Sayfa 37/777 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 289 - 296 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ben de bunu demek istemiştim zaten. yani TL nin diğer önemli paralar karşısındaki önemini göstermesi açısından.

fed in doların değerini düşürüp düşürmemesi dolar endeksteki diğer currency ler açısından manalıdır.

biz zurnanın son deliğiyiz. dolar diğerlerine karşı değer kaybederken bizimkine karşı ciddi değer de kazanabilir.

o yüzden dolar / tl nin düşmesi gerekliliğini doların diğer paralar karşısında da değer kaybetmesi senaryosunun doğal bir sonucu olarak göstermek anlamlı değil.
    Bu ancak bize has bir durumlar söz konusu olduğunda geçerli olur..

Yada orta vade terse yatırma yapmadan önce millet dollarize etmek isteyenler varsa..

Baknz 2001..

Bi dollarize ettiler 2013 e kadar 1.80

KY nin bu kadar dolara ve bite saldırması hoş değil..

KY sürüdür..
    Sürüler mal almaz..MAL SATILIR..

2. Bit de herkes şuradan aldım buradan gömdüm oh oh 1000 dolarım 5000 oldu muhabbetinde..

Hepde karda lar..
    Herkes de en dipten almış en tepeden satmış..
    Düne kadar borsa mı yaa şimdi borsa nın en iyi hissesi beko imiş doğru mu diyenler nasılsa bitcoin alıp satıyorlar çekirdek çıtlatır gibi..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Yada orta vade terse yatırma yapmadan önce millet dollarize etmek isteyenler varsa..

Baknz 2001..

KY sürüdür..
    Gund bit işleri düşündüğün gibi değil. basit bir olay değil. emtiaları sönümlemek için mecburen tepede tutacaklar. ileride çok pişman olacaksın,bu eski kafalardan vazgeç.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Baknz 2001..

KY sürüdür..
    geçen sene sokakta dolar yakma şovları yapanlar, recep bey istedi diye isteri krizleri ile dolar satmaya gidenler sürü değil miydi ? ne oldu, sattıklarını aşağıdan alabildiler mi?

bunları geçelim. doların ne olacağını kimse bilmiyor.

ama TR şartlarında uzun vadeli grafik sürekli yükseliş yönünde olmuştur. bizler de 1-2 aylık süreler ya da 1 yıl gibi vadeler için almıyoruz. ülkenin kötü yönetilmesine ve ekonominin sürdürülemez bir yolda olmasına karşı bir sigorta olarak tutuyoruz, portföyün hepsi ile değil.

teniste "avantaj" ifadesi vardır, mesela "avantaj Federer in" gibi.

ona benzer biçimde TR şartlarında avantaj dolardan yanadır.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5. bu grafik her şeyi anlatıyor,Gund ise anlamak istemiyor. Bu grafiğin neden sürekli yükseldiğin çok çeşitli nedenleri var en başta kötü yönetim geliyor,hatta bunun adı yönetmek bile değil. henüz 4. devalin ortalarındayız.

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Baknz 2001..

Ama 2002 yılından itibaren fedin parasal genişlemesi bunun sebebi. 2013 te durduruldu. Şu anda piyasadan çekiyorlar oda yetmiyor faiz artırıyorlar.

2018 için 4 faiz artırımı gelise ortalık toz duman olur.

4 faiz ihtimali şöyle gözüküyor(kaynak Işık Ökte):
    ABD de çalışacak eleman bulmak oldukça zor sebebi insanlar maaşları düşük buluyor.

Maaşların artması demek çekirdek enflasyonun artması demek. Enflasyonun artması demek faiz artışlarının gelmesi demek.

Öte yandan bu coinlerde algoritmalar çok ciddi şekilde çalışıyor. Serbest dolaşımdaki coin sayısı özellikle sınırlandırlıyor, bitcoinde 16.7milyon tane dolaşımda gibi gözüksede çok çok az miktar piyasada ky nin elinde dolaşımda. Manipülatörler transfer ücretlerinden gelir elde ediyor.

Ancak riskli bir durum var denge rakamına ulaştığı an operasyon bitmiş olur.

Denge rakamına gelip gelmediğimiz işlem hacmi ile farkedilebilir, toplam BTC ederinin yüzde 12 lerine kadar çıkan işlem hacmi yüzde 4 lere kadar düşmüş durumda. Yüzde 1-1,5 civarında manipülatörler malı boşaltmış demektir. Bu iş patlar. Ölü kedi sıçramaları ile sönümlenir.

Akıllı yazılımcının biri çıksın 1 adet x coin=1 dolar desin. Bunu yaparken nasıl stabilite sağlayacak o algoritmayı yazsın. Dolar bazında ne aşağı ne yukarı oynamasın işte esas dünyayı değiştirecek durum bu olur.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Ama 2002 yılından itibaren fedin parasal genişlemesi bunun sebebi. 2013 te durduruldu. Şu anda piyasadan çekiyorlar oda yetmiyor faiz artırıyorlar.

2018 için 4 faiz artırımı gelise ortalık toz duman olur.

4 faiz ihtimali şöyle gözüküyor(kaynak Işık Ökte):
    ABD de çalışacak eleman bulmak oldukça zor sebebi insanlar maaşları düşük buluyor.

Maaşların artması demek çekirdek enflasyonun artması demek. Enflasyonun artması demek faiz artışlarının gelmesi demek.

Öte yandan bu coinlerde algoritmalar çok ciddi şekilde çalışıyor. Serbest dolaşımdaki coin sayısı özellikle sınırlandırlıyor, bitcoinde 16.7milyon tane dolaşımda gibi gözüksede çok çok az miktar piyasada ky nin elinde dolaşımda. Manipülatörler transfer ücretlerinden gelir elde ediyor.

Ancak riskli bir durum var denge rakamına ulaştığı an operasyon bitmiş olur.

Denge rakamına gelip gelmediğimiz işlem hacmi ile farkedilebilir, toplam BTC ederinin yüzde 12 lerine kadar çıkan işlem hacmi yüzde 4 lere kadar düşmüş durumda. Yüzde 1-1,5 civarında manipülatörler malı boşaltmış demektir. Bu iş patlar. Ölü kedi sıçramaları ile sönümlenir.

Akıllı yazılımcının biri çıksın 1 adet x coin=1 dolar desin. Bunu yaparken nasıl stabilite sağlayacak o algoritmayı yazsın. Dolar bazında ne aşağı ne yukarı oynamasın işte esas dünyayı değiştirecek durum bu olur.
    çok ayrıntıya girmeyeceğim ama bu coinlerin başlıcaları TL den sağlam. TL ipsaladan öte kimsenin iplemediği bir nesne,ben nakit olarak bile kullanmıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    çok ayrıntıya girmeyeceğim ama bu coinlerin başlıcaları TL den sağlam. TL ipsaladan öte kimsenin iplemediği bir nesne,ben nakit olarak bile kullanmıyorum.
    TL kıymetini koruma vs. gibi bir kanun mevcut pek bir şey yazamıyorum.

ama BTC için:

Manipülatif hisselerden olan tecrübelerle ve uzun süredir btc nin işlem hacimlerini inceleyerek kendimce bir işlem hacmi yüzdesi belirledim. Benim için sat noktasının göstergesi bu. 100bin dolar olmuş olur yada 10bine inmiş olur, fiyattan bağımsız bakacağım. Kendi görüşüm tabi.

Yanılırım belki ama kar cebe yakışır der bir söz.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 37/777 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •