Farklı bankalarda farklı oranlar var.
Devlet bankalarında sıfır Konutlar için 1.2, 2.eller için 1.29 oran var şuan.
Ben şahsen devlet bankası tercih ediyorum.
İlerde yapılandırma durumu olursa, devlet bankalarında çok sorun çıkarmıyorlar.
Ayrıca kredi çekerken sigorta bes gibi ekstra giderleri de kontrol edin. Küçükte olsa arada avantajlar olabiliyor
500 bin TL kredinin aylık ödemesi 9500 TL
Şu an orta sınıfın ödeyebileceği kredi 200 bilemedin 300 bin TL, eşide çalışsa 400 bin TL yi anca çekebilir, artık bırakın kredi ödemeyi insanlar ay sonunu zor getiriyor
O krediyle ancak 30 yıllık daire alabilirsin.
Aylık hane geliri 15 bin TL olmayan kredi çekemez
Aylık hane geliri 25 bin TL olmayan sıfır daire alamaz
Evi arabayı geçtik, iyi bir telefon alacak insan sayısı bile bayağı azaldı
Benim reel olarak maaşım 10 bin civardında kredi kullanırken bunu mu baz alırlar ev de ipotek edileceği için çok da bakmazlar mı bilmiyorum. Yada arabamı mı ipotek göstersem bilemedim
1.20 sıfır konutlarda 1.29 ikinci ellerde son durum. Faiz indiriminden sonra bir güncelleme olmadıysa.
Konut satışlarında konutu ipotek ediyorlar, farklı ipotek var mı duymadım.(varsada bilmiyorum)
Gelir ve findeks notuna göre çekebileceğiniz tutar belirleniyor. Tahminime göre 6-7 bin Aylık ödemeli (şuan400-500k arası) kredi kullandırılar. Varsa haneye giren diğer gelirler onları da gösterebilirsiniz(eş çalışması, kira vs )
Herkes olaya 1-2 m lik evler olarak bakıyor. Bütçe neye yetiyorsa onu almak lazım. 30 yıllık evde kullanılabilir. Herkes merkezde sıfır evde oturmak zorunda değil.
Yer İmleri