 yıl içinde önemli değişime uğrayacaktır..
    bir hintlinin veya türkün özel günlerde altını süs veya hediye aracı olarak algılamadığı devirler de gelecek..
    Altın ve gümüş sadece süs için kulalnılmıyor.Şu anda üretilen gümüş 800 milyon ons talep 1.100 milyon ons 300 milyon ons açık var.Elektrikli otomobil sektörü 10 yıl önce 5 milyon ons gümüş talep ederken bu sene 40 milyon ons talep etti.Solar paneller,elektronik aletler şunlar bunlar hepsi altınsız gümüşsüz olmaz , 30 yıl sonrasının dünyası altınsız gümüşsüz kurulamaz ,her anlamda bunlar değer kaybetmez.

Türklerin ve merkez bankamızın yaptığı tek doğru hareket var,o da altını hepimizin çok sevmesi,hem de halkımız fizikisini seviyor,bu satanist soytarıların en nefret ettiği yatırım tarzı.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Fiyat başka bir şey,değer başka bir şey,şu bitcoine neye göre değer biçiyorsunuz,yani neye göre artıyor neye göre azalıyor,parametreleri neye göre belirleniyor.Bitcoinde mektepler tatil dense elimizde ne kalır.Altını anlıyorum misal en az 4000 yıldır altını olanın kimse karşısına çıkmamış,devletler,imparatorluklar,çağlar değişmiş altın kalmış.
    Las vegasa gidenlerin yeni tutkusu. Fiili olarak bir işe yaramıyor. Zira fiyatı aynı yerde durmuyor. Diğer yandan paris iklim anlaşması deyip, gretaya tvye çıkarıp, bitcoin mine ederek dünyanın elektriği boşa harcıyorsun.
    Sonuçta kazanan her zaman haklıdır. ama neden arttığını açıklayabilen yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Altın ve gümüş sadece süs için kulalnılmıyor.Şu anda üretilen gümüş 800 milyon ons talep 1.100 milyon ons 300 milyon ons açık var.Elektrikli otomobil sektörü 10 yıl önce 5 milyon ons gümüş talep ederken bu sene 40 milyon ons talep etti.Solar paneller,elektronik aletler şunlar bunlar hepsi altınsız gümüşsüz olmaz , 30 yıl sonrasının dünyası altınsız gümüşsüz kurulamaz ,her anlamda bunlar değer kaybetmez.
    sorun dünyanın altınsız kurulması değil değerleme şekli
    enerji üretimi ucuzladıkça altın üretimi de ucuzlayacaktır, okyanuslardan tatlı su üretilmesi de
    enerji üretimi önemli ölçüde ucuz olsa s.arabistan tüm çölü 10 yıl içinde amazona çevirir..

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Altının değer aracı olmasının nedeni güne giden teyzenin elindeki bileziğin belkide roma imparatoru sezar’ın tacından yapılmasıdır. Geri dönüşümü yüksektir. Simya gelişmezse uzun süre arzı sınırlı olacaktır.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    sorun dünyanın altınsız kurulması değil değerleme şekli
    enerji üretimi ucuzladıkça altın üretimi de ucuzlayacaktır, okyanuslardan tatlı su üretilmesi de
    enerji üretimi önemli ölçüde ucuz olsa s.arabistan tüm çölü 10 yıl içinde amazona çevirir..
    Altın miktarı sınırlı bir şey, dünyada yüzeysel altın çıkarmak kolay ,çıkarılması kolay olan altın zaten yüzyıllardır çıkarılıyor.Giderek altın daha derinden çıkarılmak zorunda .Teknolojisi kolaylaşmasına rağmen çıkardığın coğrafya giderek zorlaşıyor,o yüzden o işler öyle kolay değil.Millet altına fazla yönelmesin diye malum odakların milleti yanlış bilgilendirmesi onlar.Bir ara bir asteroid de tonlarca altın bulundu diye haber bile yapılmıştı.Ben o konuda bir çakallık görüyorum,asıl sağlam değer altındır gümüştür ,gerisine bu ara güvenmem.Ha borsa çakılır o zaman başka ,bu balon fiyatlar manasız.Bitcoin tamamen ilgi alanım dışında,aklım ermiyor öyle bir şeye.İlerde sistem değişir bütün dünya dijital paraya geçelim der o zaman anlarım,böyle bağımsız coinlere ben para yatırmam.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Altının değer aracı olmasının nedeni güne giden teyzenin elindeki bileziğin belkide roma imparatoru sezar’ın tacından yapılmasıdır. Geri dönüşümü yüksektir. Simya gelişmezse uzun süre arzı sınırlı olacaktır.

Emtiada sanayide kullanım çok önemli.Bu konuda altın biraz geride kalıyor,gümüş daha önemli.Ama misal paladyum sanayide kullanımı artınca son 5 yılda 5 katına gitti.Benzerini özellikle gümüşte ve platinde bekliyorum.Altına güvenmemin nedenleri bambaşka ama konu çok uzayacak neticede burası dolar topiği.uzun lafın kısası bitcoin falan bana uymaz.

Sayfa 369/996 İlkİlk ... 269319359367368369370371379419469869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •